nova200l tanganika

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

nova200l tanganika

Poslaťod Gregor » Pon 23. Júl 2012 8:53:10

zdravim mam otazku momentalne na afrikancov:D
s amerikou skusenosti mam ale rad by som vyskusal aj druhu krasu cichlid a to je afrika.
moja nadrz cca200l mi stoji prazdna a caka na zariadenie
chel som povodne v nej mat ameriku mensich rozmerov ale 330l mi staci a chem okrasu na duhom konci izby.

Tanganika je krasna a kedysi som ju choval v spolocenskom akvariu s gupkami skalarmi atd atd ohurila ma a preto ju chem opat skusit
Frontosa a brichardi a lelellupi su moje oblubene jedince a chem im vytvorit idealne podmienky niektore nadrze co su tu na poortali ma doslova vytrhli z reality a su krasne lenze ja mam obmedzene naklady a rozmery nadrze.

VYBAVA nadrze:
substrat jemny kremicity piesok
Dekoracia: tufove kamene 5k+nejake okruhlieky a slimacie ulity.
Fitracia interny filter FLUVAL500+maxi
osvetlenie /nie je/
rastliny anubias,javsky mach a hnedovka kridlata.

chcem sa opytat ci mozem pouzit ako osadku ryb ostrieziky ako
lelelupi6k
brichardi6k
synodontis kukuci2ks
ancistrus a coridoras panda7ks.

pripade este nejake cilindicusy a lasturove cichlidky dakujem moc pekne.
:F ;) :yes
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: nova200l tanganika

Poslaťod Nawi » Pon 23. Júl 2012 13:06:37

ten javsky mach by som tam nedaval,kombinacia leleupi a brichardi moze fungovat + nejke sneky skus....no cilindrikusy tam uz nedavaj radcej.synodontis tam moze ist aj ancistrus no corydorasy tam v ziadnom pripade nedavaj!!!!!
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod terrible » Pon 23. Júl 2012 15:57:15

Prečo tam corydorasy nemôže dať v žiadnom prípade?
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Nawi » Pon 23. Júl 2012 22:07:20

terrible píše:Prečo tam corydorasy nemôže dať v žiadnom prípade?

zartujes?miesat afriku z niecim uplne inym?sak tie ryby pochadzaju z inych biotopov.to tam potom moze dat aj gubky,skalare :lol: ...
druha vec neviem ci by sa corydorasy citili najlepsie v spolocnosti n.leleupi a n. brichardi
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Gregor » Uto 24. Júl 2012 19:39:33

ked som bol v brne u jedneho zanmeho tak mal tanganiku frontosy spolju s hufm asi30ks coriosras panda. preto som to sem napisal...sak tie sumceky su najlepsie cistic bordelu na dne akvaria.lepsie podla mna neexistuju. ked mi drzia s amerikou s occelatusmi a managuensisi 4KS asi6CM velke tak pri tanganike isto nebudu mat problem:D ak hej dam k amerike.

ale diky za info.
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Ruddykk » Str 25. Júl 2012 6:37:39

Ja som videl aj velkych ocelatov s gupkami. Ale dobre to nevyzeralo. Znamych je asi 500 druhov Malawi a tiez Tanganiky. Myslim si ze je to dost velky vyber na kombinaciu ryb. Na internete je vela clankov s moznou kombinaciou. Do tvojho akvaria pocitaj skor s mensimi rybami. Ale dal by som si pozor na naroky na krmivo. Vela stastia v rozhodovani. Afrika je tak krasna ryba ze vynikne takmer kazda. www.frontoza.sk.
Obrázok užívateľa
Ruddykk

Images: 20
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Gregor » Str 25. Júl 2012 9:50:59

takze akvarium je zariadene a hrci uz cca4dni v plnej premavke dneska som bol kzupit rybky.

bohuzial mali len2kusy lelelupi takze tie som bral tak ako boli.
brichardi mali zobral som4kusy na skusku casom dokupim
mali tam ale zvlastne male cichlidky ktore sa skryvaju zasadne do slimacich ulut a tie farby ma uplne dostali neviem co to je zac ale nevahal som a vzal som 4kusy udajne samec a3samice pdla sfarbenia.

rastliny som nasadil len anubiasa 5korenov a nic viac.

co sa krmmiva tyka mam akvarium asi5L kde mam nasadene riasy ktore viem ze su vhodne na konzumaciu pridavam ich aj do potravy namiesto zeleneho salatu v nich napustene krivaky potocne ako ziva potrava.
myslimsi ze mozem zacat s chovom.

v akvaristike krmili rybky len granulovym krmivom takze co sa potravy tyk nudza nebvude a samoska moje rybyk musia byt stastne:D

keby mam fotky alebo viem ako sa sem pridavaju prilozim sak casom nafotim a dam fotos rybky su zatial schovane tak cakam ako sa otukaju hadam vecer uz vylezu ked budem krmit. diky za nazory a rady.
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod heno96 » Str 25. Júl 2012 14:53:41

4 dni po založení nového akva si tam pustil ryby? Mal si počkať aspoň mesiac.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Gregor » Str 25. Júl 2012 17:56:25

jj viem mohol som pckat ale tak nitrifikacne bakterie z filtra su stale v njom dal som tam totiz filter z mojej330lameriky bez vypratia takze slape aj so zabehnutym baktreiovym obyvatelstvom:D :D ale osobne si mylsim ze rybkam to neuskodilo pretoze ked som sledoval brutalne vymeny vody v akvaristike tak som enchapal..ryby su trenovane:D :D :D
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Walcott » Štv 26. Júl 2012 9:44:42

Trénované na nezabehnuté akva? To si napísal riadnu blbosť, v každom prípade si mal počkať min mesiac. Kolobeh dusíka neoklameš zabehnutým filtrom, len ho trochu urýchliš. Je rozdiel vymeniť 80% vody v zabehnutom akva, kde sú nitrifikačné baktérie všade (pôda, filter, povrch skál...) ako v novom akváriu. Ja tiež mením aspon 50% vody, kľudne by som mohol aj viac no v dobre zabehnutom akva, takže podľa mňa si spravil začiatočnícku chybu z nedočkavosti, dúfam že budeš mať šťastie a nezdochne ti ani jedna rybka.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia