Darwinova nočná mora

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Darwinova nočná mora

Poslaťod gogi » Str 02. Máj 2012 21:12:36

Názov nádrže:Darwinova nočná mora
Biotop nádrže:Západoafrická rieka
Rozmery nádrže 150x55x50
Hrúbka skla:10 mm
Objem nádrže :412 l(hr.obj.)
Dekorácia v nádrži:kamene z potoka
Filtrácia nádrže:Vnút.lepený 3komorový
Osvetlenie nádrže: provizor.2xúsp.žiarovka(cca11w jedna)+kuch.svietidlo(cca11w)
Ohrievanie nádrže:asi Aquael(cca200w)
Stojan pod nádržou: upravený kov.stojan z predošl.akva vložený do komody vyrobenej zo spál.skrine
Kryt nádrže:zatiaľ bez
Rastliny v nádrži: Anubiasy:lanceolata,congensis,barteri,hastifolia atd.+Bolbitis heudelotti+valisneria spiralis+Ceratophyllum demersum(namiesto Pistie a Riccie,ktorým sa u mňa zatiaľ nechce dariť)
Ryby v nádrži: Hemichromis guttatus(2samice+samec,každý 10ty deň neresiace sa)+Pelvicachromis pulcher(párik)Polypterus senegalus(2ks)
Kŕmenie rýb: Skoro všetky druhy mraz.krmiva+sur.mäso(rôz.druhy)+granule pre cichl.+whiskas,royal canin(občas)
Výmena vody:zatiaľ nepravidelná(snažím sa nájsť si čas aspoň raz mesačne)väčšinou výmena cca150 l.+čis.skiel+filtrač.médií
Poznámka k nádrži:Mám v pláne doplniť osádku o:Parachanna obscura,Parachanna africana,Thysochromis ansorgei,Chromidotilapia guentheri(hadohlavce sú pre mňa prioritné,hlavne kvôli nim vzniklo toto akva,aj keď s hraničným rozmerom,snáď časom poriešim väčšie
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Darwinova nočná mora

Poslaťod Walcott » Štv 03. Máj 2012 10:05:52

Mne sa to páči, také prirodzené, len by som tam doplniť ešte nejaký veľký koreň a nejaký skaly. čašom hádam spravíš aj osvetlenie, nejaký kryt :yes
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod bobo242 » Štv 03. Máj 2012 11:02:57

pekne to mas urobene. tiez si myslim ze nejake drievka by tomu pomohli. tie rastliny z tohto svetla asi nebudu dlho prosperovat, resp skor sa budu tahat do vysky, na tu vysku akv treba pridat este nejake watty ak ich chces mat dalej pekne. este by ma zaujimalo, ako ti funguje spoluzitie s bichirmi, su to velmi zaujimave ryby.. a neskor s hadohlavcami - nebudu ti lovit mensie ryby napr samicky p. pulcher?
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Been thanked: 26 times

Poslaťod gogi » Štv 03. Máj 2012 11:31:18

Sorry kolegovia za narýchlo zhotovenú prezentáciu,korene tam boli(zase budú)kamene pribudnú,Pulcheri sú tam dočasne kvôli deťom,Bichir senegalský je fajn rybka.Pre nedostatok času vás zatial znavigujem na Aquapage cz,kde mám nádrž zaregistr.pod rovnakým názvom.Dikes za reakcie
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod gogi » Str 09. Máj 2012 21:34:56

Jedna s bichirkom
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod gogi » Uto 10. Júl 2012 23:18:07

Pozerám že mám absenciu,skúsim v skratke vložiť nejaké foto+info.V akva pribudlo siln.osvetlenie+11 zvyš.ml.Pestrencov(samcových potomkov,vystihol som a odlovil cca80ks.poteru perloviek ktoré ako vždy skončili v prvej komore filtra(zatiaľ prosperujú v cca70lit.vytieračke)Samozr.samec nestráca čas a neresí sa ostošesť,raz s jednou,druhou tretiou.Priatelia neviem či len ja mám smolu,alebo sa málo snažím?Píšem maily kadetade a odpovede veškeré žádne.Ide o ryby ktoré mám v pláne ale nemôžem ich nikde zohnať(sú uvedené v úvod.informáciach)Ak má niekto z vás kontakt na predajcu,alebo obchodníka-importéra,ktorý by vedel zabezpečiť menej chované ryby,dajte prosím vedieť.
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod gogi » Uto 10. Júl 2012 23:27:27

Admini sorry,skúste zmazať jednu z tých foto(omylka)hore.
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod Rostratus » Str 11. Júl 2012 20:34:34

Ahoj. Fotku som ti zmazal. Ak chceš do SS ti napíšem neaký kontakt. Možno ti vedia zohnať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod gogi » Štv 12. Júl 2012 15:19:53

Posl.foto:ml.pestrence.Admin dikes fest,budem vďačný za hocaký tip,adresu,kontakt.(najjednoduchšie by bolo niekde na predajňu prísť,vybrať čo potrebujem a hotovo,to by som obetoval čas+prostriedky,mno ale to je prudkooptimistická úvaha)
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod Rostratus » Štv 12. Júl 2012 18:42:34

gogi píše:Posl.foto:ml.pestrence.Admin dikes fest,budem vďačný za hocaký tip,adresu,kontakt.(najjednoduchšie by bolo niekde na predajňu prísť,vybrať čo potrebujem a hotovo,to by som obetoval čas+prostriedky,mno ale to je prudkooptimistická úvaha)

Ahoj to chceš len zo SR, alebo ČR? Ak ČR skús napísať na gigaexotic.eu oni vedia zohnať. Ešte by sa dal od nemcov, poliakov.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia