Problem s vodou

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Problem s vodou

Poslaťod frodo » Sob 21. Júl 2012 13:21:08

Caute ludia, mam problem s vodou v akva uz dlhsiu dobu. Skusal som tu nieco hladat co by sa mojmu problemu podobalo, ale nenasiel som nic. Ide o to, ze voda je zakalena. Najprv som myslel, ze by to mohol byt nalevnik, tak som postupoval, tak ako to vzdy zabere. Lenze problem je v tom, ze sa to sprava presne naopak ako by sa malo. Pri uplnej tme sa to zmeni na zeleno a voda sa este viacej zakali. Rano je akva celkom v pohode, ale naobed je vyrazne horsie uz aj z pohladu z predu. Z boku ani nehovorim... Zlepsi sa to zasa len cez noc. Trva to uz skoro mesiac a uz neviem co mam skusit. Nikdy som sa s takouto vecou nestretol a to mam akva na stejnom mieste ako som vzdy maval a nikdy sa mi to nestalo ani pri jednom.....

PS: ak sa nieco taketo uz nachadza na fore,tak mi dajte prosim link a nech tuto temu admin vymaze. Dakujem
Obrázok užívateľa
frodo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Problem s vodou

Poslaťod jovan » Sob 21. Júl 2012 18:52:15

pridať 4 ml peroxidu vodíka 30% na 100l vody a nič z vodou nerobiť min 5-6 dní...
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Gregy » Sob 21. Júl 2012 21:11:39

Peroxid je proti nálevníkům ale. A nálevníci se v zaběhnutém akváriu neobjevují. Co krmení? Filtrace? Počet ryb?
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod frodo » Pon 23. Júl 2012 17:27:56

Peroxid som neskusal.
Filtracia je 2x JBL Crystal Profi e1501 greenline + hlava atman650l/h s jemnou vlozkou. Filtre su upravene, namiesto tych ,, guliciek,, je bioakvacit a v poslednom kosi aj filtracna vata. Skusal som menit aj prietok filtrov ale ziadna zmena. Ryby: 16x C. frotosa bangwe 10-15cm, 5 x Altolamprologus calvus Black Pectora 5-6 cm, 4x Neolamprologus leleupi uriva 5-6cm. Krmim:
JBL Novo Tanganyika, O.S.I vlocky, O.S.I. RTB, Sera Vipan, Sera Flora, Artemia, Koretra. Intenzitu krmenia som znizil, ked zacali probemy s vodou, ale nezmenilo sa to. NO2 je 0 a NO3 je levda 10.
Najhorsie na tom, je ze sa zakal meni v priebehu dna. Vecer je skoro priezracne a naobed je znova kalne.A to sa dokaze zmenit vpriebehu 2 hodin, lebo som to sledoval. Co sa tyka denneho svetla, tak priame slnko do neho nesvieti, len svetlo z miestnosti. Ale jedna vec je, ze tam vo velkom bujnie zelena riasa. Mozno by ten peroxid pomohol, ale bojim sa, ze by to mohlo zlikvidovat tu riasu, co by som bol velmi nerad. Ryby ziadne problemy nemaju, nemaju ani zmenu v chovani, su uplne ok.
Obrázok užívateľa
frodo

Poslaťod jovan » Pon 23. Júl 2012 17:43:24

frodo píše:Peroxid som neskusal.
Filtracia je 2x JBL Crystal Profi e1501 greenline + hlava atman650l/h s jemnou vlozkou. Filtre su upravene, namiesto tych ,, guliciek,, je bioakvacit a v poslednom kosi aj filtracna vata. Skusal som menit aj prietok filtrov ale ziadna zmena. Ryby: 16x C. frotosa bangwe 10-15cm, 5 x Altolamprologus calvus Black Pectora 5-6 cm, 4x Neolamprologus leleupi uriva 5-6cm. Krmim:
JBL Novo Tanganyika, O.S.I vlocky, O.S.I. RTB, Sera Vipan, Sera Flora, Artemia, Koretra. Intenzitu krmenia som znizil, ked zacali probemy s vodou, ale nezmenilo sa to. NO2 je 0 a NO3 je levda 10.
Najhorsie na tom, je ze sa zakal meni v priebehu dna. Vecer je skoro priezracne a naobed je znova kalne.A to sa dokaze zmenit vpriebehu 2 hodin, lebo som to sledoval. Co sa tyka denneho svetla, tak priame slnko do neho nesvieti, len svetlo z miestnosti. Ale jedna vec je, ze tam vo velkom bujnie zelena riasa. Mozno by ten peroxid pomohol, ale bojim sa, ze by to mohlo zlikvidovat tu riasu, co by som bol velmi nerad. Ryby ziadne problemy nemaju, nemaju ani zmenu v chovani, su uplne ok.

Riasu čiastočne delimituje,potom však narastie znovu.
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod jovan » Pon 23. Júl 2012 17:47:03

Gregy píše:Peroxid je proti nálevníkům ale.Okrem toho je to silná kyselina,okysličuje vodu a podporuje rast denitrifikačných baktériií.....atď.
A nálevníci se v zaběhnutém akváriu neobjevují. to je hlúposť,nálevníci sa nachádzajú v každom akváriu,otázka je invázia a prepuknutie množenia za splnených štartovacích podmienok.
Co krmení? Filtrace? Počet ryb? technika je v poriadku

Haw
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod frodo » Pon 23. Júl 2012 19:47:09

Len aby te si vedeli urobit obraz. Tu su fotky aktualneho stavu. Ten zakal je viditelne mensi bez zasahu, normalne pri fungovani akvaria tak ako vzdy. Rozdiel medzi fotenim je necele tri hodiny.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
frodo

Poslaťod frodo » Pia 27. Júl 2012 18:45:21

Po dhlsom pozorovani ,, neznameho ukazu,, som dosiel k par zaverom:
- parcovnu dobu to ma cca 10 hodin denne, zacina okolo 9:00 az9:30 a konci 20:00 az 20:30
- zmena doby svietenia nema na to ziadny vplyv
- pridanie alebo ubratie prirodzeneho svetla v miestnosti, ziadny vplyv
- velmi vysoky vyskyt zelenej riasy vo vode, co dokazuje uplne zelena filtracna vlozka za tri dni na mechanickom filtri
- testy vody pocas dna su rovnake, meral som 5 krat denne

Nemam tusenie, preco sa to objavuje, ani co to je. Pricinou by mohla byt ta riasa, ale preco sa ten zakal meni pocas dna :!: :?: :!: :?:
Rybam to zjavne vobec nevadi, su uplne ok, ziadny naznak zvysenej agresivyty, ziadna nervozita, ziadne poruchy travenia, proste nic...
No ja uz neviem.. :wtf:
Obrázok užívateľa
frodo

Poslaťod l_laco » Sob 28. Júl 2012 7:53:56

Čo tak vyskúšať UV lampu ?
Keďže sa sila zákalu mení v priebehu dňa zjavne a jedná o niečo živé, čo v určitom čase bujnie a potom zas chradne a UV žiarenie by to malo zlikvidovať. Ideálne by bolo niekde si lampu požičať a vyskúšať a ak sa to osvedčí až potom kupovať ... ak je taká možnosť.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod frodo » Ned 29. Júl 2012 13:33:44

Nad UVckom zacinam vazne uvazovat. Tiez si myslim, ze je to nieco zive, ale chcel som hlavne zistit pricinu a potom to odstranit, lenze netusim v com je problem. A hlavne som chcel zabranit zaniku rias. No uvidime ako si s tym poradi UV lampa.
Obrázok užívateľa
frodo

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 82 hostia