sposob lovu velkych cichlid

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

sposob lovu velkych cichlid

Poslaťod Gregor » Štv 05. Júl 2012 10:43:11

nazdar cichlidari:D mam pre vas mozno par noviniek zo sveta velkych ale aj malych cichlid.ktore budu pre vas mozno zaujimave alebo aj zname neviem.

vsimol som si uz par krat ako lovia velke cichlidy v nadrzi ale aj vo volnej prirode potravu.

vieme ze cichlidy patria medzi velmi inteligentne a vynaliezave druhy ryb

velke cichlidy su bud skupinove predatory alebo lovci samotari ktori lovia zo zalohy na nic netusiacu korist.

podobne ako aj ostrez obycajny zijuci v nasich riekach a jazerach su cichlidy adaptovane na lov zivej potravy a je naozaj krasne pozorovat ich pri kacii.

ASTRONOTTUS OCCELATUS/cichlida pavia/- sposob lovu tohoto predatora je vsetkym znamy hlavne pri pozorovani v akvariach.
lenze ako tato ryba naozaj vyuziva svoj intelekt pri zhanani potravy?
uz viackrat som si vsimol ze ocelatus je sice dravy a skace po vsetkom co sa hybe ale ked nie je potrava k videniu je naozaj zaujimave sledovat ako sa riadi v tme a ako hlada rybky alebo potravu co sa skryje a splyva s okolim.
ocelatus plava okolo ryby ale ocividne nastavi pozu ze ju nezaujima kludne si plava po akvariu a obcas sa nebezpecne priblizi ale zase hzned odplava ako keby nic. spravi ta 5,6x a zrazu bum ryba je uz v papuli. testuje korist co je naozaj velmi inteligentne.naco sa bude nahanat za nejakou rychlou rybou ktroej by nestihal? mudre co? stopuje korist co som si vsimol len u par druhov.vyghladava korist aj tak ze ked ji nevidi zoberie do papule kamienky apusta ich momalicky na dno a caka ktore ryby pridu okuknut co to je a zrazu bum.LAKA korist na fiktivnu potravu!! v noci som pozoroval ze lezi na dne ako mrtvy ocividne spi ale vzdy ked sa okolo jeho huby cosi premelie je to v okamihu v pauli alebo sa ku koristi nenapadne piplazi po dne napodobnujuc list unasany prudom!!! co sa utokov zo zalohy tyka nie je taky dobry ako ine druhy ale obcas sa podari.

PARACHROMIS MANAGUENSIS-rybozravy druh s hyperrychlim utokom zo zalohy. je to naozaj tak? v prirode tietop ryby lovia v paroch popripade UCIA MLADE LOVIT presne ako to robia cicavce.managuensis je aj profik na zalohove alebo sledovacie lovenie.vsimol som si ze ked sa jej nepodari rybu uchopit az do pazeraku a nahodou uplava necha ju tak avyckava predsalen aj pre predatora je to anmahave lovit korist co sa nechce dat len tak lahko zabit. potom pozoruje kde sa zoskupia ostatne ryby rozozenie ich a korist si odnesie a zozerie.ked lovia hufne ryby ako su belice dania alebo tetry zutocia zo zalohy ale tak ze vacsinou samiva plai do hufu a samec doraza odtrhnute jedince robia to pokial huf nezlikviduju uplne.podobne ako to robia delfiny. co sa hmyzu tyka vsimol som si ze ho uchopuju zasadne za hlavu a nasledne ho zklbu po strku aby sa oddelila od tela potom telo zozeru a hlavu nechaju tak.

CICHLASOMA OCTOFASICATUS.kancik ktory je skupinovy ale kazdy lovi sam za seba no o potravu sa dleia. ked krmim zivou potravou kazdy z nich vypali po o koristi zabije zozerie nahanaju sa po akvariu ked nahodou niekto ma vacsi kus v papluli ale samci nocia vacsie kusy potravy samiciam ktore strazia ikry. taktiez aj mladatam.Lovia zo zalohy z tmavych casti akvaria alebo z ukrytov a mavaju aj organizovany lov ked je v akvariu vacsia potrava. spolovne ju napadaju pokial ju nezlozia roztrhaju a je koniec vsimol som si tao hlavne ked som vpustil do akvaria zavojnatky.

mno tak apson cosi pore zaujimavost:D pekny den prajem:D :mrk
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: sposob lovu velkych cichlid

Poslaťod Walcott » Štv 05. Júl 2012 12:16:22

Pekné postrehy, octofasciaty chovám aj ja môžem to potvrdiť. Inak môžeš kľudne napísať aj článok na úvodnú stránku (pridáš tam nejaké obrázky, viedo), resp. príspevok do cichlid positive magazinu určite to bude zaujímať veľa čitateľov :yes
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: sposob lovu velkych cichlid

Poslaťod perchess » Pia 06. Júl 2012 18:33:03

No neviem či by to bolo na článok do Cichlid positive magazinu. Mám dojem že má ambíciu uberať sa iným smerom. Ale každopádne by to bol výborný článok tu na Cichlidportal. Rád by som si niečo také prečítal, aj keď pravdu poviem, jazyková úprava by bola nevyhnutná. Čítaš ty po sebe svoje príspevky pred tým, ako ich zavesíš na portál?
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia