stare nove akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

stare nove akvarium

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 9:29:02

zdravim potreboval by som pomoc ohladne zakalenia vody v nadrzi

mal som objednane 1000l akvarium lenze dotycny mi povedal voall ze je v zahranici a ze tam bude na minimalne rok cize super.treba uznat nevadi.lenze ina tema

moje 330l akvarium som vcera kompletne vycistil ryby som premiestnil do200l akvaria ktore normalne pouzivam ako vytieracku a odchovnu mladat

v mojim330l akvarkiu bolo vcera vsetko v poriadku prepraty srtk,dreva,filter a proste kompletne precistenie akvarka s mylsinkou ze zalozim malawi nadrz coz samozrejme padlo tiez

rano sa zobudim a vidim ze voda je BIELA a uplne zakalena
postupoval som takto.
nalial som cisto horucu vodu priamo z vodovodu robim to z dovodu zabitia bakterii ak by nahodou nejake boli
nasypal som 20polievkovych lyziciek morskej soli na dezinfekciu dolial vriacu vodu a zapol filtre a okyslicovac..co som spravil zle? pise sa ze po vymene moze nastat takzv nalevnikovy najazd po kompletnej prerabke akvaria...je to mozne chlor to niebude ten vyprchol

dakujem. apson clovek vidi ze ked nieco planuje staci nejaky mala zmena planu a vsetky sny sa rozplynu :/..
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: stare nove akvarium

Poslaťod Walcott » Uto 05. Jún 2012 9:31:21

Nálevník sa bežne vyskytuje pri zábehu, sám zmizne len poriadne vzduchuj a men pravidelne vodu.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 9:51:32

dakujem zevraj treba mat aj zhasnute osvetlenie ublizi to nejako rybamkeby ich tam vypustim? nejdem to skusat ale len chem vediet
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod stiff » Uto 05. Jún 2012 10:10:26

Gregor píše:nalial som cisto horucu vodu priamo z vodovodu robim to z dovodu zabitia bakterii ak by nahodou nejake boli
nasypal som 20polievkovych lyziciek morskej soli na dezinfekciu dolial vriacu vodu a zapol filtre a okyslicovac..co som spravil zle? pise sa ze po vymene moze nastat takzv nalevnikovy najazd po kompletnej prerabke akvaria...je to mozne chlor to niebude ten vyprchol

dakujem. apson clovek vidi ze ked nieco planuje staci nejaky mala zmena planu a vsetky sny sa rozplynu :/..

Teraz neviem či si robíš srandu :) :shock: Ak áno, tak ti to vyšlo :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 10:16:55

no popravde? nie nerobim..ved je to momentalne prazdne akvarko bez akejkolvek zivej ryby takze preto takyto postup. je na tom nieco zle?....ja neviem nemylsim si ak ano tak rad si vypocujem nejake nazory.a navrhy. ja necham akvarko teraz cca1tzyden postat so zapnutymyi filtrami a potom napustim rybky..dufam... :S
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod perchess » Uto 05. Jún 2012 10:37:29

Tak na to ani len nepomysli! Po tom ako si svojim postupom v zabehnutom akváriu zabil všetky prospešné baktérie.... Ajajaj. Tiež som si myslel že si robíš srandu, ale po tvojom poslednom príspevku som zistil, že žiaľ nie. Treba sa najskôr spýtať, a potom konať.
Prečítaj si postupne a hlavne pozorne všetkých 6 častí článku:
http://www.cichlidportal.sk/portal/inde ... a-zaciatok
prípadne aj ďalšie články tu na portáli a keď niečomu nebudeš rozumieť, potom sa spýtaj. Až následne konaj. Nie je hanba sa spýtať, všetci sme kedysi začínali a robili blbosti (ale nie až také, nehnevaj sa....).
Naposledy upravil perchess dňa Uto 05. Jún 2012 10:43:16, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 10:42:16

a jeje... no priznavam jednal som ukvapene...ale mam vyhodu 200lpovodnej vody mam v akvariu kde mam monetalne ryby takze to asi spravim tak ze to precerpam do 330ky a necham postat.a ano clanky si precitam dakujem...
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod perchess » Uto 05. Jún 2012 10:45:32

Najprv pozorne čítaj, aby si sa nedočkal ďalšieho sklamania.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times

Poslaťod Gregor » Uto 05. Jún 2012 11:25:05

dakujem za super clanky naozaj velmi prospesne presne ako som si aj mylsel ze treba nasadit nitrifikacne bakterie aby som potlacil mnozenie nalevnika .

nastatie som mal 200lpovodnej akvariovej vody z nadrze a dokonca aj nevypraty zabehnuty filter takze som oba foltre prepral v povodnej vode a nechal tam 5minut luhovat vlozky jemne vytlacil z vody a nasadil do akvaria odcerlma som55lvody a naghradil ju vodou z povodneho akvaria akvarium som nechal terza vzduchovat zakryl plachtou aby sa dodn nedostavalo tolko svetla a necham7dni odstat uvidime aky to bude mat efekt ale verim ze dobry po 2tyzdnoch napistim rybky a uvidime aky to budue mat efekt preistotu kupim este aj enjjaky ten malachyt a nejaky sajrajt na precsitenie vody a uvidime diky za super clanok
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod bobo242 » Uto 05. Jún 2012 11:28:43

len doplnim - treba si uvedomit ze akvarium, to nie su len ryby ktore v nom ziju ale aj uzitocne bakterie v substrate, na kamenoch atd. aby sa ich mnozstvo a prospesny ucinok ich cinnosti zvysil, pridava sa filtracia s dotatocnym filtracnym objemom media, v ktorom sa tiez usadia. tebe sa ich podarilo vsetky uplne zlikvidovat a musis teraz postupovat ako pri zakladani noveho akv.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 92 hostia