Kewin357 - moj pribeh akvaristiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Kewin357 - moj pribeh akvaristiky

Poslaťod Kewin357 » Ned 15. Júl 2012 21:39:44

Ahojte,
na fore som zeregistrovany uz dlksiu dobu, no zatial som z neho skor cerpal informacie ako bol i niekomu uzitočny.

akvaristike sa venujem dost dlho,ako chlapec som mal male akvarko s gupkami o ktore sme sa s tatkom starali no viacmenej aktivne sa tomuto venujem len 3 roky..

dovolte aby som sa predstavil :dance

moj odkaz na fotoprezentaciu:
Kód: Vybrať všetko
https://picasaweb.google.com/113245800415488771373/AkvariumZaciatok

verim ze nadalej na tomto fore budem ziskavat cenne informacie ako tomu bolo doteraz ,no snat sa uz budem vediet zapojit i do debat a budem sa tvarit ze rozumiem o co ide :D
Kewin357

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Kewin357 - moj pribeh akvaristiky

Poslaťod Walcott » Ned 15. Júl 2012 23:45:52

Ahoj, vitaj na portály. Pekná prezentácia, vždy si rád pozriem takéto "dokumentárne" foto ako sa všetko vyvíjalo. Mohol by si napísať niečo viac o nádrži (rozmery, technika...) aj o osádke, držím palce.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod Kewin357 » Pon 16. Júl 2012 12:14:52

dakujem za privitanie,

momentalny stav akva je v zabehu,kedze je v nom vsetko nove.Zatial som tam dal moje stare ryby co som choval 6 kuskov dospelych a neakych 9ks odchovu o velkosti cca 3-4cm.

Rad by som to niekomu dal,pripade vymenil lebo tam planujem chovat len Pseudotropheus demasoni cca 20ks a mozno Electric Yellow Cichlid cca do 10ks ( rozhodujem sa este pre neaky pekny druh k tym demasonkam aby to bolo i farebne zaujimave)..mozno nieco odporucite ;)

TECHNIKA
- akvario: 100x60x40 (dxvxš) a objem 240L
- filtracia : EHEIM profesional 3 2073
- svetlo: 2 x 18W s jednym elektronickym predradnikom
- UV lampa: JBL 9W
- Ohrievac: EHEIM JÄGER

POMOCNA TECHNIKA
- merač spotreby elektrickej energie
(dobra vecicka na to, aby clovek realne vedel kolko spotrebuju jednotlive spotrebice..napr UV 9w spotrebuje realne 15W koli menicu,ktory ma
taktiež neaky odber a straty na teple)

- spinacie hodiny (zatial len jedny ale planujem dokupenie viecerych)

spinanie hlavneho osvetlenia (biele led)
spinanie nočneho osvetlenia (modre led)
spinanie UV lampy 1den v tyzdni

- vzduchovacia opona 90cm
- vzduchovaci kompresor 5W

DRUHE AKVA NA ODCHOV
rozmer: 55x25x25 (dxvxš) objem 35L

MOMENTALNA OSADKA
- Red Zebra (Pseudotropheus estherae Metriaclima estherae) 1ks
- Electric Yellow Cichlid 2ks samec/samica
- Pseudotropheus demasoni 1ks
- Pseudotropheus Elongatus (asi) :) 1ks samica
- Pseudotropheus Elongatus (asi) 2 ks samec
- Pseudotropheus Elongatus mlade 7ks
- Red Zebra mlada 1ks 4cm /samica

neskor ich skusim nafotit, a dam to do mojeho albumu, ak by ste mali o ne zaujem staci povedat :)

KRMENIE
- SERA FLORA vločky
- SERA GRANURED granule
- GRINDAL
- MRAZENE PATENTKY
Kewin357

Poslaťod Nawi » Pon 16. Júl 2012 17:35:17

ahoj ja ta tiez vitam na portali,k tomu krmeniu ja by som hned vynechal tie sera granule a mraz. patentku,kedze sa jedna o rastinozravce tie ryby potrebuju viac rastlinnej zlozky.mraz. patentku mozes nahradit mraz. artemiou,no aj to len tak raz-dva krat do tyzdna....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Kewin357 » Pon 16. Júl 2012 20:51:21

Nawi píše:ahoj ja ta tiez vitam na portali,k tomu krmeniu ja by som hned vynechal tie sera granule a mraz. patentku,kedze sa jedna o rastinozravce tie ryby potrebuju viac rastlinnej zlozky.mraz. patentku mozes nahradit mraz. artemiou,no aj to len tak raz-dva krat do tyzdna....

ahoj, je fakt,ze tymi granulami uz takmer ryby nekrmim,no mam tam este necelu polku,mozno to ojedinele skusim pomaly spotrebovat alebo to niekomu dam komu pridu vhodne.
tu artemiu urcite skusim ked budem mat novu (vyssie spominanu) osadku,urcite im doprajem krmivko ako sa patri :)
inak ,taka otazka Artemia= Cyklop? alebo to su dve rozdielne krmiva. (viem ze ta artemia sa liahne v slanej vode z vajicok,no ma napadlo ci to niekto nevola aj cyklop.vdaka
Kewin357

Poslaťod Nawi » Pon 16. Júl 2012 21:08:20

artemia a cyklop su dva rozdielne korovce ;) ,naupliamy artemie(to co si spomenul) sa krmi plodik,mozes si ich liahnut aj doma,je to jednoduche. no predavaju vsak aj velke artemie v mraz. stave pre vacsie ryby....cyklop je tiez drobny,ja nim prikrmujem mlade rybky(plodik) spolu z artemiou....no poznam ludi co ho davaju aj dospelym rybam,je to podla mna zbytocne kedze je drobny a taka 10cm ryba z toho vela asi nema
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod ziletka74 » Uto 17. Júl 2012 0:07:27

Aj ked zaciatky boli tazke teraz to je uz pekne Nech sa dary A ake rybky by si chcel do buducna?
ziletka74

Poslaťod Kewin357 » Uto 17. Júl 2012 8:57:09

vdaka za vysvetlenie Nawi,teraz mi to je uz jasne :)

Do mojej galerie (na prvom prispevku tejto temy je link) som doplnil video s natocenou osadkou ktoru tam zatial mam. foto bolo dost komplikovane lebo sa neustale hybali
viem,ze to nieje kvalitna nahravka,no mozno mi niekto bude vediet povedat a odobrit ake druhy to vlastne momentalne mam.
yelowka a pseudo.demasoni je jasny no pri tych dalsich pochybujem.. najskor Pseudotropheus Elongatus ale nie som si isty..jeden drobec je tam takties urcite Red Zebra od samice co mam v dalsom akva radsej oddelenu.A ostatne mlade pochadzaju od najvatšieho samca co ma konce plutiev v nadychu žltej a tej docierna vyfarbenej samice(co je taka okusana) znovu nosila v tlamke mlade tak jej ostatny nedali vydychnuť :cry:

chovat chcem pseudotropheus demasoni (cca20ks) a este knim asi yelowky
Kewin357

Poslaťod Nawi » Uto 17. Júl 2012 12:19:59

demasoni a k nim yellowky to je ako sekera na krk :( ,yellowky budu urcite trpiet,demasoni su najagresivnejsie ryby,budu yellowky utlacat,skor by som ti poradil ostat len pri demasonoch aspon min 40ks,no tvoje akva je male na taky pocet ryb,ja som mal 16ks v 220l a ryby sa mi pozabijali,zo 16 ks mi ostalo 5 kusou,teraz sa zatial drzia v klude....ak by si chcel nieco k demasoni tak skor red redky alebo melanochromis joajohnsonae,tieto kombinacie sa mi osvedcili....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod jr10 » Str 18. Júl 2012 18:07:43

Nawi píše:demasoni a k nim yellowky to je ako sekera na krk :( ,yellowky budu urcite trpiet,demasoni su najagresivnejsie ryby,budu yellowky utlacat,skor by som ti poradil ostat len pri demasonoch aspon min 40ks,no tvoje akva je male na taky pocet ryb,ja som mal 16ks v 220l a ryby sa mi pozabijali,zo 16 ks mi ostalo 5 kusou,teraz sa zatial drzia v klude....ak by si chcel nieco k demasoni tak skor red redky alebo melanochromis joajohnsonae,tieto kombinacie sa mi osvedcili....

Demasony + Yellow su uplne v pohode, ale podmienka je dostatocne velka nadrz (teda plocha dna).
jr10

Been thanked: 3 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 70 hostia