Tá ryba tam nemohla byt ani týždeň, kedže pred týždňom som menil vodu,ale presne taký úhyn som našiel aj predtým a myslel som že tam bola dlho tak ako si povedal.tak som všetko poriadne vyčistil a dúfal a ešte som kus prisolil. akvárium mi beží už dva roky bez úhynu a teraz takto.na nový filter som výžmýkal filter z druheho akvaria plus som dolial nejaku chemiu od sery na tvorbu mikroflory a ničenie chlóru. filtrácia tam je čerpacia hlava Power Head 301 má prietok okolo 700 litrov za hodinu + molitan 15x15x30 cm.
akvarium má 240 litrov. mám ho odprezentované aj na tejto stránke.ryby v akváriu su mbuny, čiže nejaké yelowky,melanochromis interruptus a este ine. dokopy ich tam je plus minus 20 ks a ešte pár prísavníkov. Čo sa týka agresivity nepozorujem žeby boli nejako extra agresívne, mám troch samcov melanochromis interruptus a už teraz iba 6 samic. momentálne je teplota okolo 26 stupňov ináč mávam okolo 25 stupňov. Hodnoty pridám neskôr(do večera) a výmena je každý týždeň aj keď sa mi stalo že som nevymenil aj dva týždne ale v tom by až taký problém nemal byť. No a akvárium je na takom mieste kde nezasvieti slnko cely deň. Prv než som zakladal akvárium tak som si celý cichlidportal prelúskal a snažil sa vyvarovať začiatočníckym chybám. takže neviem čí mám všetky ryby dať preč na tri dni vypustit akvárium a nanovo založiť, alebo bude stačiť nejaká chémia.