stare nove akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: stare nove akvarium

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 11:42:52

bobo242 píše:len doplnim - treba si uvedomit ze akvarium, to nie su len ryby ktore v nom ziju ale aj uzitocne bakterie v substrate, na kamenoch atd. aby sa ich mnozstvo a prospesny ucinok ich cinnosti zvysil, pridava sa filtracia s dotatocnym filtracnym objemom media, v ktorom sa tiez usadia. tebe sa ich podarilo vsetky uplne zlikvidovat a musis teraz postupovat ako pri zakladani noveho akv.

jj som si toho plne vedomy. ide o plny fungujuci biotop ktory som zlikvidoval..ale mylsim si ze tym ze som nasadil povodnu vodu a filtre preprate v povodnej vode tym ten biotop zachranim dreva v mojom druhom akvariu su zaktiez povodne bez akejkolvek likvidacie a mechanickeho cistenia od ncisttot takze keby nato pride nasadim aj ie a mylsim si ze bakterie v nich uchytene sa postaraju o rozbehnutie biotopu
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod bobo242 » Uto 05. Jún 2012 11:47:45

hlavne sa treba ukludnit a nebyt taky hr. vsetko potrebuje svoj cas, aj zabeh akv., mozes to mierne urychlit, ale zabudni na zazracne vodicky, malachyty a podobne sajrajty. chce to klud a hlavne cas.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 11:55:11

jj proste necham rozbehnut biotop prirodzenou cestou...jedine co ma trosku stve je to ze moje ryby sa momentalne /tlacia/ v 200lvody:D :D :D ale ocividne im to neprekaza len ja mam pocit ze im to vadiD: ale nevizera to tak su kludne dobre vyfarbene a prijimaju potravu ako bezne z ruky bez akejkolvej znamky stresu a strachu.. dakujem vsetkym za odpovede uz len cakat a cakat potom hodim nejake fotos a poviete ci je to uz all right.
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod jaro » Uto 05. Jún 2012 14:13:13

nehnevaj sa, ale toto co pises je uplne zaciatocnicka chyba. :O
Je tu o zabiehani AQ popisane myslim dost, hlavne do AQ uz nelej horucu vodu atd... Skor staci cakat :time , polievkova lyzica soli na 50litrov a do tyzdna to bude lepsie, prip. ak si nedockavy tak daj Aquasafe, al. podobnu chemiu, co je vsak z mojho hladiska vyhadzovanie penazi...
Trpezlivost ruze prinasa..... :F
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 14:30:33

[quote="jaro"]nehnevaj sa, ale toto co pises je uplne zaciatocnicka chyba. :O

ja viem povodne som mal na plane zalozit v tomto akvariu cisto novy bitop malwi lenze sa to skomplikovalo tym ze mi zrusili objednavku na nove akvarium

takze som zazmetkoval a nahadzal tam vsetko po starom okrem ryb...jasnacka poucil som sa sak preboha chovam rybky uz nejaky ten cas ano priznam sa som nedockavy...ale teraz si pockam nech sa to rozbehne samo a ptom napustim povodne obyvatelstvo. :angel este raz sa ospravedlnujem za sposobeny rozruch...
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 14:33:50

a este preco nemam liat horucu vodu do AQ?...je na tom nieco zle? robia to bezne v akvaristikach a ptoom dolievaju chladnu ....ja to robim uz dlhodobo a jikdy som nepozoroval nejaky ten komplikacia..dokonca po vymene vody a doliati teplej sa mi rybyk vytreli...posobilo to ako stimulant na vyter...tak ja teraz enviem....viem lepsie je mat ohrievacie teleso ale tak v com je teraz problem :( :?
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod paloi » Uto 05. Jún 2012 16:01:20

Gregor, dva dni som nebol na portáli a teraz čítam, aké to len robíš vylomeniny :lol:

Akvarista musí byť tvor trpezlivý. Vemi trpezlivý. Ja som napr. akvárko kúpil v júni. V júli som postavil konštrukciu a pozháňal drevo a šutre. V auguste som zohnal štrk (2 týždne čakania, lebo prišiel zo Slovinska... to už vieš, že som magor, he he he...). V septembri som napustil vodu. A v októbri som zohnal ryby. Veď času dooooosť.

To, čo robia v akvaristikách, nemusí byť vždy to správne.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 16:05:13

jj to mame podobne ako s pestovanima staranim sa o ruze....ked sa nad tym tak zamylsam:D :D :D jasne mam predsalen cas jendo akvarko kde mi rybyb plavaju mam to druhe necham zabehnut a ptom dorobim a napustim :D

no hej spravil som taku chbu ze sa sam divim...:D :D :D ale tak co uz som clovek a ako je u neho bezne chybim ale ucim sa z chyb:D :nod
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Rostratus » Uto 05. Jún 2012 18:40:38

Gregor píše:v mojim330l akvarkiu bolo vcera vsetko v poriadku prepraty srtk,dreva,filter a proste kompletne precistenie akvarka

Toto je presne najzávažnejšia začiatočnícka chyba akvaristu. Nebudem ti to zazlievať ak sa ponaučíš z toho čo je písané v článku a čo ti tu napísali. Moje začiatky ( keď som bol malý) boli obdobné. Nadšený akvarista začiatočník..... Tiež som si myslel, že čím lepšie vydrhnem všetky kamene, štrk, drevo a dekoráciu, čím lepšie preperiem štrk- tak aby nešiel z toho kal, tým sa budú mať rybky lepšie, budú zdravšie. OMYL ! To bola najväčšia chyba akú som mohol urobiť. A potom som sa len čudoval, prečo sa tie rybky tak málo dožívajú :blush Ako bolo už písané vyššie zabiješ s tým prospešné baktérie, zbytočne stresuješ ryby a pod... Úplne postačí ak budeš meniť 1x za 1-2 týždne 1/3 vody ( závisí to od rýb, množstva a pod.) a pri výmene zároveň odkalíš najväčie nečistoty v akva. Raz za čas, podľa potreby ( závisí to od rýb, množstva a pod.) preperieš molitan vo filtry, najlepšie vo vode z akvária.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Walcott » Uto 05. Jún 2012 21:25:19

Sakra a ja som si prečítal len to o nálevníkovy tie ostatné hlúposti čo si postváral som si ani nevšimol, resp. neprečítal :?
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 82 hostia