Dravé americké cichlidy 330L

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: Dravé americké cichlidy 330L

Poslaťod stiff » Pia 01. Jún 2012 7:31:55

Gregor píše:co sa tyka managuensis mal by som zaujem o jedineho jedinca cisto len na skumanie a teritorialitu v samostatnej nadrzi.mylsite si ze je to dobry napad?
kedze viem ze ked maju velke cichidy akvarko len jeden kus sam pre seba stava sa z neho doslova nevrly a agresivny jedinec braniaci si svoj rajon?

To je veľmi individuálne, záleží na osobnosti konkrétnej ryby. Môže z toho vyrásť tlstý kľudný kapor, ale môžeš natrafiť na neurotického agresora. Ja mám jedného samca veľkého 40cm a je to ten prvý prípad.. Tiež mám jedného managuensis gold v samostatnej nádrži, ako píšeš a ten je tiež absolútne kľudný. Aspoň zatiaľ. Niekedy dokonca nejaví záujem ani o malé rybky ako krmivko, plávajú tam aj 2týždne, kým pomiznú.. Zasa za granulkami vystreľuje ako besný, tie vyžerie hneď. Neviem čím to je, možno sila zvyku a postupné potlačenie prirodzených inštinktov, lebo živé rybky dostáva len zriedka.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod Gregor » Pia 01. Jún 2012 15:39:06

no dneska som sa pytal jedneho znameho a ten mi tvrdil ze pokial ma ryba dostatok ukrytov a citi sa ako v prirodzenom prostredi a je sama v akvariu zvykne si na svojho majitela ako na svojho platonickeho partnera. stava sa to hlavne v obdobi ked su samice plne vyspele a priravene sa triet a ze zrovna vtedy maju tendenciu utocit na ruky alebo besne lietat po akvarku a prekacovat vsetko co sa len da.

naopak ze samci su kludni ako barankovia ze ako kazdy spravny chlap je to lenive a nic sa tomu nechce robit len sa prist obcas pomaznat a pohladkat

ja som mal takehoto samca occelatusa ale ten bol v pare a mal tieto prejavy domaci maznaciKD: :D :D

tak neviem ci si to mam prat ako radu k srdcu alebo kaslat n to co odporucate? radsej parik alebo samostatny jedinec na skumanie?
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Pia 01. Jún 2012 20:55:50

Niečo na inšpiráciu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yjQAbCjcgwc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CNVvX0GR_Sg[/youtube]
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod paloi » Pia 01. Jún 2012 21:07:03

Toto zrovna boli menšie akváriá ako tých 330 litrov, čo je názov témy :P
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Gregor » Sob 02. Jún 2012 8:23:55

tie videa ma prave inspirovali presne tieto:D :D :D krasne kusky.ta Doviae sa mi moc nepaci neviem preco skorovsade je zobrazena ako placha velka ryba boh vie..ale zase ten managuensisi je nadherny a temperamentny:D mno silno popremylsa ale nakoniec ostanem asi cisto len pri occelatusoch:D a casom ked zvacsim akva na spomenutych1000l popremylsam viac ktore rybky ponecahm.predsalen ryby robia kavarium akvariom:D
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 9:27:30

potrpi si astronotus na dekoracniu nadrze? aklebo moze byt kludne v nadrzi bez dekoracie maximalne nejake tie valisnerie a nejaky kamen? diky
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod paloi » Uto 05. Jún 2012 15:31:25

tak mojim netreba nijakú dekoráciu, ani do úkrytov sa neschovávajú. Len žrať a žrať. S tým sa už narodili.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Gregor » Pon 11. Jún 2012 13:20:45

OK zdravim mno moje americke akvarium je uz zabehnute tak som spravil predvcerom pokus a napustil som zevraj najnachylnejsie ryby na kvalitu vody do nadrze a to boli akary modre kotre casom poslutzia ako potrava pre occelatusy:D

ryby prezili preve3dni a noci takze nasledne som nasadil aj zvysok osadky a tou su
occeltusy 3ks
blood parroty 2ks
bichir a hrotocelec.
2 managuejky parik ktory vzapati asi3h po nasadeni do nadrze nakladol ikry a uz su aj pojede :/ coz je skoda.

no rybam sa dari su krasne sfarbene krajsie hocikedy predtym prijimaju potravu ako vzdy z ruky a nejavia znamky stresu a ani strachu.

voda v akvariu ma PH 6
teplotu 25.3sc
aktivne okyslicovanie
opat nastal hnedy zakal ale to uz mam vyriesene aktivnym uhlim takze nie je to tak vidno.
dekoracia nadrze sa zmenila jedine o velky crepnik kde ocakavam dalsiu znasku ikier od managuejok pretozze samicka je pekne plna a samec sa stale predvadza a snazi sa ju nahnat do crepnika.
no pridam video ak sa sem zmesti. :sun
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Gregor » Pon 11. Jún 2012 14:41:40

Kód: Vybrať všetko
http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.322637534481599&type=1

http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.322635574481795&type=1

no mozete si pozriet aj fotky dufam ze ich zobrazi :D
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Walcott » Uto 19. Jún 2012 21:17:01

Ryby krásne, no podľa mna to bude pre nich malé, ale to uvidíš časom. Inak radšej by som dal dozadu čiernu tapetu ako farebnú aby ryby viac vynikli, ale to je len vec vkusu.

PS: popracuj trošku na kvalite fotiek, neviem čím si fotil asi mobilom, ale aj tým sa dajú spraviť lepšie fotky ;)
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia