Blood Parrot - skusenosti

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Blood Parrot - skusenosti

Poslaťod Gregor » Sob 21. Júl 2012 9:51:19

zdravim opat sa hlasim s nejakym novym prispevkom zo sveta cichlid.
Viem ze u mnohych z vas je BLOOD PARROT cichlid mutant,ohyzd a este neviem co ale tak kazdy mame na to svoj nazor.

Je zname ze od roku1986 je exportovany do celeho sveta z azie a je to krizenec viacery chdruhov z kancikov.

lenze co o tejto rybe naozaj vieme? ake ma spravanie,ako je na tom pri prebojovavani sa za potravou ake ma zvyky v spolocenskom akvariu?

Chovam cichlidy uz nejaky ten4rok a blood som si zaobstaral ako okrasu do akvaria kedze som mal/fadnu hnedu a zelenu a sedu ameriku/ to fadna je len pomenovanim farieb inak ryby su krasne jedince.

bloody som doviezol vo velkosti asi 8-10cm udajne parik ale co mi to je platne ked su samceky neplodne. Po umiestneni do nadrze boli cca4dni ako kazda nova ryba v ukryte a pomalicky si zacali okukovat nove prostredie. spolocne si zacali plavat po kavariu asi az po tyzdni co sa odvazili vykuknut z ukrytu a preplavat celou nadrzou bez znamok strachu alebo podriadenosti.
Bloody som pozoroval denno denne a kedze su to kanciky ocakaval som miernu az zvysenu agresivitu voci mensim rybam lenze marne. plavali si spokojne huby nakrivo a prekutravali akvarium hore dole a hladali si nieco pod zub. Neskor som do akvaria nasadil zivu potravu /mlade belice asi 3cm kusy/. vtedy som nechapal ako sa tieto klauny dokazali odputat od zakonov fyziky a divadlo sa zacalo.Z na prvy pohlad z miernej az /karasovej ryby/ sa stal predator ktory nemal zlutovanie.Oscar a managuensis mali co robit aby stihali pri hltani belic oproti bloodom.

vten vecer sa rybam prevratila povaha o180stupnov a z ryb ktore mali uplne vsetko na salame sa stali veduci akvaria.

Vsimol som si ze ked su v akvariu roztrzky najcastejsie medzi managunensis a octofasciatus tak blood naplava medi ne vyfarbi sa a roztrzka je u konca.
Akara modra sa snazi flirtovat so samicou blood parrota ale samec to nedopusti a hned ju zazenie.Pri krmeni tieto ryby dokazu vyskocit cca 5-10cm nad hladinu ale nedokazu koli deformacii papule uchopit kusok masa. Ked som mal vyter od managuensisi vsetky ryby na jednom konci akvaria okrem blood parrotov ktore dokonca pomahali pri zahanani protivnikov managuejkam.

takze asi tak v spolocnosti dravcov ako je occelatus,managuenssis a octofasciatus su tieto ryby naozaj torpeda ktore sa musia adaptovat na rychly dravy sposob zivota lebo by posli hladom. je to sice hybrid,mutant a strasne divna rybka ale mne sa dostala do srdca a ma tam pevne miesto uz len koli tomu ako sa dokazala rychlo adaptovat a ze je tak mila a vecne usmiata.

pekny den zelam
Gregor:D :D :D :D :wave: ;)
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Blood Parrot - skusenosti

Poslaťod Aquarista » Ned 22. Júl 2012 19:33:02

Tiež mám Parroty, tak ako ty aj ja som ich dal do nádrže k amerike :lol:
ten isty dovod ako ty, chcel som to spestrit.
Mám ich 5 ks, dve páry a naviac jeden samec ... aj ked su to kančíky, mimo trenia nekonfliktné ryby, ked sa vytru stražia ikry pred každým (aj predomnou, ked čistím nádrž :punch napádajú mi ruku), až kým im nezajdu keďže niesu oplodnené, potom ich niečo zožerie a zase je klud do dálšej znášky.
Ako si písal, veľmi žravá ryba a pri kr'meni nema rešpek ani pred 5x vačšou rybou.
Moje sú ešte mladé cca 8 cm, som zvedavý , čo mi z nich vyrastie ?
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia