Caquetaia umbrifera - odchov

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Caquetaia umbrifera - odchov

Poslaťod jancibie » Str 25. Júl 2012 20:33:15

jovan píše:NESÚHLASÍM -V prírode prežíva max 1% populácie.Aká je teda pravdepodobnosť odlovu súrodencov?
Áno aj keď sa odlovujú malé ryby,aj tak je to len a len to "zdravé" jadro,navyše je min 80% mortalita pri karanténe a potom aj tak do akvárií a dospelosti prežije tak 0,1-0,5%?. Takže aká je to pravdepodobnosť že pri WF odchytoch sa stretnú súrodenci?A ešte k tomu aj zdedia po rodičoch to zlé?
Asi tak ako ja mám šancu vyhrať Jackpot v lotte.... :wasntme

Dospelé ryby asi nie je výhodné chytať kôli komplikovanému transportu,takže to tvoje 1 % prežitých jedincov je bezpredmetné. Uvažujem o big cichlidách.
Pri zostavovanom páre z dospelých odchytových rýb by som sa príbuznosti neobával. A 80% mortalita pri cichlidách by bolo poriadne barbarstvo a neschopnosť.
Mám známeho,ktorý takéto problémy nemá,práve naopak,zostávajú mu nadbytočné ryby z odchytov,ale ja ich vždy považujem za súrodencov.
Kde som tvrdil,že ďalšie potomstvo musí zdediť po rodičoch to zlé??????
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Str 25. Júl 2012 21:25:57

jovan píše:NESÚHLASÍM -V prírode prežíva max 1% populácie.Aká je teda pravdepodobnosť odlovu súrodencov?
Áno aj keď sa odlovujú malé ryby,aj tak je to len a len to "zdravé" jadro,navyše je min 80% mortalita pri karanténe a potom aj tak do akvárií a dospelosti prežije tak 0,1-0,5%?. Takže aká je to pravdepodobnosť že pri WF odchytoch sa stretnú súrodenci?A ešte k tomu aj zdedia po rodičoch to zlé?

Súhlasím . :yes
MEPHISTOCICHLIDS

Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod jovan » Štv 26. Júl 2012 19:17:46

jancibie píše:

Dospelé ryby asi nie je výhodné chytať kôli komplikovanému transportu,takže to tvoje 1 % prežitých jedincov je bezpredmetné. Uvažujem o big cichlidách.
Pri zostavovanom páre z dospelých odchytových rýb by som sa príbuznosti neobával. A 80% mortalita pri cichlidách by bolo poriadne barbarstvo a neschopnosť.
Mám známeho,ktorý takéto problémy nemá,práve naopak,zostávajú mu nadbytočné ryby z odchytov,ale ja ich vždy považujem za súrodencov.
Kde som tvrdil,že ďalšie potomstvo musí zdediť po rodičoch to zlé??????

Zamotávaš sa Janči.....to že ty ich považuješ za súrodencov je tvoj povedzme prepáč za výraz handicap...O dospelých odchytoch asi nemáš dosť info,bežne sa chytajú a transportujú nap terčovce,altumy,arowany...
Vravíš že poznáš ludí ktorí majú nadbytok wf-dorastu big cichlíd ....a ja na to -nie sú to náhodov F1 odchytových rýb a tým pádom súrodenci?

PS" tu si napísal :Keď chceš párovať iba nepríbuzné ryby,čo počujem od teba prvý krát,prídeš o slovíčka ktoré strašne miluješ ako wf prípadne f1. Dúfam,že ti je jasné,že aj divoké ryby, aj ich prvá generácia sú už vlastne súrodenci prvého a druhého stupňa,čiže z genetického hľadiska už celkom slušná katastrofa.Tak potom ti želám veľa šťastia pri chove nepríbuzných a zdravých rýb.
pozn .-podľa slovného spojenia "genetická katastrofa" asi nemyslíš ryby v pohode....
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod jancibie » Pia 27. Júl 2012 6:52:32

Ak je byť realistom je podľa teba handicap,tak to si ma teda neurazil. To skôr ty si prílišný optimista,alebo šťastný majiteľ veľmi predražených WF,pri ktorých ti nikto nemôže zaručiť,že nie sú súrodenci. Z obchodného hľadiska je ale lepšie sa nad tým radšej nezamýšľať,však.

Vravíš že poznáš ludí ktorí majú nadbytok wf-dorastu big cichlíd ....a ja na to -nie sú to náhodov F1 odchytových rýb a tým pádom súrodenci?

Tejto tvojej myšlienke nerozumiem,nakoľko sa nejedná o podvodníka,ani len o človeka,ktorý to robí pre zisk.Sú aj taký ľudia na svete.

A genetická katastrofa podľa mňa môže nastať,keď si chovatelia rýb budú tvrdohlavo myslieť,že čo sa neprepečie u cicavcov,to je u rybičiek úplne v pohode.
Určite som tým ale nemyslel hneď F1 generáciu.
Obrázok užívateľa
jancibie

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Pia 27. Júl 2012 7:57:21

jancibie píše:Ak je byť realistom je podľa teba handicap,tak to si ma teda neurazil. To skôr ty si prílišný optimista,alebo šťastný majiteľ veľmi predražených WF,pri ktorých ti nikto nemôže zaručiť,že nie sú súrodenci. Z obchodného hľadiska je ale lepšie sa nad tým radšej nezamýšľať,však.

Tejto tvojej myšlienke nerozumiem,nakoľko sa nejedná o podvodníka,ani len o človeka,ktorý to robí pre zisk.Sú aj taký ľudia na svete.

A genetická katastrofa podľa mňa môže nastať,keď si chovatelia rýb budú tvrdohlavo myslieť,že čo sa neprepečie u cicavcov,to je u rybičiek úplne v pohode.

Jano , zamotávaš sa a už si začínaš protirečiť .

Si realista ako píšeš , osobne ťa považujem za chovatela -odborníka . Chovatel , vždy vylúči chybné ryby z chovu , nakoľko nemá istotu , že potomstvo nebude nositeľom danej vady , prípadne potomstvo v následnej línii . 100% by to vylúčilo iba genetické vyšetrenie po sérii testov v laboratóriu , ale to ty dobre vieš . Takúto možnosť určite každý chovateľ vylúči , nakoľko by bola nesmierne nákladná . Rozprávam o chovatelovi , nie o človeku čo to robí pre zisk , tomu je to jedno .

K tej genetickej katastrofe , nakoniec predsa priznáš , že môj pohľad na vec je správny?
Ja párujem nepríbuzné ryby . V prípade umbrifer je to wf - rio magdalena -Columbia a F1 - río Tuíra - Panama , takže ako vidíš dokonca sú z iných oblastí . Dá sa urobiť viac ?
MEPHISTOCICHLIDS

Poslaťod jancibie » Pia 27. Júl 2012 8:09:12

MEPHISTOCICHLIDS píše:
jancibie píše:Ak je byť realistom je podľa teba handicap,tak to si ma teda neurazil. To skôr ty si prílišný optimista,alebo šťastný majiteľ veľmi predražených WF,pri ktorých ti nikto nemôže zaručiť,že nie sú súrodenci. Z obchodného hľadiska je ale lepšie sa nad tým radšej nezamýšľať,však.

Jano , zamotávaš sa a už si začínaš protirečiť .

Si realista ako píšeš , osobne ťa považujem za chovatela -odborníka . Chovatel , vždy vylúči chybné ryby z chovu , nakoľko nemá istotu , že potomstvo nebude nositeľom danej vady , prípadne potomstvo v následnej línii . 100% by to vylúčilo iba genetické vyšetrenie po sérii testov v laboratóriu , ale to ty dobre vieš . Takúto možnosť určite každý chovateľ vylúči , nakoľko by bola nesmierne nákladná . Rozprávam o chovatelovi , nie o človeku čo to robí pre zisk , tomu je to jedno .

K tej genetickej katastrofe , nakoniec predsa priznáš , že môj pohľad na vec je správny?
Ja párujem nepríbuzné ryby . V prípade umbrifer je to wf - rio magdalena -Columbia a F1 - río Tuíra - Panama , takže ako vidíš dokonca sú z iných oblastí . Dá sa urobiť viac ?

1.Ja si neprotirečím.
2.Nedá sa urobiť viac,len škoda že chceš miešať dva poddruhy alebo formy. Ryby to budú určite veľmi životaschopné,tam nie je nad čím špekulovať.
Obrázok užívateľa
jancibie

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Pia 27. Júl 2012 9:07:28

jancibie píše:2.Nedá sa urobiť viac,len škoda že chceš miešať dva poddruhy alebo formy. Ryby to budú určite veľmi životaschopné,tam nie je nad čím špekulovať.

Bingo .

Odhalil si môj malý podvod . Neboj sa , nejdem krížiť modrú zo zelenou formou .

Ako dobre vieš Mám WF - rio magdalena ,Columbia- 4ks a F1- 3ks sú z rio Atrato tiež Columbia .
MEPHISTOCICHLIDS

Poslaťod jovan » Pia 27. Júl 2012 18:56:49

Tak len pre tvoje info,
ja som v skutočnosti pesimista a príjemne prekvapený,ako optimista a nepríjemne sklamaný....

Moje WF altumy ma stáli ešte vtedy 200Sk/ks ,myslím že to vzhľadom na vzdialenosť a všetko s tým spojené nie je vôbec veľa....
Je ich 9 ks a vôbec si nie sú si podobné a jedna mater ich určite nemala aj keď prišli vo veľkosti 3-4cm.
Viem o 14-15 cm rôznych divokých terčovcov od Heckla až po ICA red za 20-50 €/ks,ak sú toto prehnané ceny,tak neviem....
Ja ti tu tvoju genetickú katastrofu ako to ty nazývaš neberiem,len mýliš sa, a prídeš na to možno až asi až vtedy ak budeš mať troška dlhšiu prax....
Končím túto debatu,k ničomu to nevedie,prajem Ti veľa chovateľských úspechov a geneticky stabilných a perfektných rýb.
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod jancibie » Pon 30. Júl 2012 6:47:47

Moje WF altumy ma stáli ešte vtedy 200Sk/ks ,myslím že to vzhľadom na vzdialenosť a všetko s tým spojené nie je vôbec veľa....
Je ich 9 ks a vôbec si nie sú si podobné a jedna mater ich určite nemala aj keď prišli vo veľkosti 3-4cm.

Sánka dole. Tak ty dokážeš len na základe pozorovania vonkajších znakov určiť,či sú skúmaní jedinci príbuzní alebo nie?
Načo robiť drahé DNA testy otcovstva? Toto už nie sú skúsenosti,toto je už dar od boha :rock
Obrázok užívateľa
jancibie

Poslaťod KlimO » Pon 30. Júl 2012 13:22:23

cela teba sa obracia .. :thumbdown:
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia