Tam stratili farbu zo mna, som pred akvarkom pobehoval tak sa vyplašili, dnes už boli čulé aj vyfarbené. Teraz tam mám asi 0,5w/l čo je take minimum na rastlinky, predtým som mal 0,25w/l. Jasné priorita sú ryby, no nebolo by zlé keby to trošku zarástlo.
No tej Cryptocoryne aponogetifolia 2 x 36W v pohode stačí. Mne kedysi v 110l akva a 36W trubici rástla ako burina. Už s pôvodným osvetlením si tam mal pekný porast zelených rias, čo je znamením, že svetla je dostatok. Problém preto hľadaj niekde inde - buď chýbajú mikroživiny, alebo je nevhodný pomer makroživín (N, P), alebo je pH vody menej ako 6 resp. viac ako 8, alebo ryby narušujú koreňový systém, takže rastliny len s ťažkosťami prijímajú živiny. U mňa to bol ten posledný prípad, prečo som všetky dve koreniace rastliny dal preč a odvtedy fungujem už iba na plávajúcich.
Tak dnes som dosť radikálne prerobil akvárko, pribudli korene, čím vzniklo množstvo skrýš a dutín pre ryby a tak isto viacej "chládku" pri silnejšom osvetlení. Rybám sa zdá že sa to páči, hned sa krajšie vyfarbili a začali si brániť územia. Som trochu naštvaný, lebo som si to chcel celé zdokumentovať, no dnes som zistil že môj dementný mobil polovicu fotiek vymazal. Tak tu je aspoň zvyšok fotiek.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Výletíky pri starej mame sú najlepšie , len škoda že mám také malé akvárium, inak by som doniesol aj krajšie kúsky, ale v tom teple ovady tak kúsali že som z toho lesa utekal
Vdaka, pôvodne som chcel tvrdé drevo ako bud, dub...no nakoniec neviem presne čo mám, keďže som ich našiel na zemi mimo stromov, naisto by tam nemal byť žiadny ihličnan, je tam asi jeden buk no ostatné neviem, skôr som ich skúšal nechtom aké sú tvrdé
Akvárium vôbec nemáš malé, skôr si myslím že je veľké, keď je tam tak málo dreva . Kľudne pridaj. Teda ak ti nevadí jantárová farba vody, ktorú spôsobujú výluhy. Rybám to vadiť nebude, skôr naopak. Ale páči sa mi to viac s tým drevom, ako bez neho.
Na fotkách sa to nezdá ale toho dreva je tam dosť, spravím video hádam to bude lepšie vidno. Práveže sa teším že voda chytí takú "prirodzenú" farbu, ani ancitrusy a gibiceps nebudú proti