Astronotus occelatus albin - oko ma velke ako polka hlavy

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Astronotus occelatus albin - oko ma velke ako polka hlavy

Poslaťod kofola » Pon 04. Jún 2012 18:44:55

Skus este zmerat NO3 vody koru tam davas ako "cerstvu". Je celkom mozne ze uz vodovodna voda ma vysoky obsah dusicnanov.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 19:13:15

kofola píše:Skus este zmerat NO3 vody koru tam davas ako "cerstvu". Je celkom mozne ze uz vodovodna voda ma vysoky obsah dusicnanov.

to ma nenapadlo..ale ako som si aj mylsel za vsetko moze strava a drevo

jeden koren neuveritelne pustal farbu a doslova zasral vodu do niekolkych hodin moje rybyb zeru vsetko a nemam zaidne cistice na dne takze sa ani nedivim..ale uz je neskoro zoberiem si ponaucenie do buducna a uvidime co a ako dalej ved chbami sa clovek uci.
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod perchess » Uto 05. Jún 2012 9:20:39

Gregor píše:....mno co sa tej vody tyka.moze byt ze to sposobuje aj drevo v nadrzi?....pretoze som si vsimol ze ked som naposledy menil vodu bola krasne cista prietracna ale po tyzdni je zase hneda jak kaluza...skusim vylovit nejaky koren a jedine tak asi zstim ktory tajk kali vodu...co sa osetrenia korenov tyka presne tak ako sa psie v navode kupel slany nalev a td stale dookola az pokial vona neosz´tan esicta.....

Koreň ti farbu bude púšťať rok aj viac. Do vody sa vyluhujú pre ryby (mám na mysli južnú ameriku) prospešné látky. Sprievodným javom je do jantárova zafarbená voda (tzv. čierna voda - blackwater).
Nebudem tu veľa vypisovať o koreňoch z voľnej prírody, tu je dobrý článok:
Kód: Vybrať všetko
http://www.akva.sk/clanky/koren.php
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod paloi » Uto 05. Jún 2012 15:47:03

Perchess, ten link je zaujímavý. Nechám si to na večerné čítanie. :yes
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod ferko2 » Uto 05. Jún 2012 20:32:44

neviem.já mám v 300-vke štyroch 16cm krásavcov,a pri nich dvoch gibicepsov-taktiež nádhera. v 120-tke mám dvoch ďalších krásavcov a jedného gibáka.tých si ani nevšímajú.zato medzi sebou občas zašantia že voda lieta až meter od akvárka.ale to je na tom to krásne.zatiaľ sú zdravý a silný-a hlavne krásny.mám ich od samého malička.mal som ich 10.jeden mi vyskočil a troch som predal.títo šiesty patria už do rodiny.keď im čistím zakaždým si jedného lapnem a bozkám ho na papuľku.proste sme kamoši...zatiaľ som nepozoroval na nich žiadnu chorobu a desím sa toho že by mi daktorý ochorel.sú živý a krásne sfarbený-proste moji ALBINKOVIA. :wave:
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia