Gregorove MALAWI 330l pokus

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Gregorove MALAWI 330l pokus

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 12:42:48

takze po dlhodobom uvazeni som sa rozhodol vyskusat nakoniec aj AFRICKE cichlidy vybral som si biotop malawi.

moja americka nadrz skoncila nakoniec len s 3obyvatelmi a to je occelatus bichir a hrotocelec ostatne ryby poputovali do spolocnej nadrze na druhy koniec izby sice len 130L ale tak pokusime sa podarovat alebo predat:D

ale spat k malawi.
po dlhodobom sledovani videi,for a obrazkov som si povedaz le preco nie a zspominal som si na stare casi ked moje akvarko obyvali vtedy pre mna nezname ryby a to boloi MBUNY tlamovce ako yellowky a pseudotroheus.
zistil som preco mi miznu neonky v akvarku a tak som ryby dal prec a nasadil normalne spolocenske
casom som skusil zalozit mix americko africhkych cihlid ale nebolo to dobre pretoze stale bitky a sarvatky sa nedali pocuvat a sledovat pretoze vzdy ktosi padol a za obet nasilia inym rybam.

takze teraz som zalozil 330L malawi aspont teda pokusil som sa a som zvedavy ako mi to ohodnotite:D

VYBAVA NADRZE:
interny filter FLUVAL 800L/H+aktivne okyslicovanie
osvetlenie klasicke neonove
dekoracia kamene z hor pravdepodobne zlepenec z ropznym vyrezmi,a zahybmi na ukrytie mladych.
2velke dreva imitujuce padnute stromy.jablon,a hloh
substrat momentalne strk casom pouzijem piesok alebo jemnejsi strk
objem nadrze 330l.

:lol: :hi
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Gregorove MALAWI 330l pokus

Poslaťod Gregy » Pon 04. Jún 2012 14:13:52

Objem uz je slusny, tam se daji Malawi cichlidy celkem bez problemu chovat. Muj nazor je, ze bych vyhazel to drevo, to nemusi delat dobrotu, jelikoz muze obarvovat vodu a menit chemické vlastnosti (hlavne PH, ktere je pro jezerni cichlidy velmi dulezite a nemelo by v zadnem pripade byt pod 7). Dale bych vymenil ten pisek za bily filtracni pisek. Ma tu vyhodu, ze je dost jemny a rybam se bude dobre preryvat a barevne se k Malawi cichlidam vic hodi. Kameni muzes asi nechat, ale podle me ten slepenec vypada dost zvlastne a neni moc dekorativni. Zkusil bych ho nahradit vetsimy valouny nebo vapencem, pripadne mam dobrou zkusenost i s bridlici ze ktere se da krasne vystavet spousta ukrytu pro cichlidy. To by byla asi nejlepsi varianta - svetly pisek, hromada bridlice a k tomu nejake pekne rybky. V tomto prostredi myslim ze dost zaniknou. Ale je to muj subjektivni nazor ;) Jinak drzim palce s Malawi, je to nadherne prostredi, ktere se da pozorovat hodiny a hodiny...
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 14:28:10

dakujem:D jasne casom zmenim predtym som mal v tomto akvariu ameriku ale ako spominate drevo som am mal a voda bola hneda a stale tmavsi a tmavsia..ale koren som uz odstranil a s tymito mam dobru skusenost ze vodu enfarbia vsiom som si ze su aj nadrze s drevom a tie rybky tam spokojne ziju.

mam na vyber momentalne ALOUNOCARA jacob freibergi, pseudotrob´pheus zebra . popripade nejake tie jewell cichlids ako su ostrieziuky karminiove a cervene.

kamene necham zarast riasami a verim ze to casom bude pekne na sledovanie.a jasne strk sa casom vymeni s okruhliakmi nemam dobre skusenosti mal som kedysi vystavany akoze utes a cele sa to zosypalo a rozbilo mi to askva asi230L a bola doma pohroma. bridlicu úpouzijem ale az casom. potreboval by som nejake inspiracie s takymto stylom.ako mam ja. jeden znaym to mal takto a bolo to uzasne pravda akva malo objem1800l ale to bola krasa 14rocne zabehnute akvarko proste krasa..
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod terrible » Pon 04. Jún 2012 18:10:20

Tie korene by som vyhodil aj ja a taktiež to rastlinkové pozadie, radšej by som volil jednofarebné, ale to je vec vkusu, každému sa páči niečo iné. Pri výbere rýb mysli aj nato, že na tmavom pozadí a tmavých kameňoch lepšie vyniknú ryby svetlejších farieb (žlté, oranžové a pod.), tmavšie môžu trochu zanikať a ak máš iba tmavé ryby tak môže vyzerať prázdne.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod kofola » Pon 04. Jún 2012 18:38:24

Ahoj Gregor. Temu som ti presunul na toto miesto, kde sa hodnotia nadrze a diskutuje sa o nich. Chalani ti napisali tie najdolezitejsie veci. Ja len doplnim, ze drevo pri afrikach moze byt, len nesmie znizovat PH, tak si ho zo zaciatku radsej meraj a bacha na to. Hruby strk vymen za jemny prany piesok s frakciou okolo 1mm - mbuny ho potrebuju pre spravne fungovanie zazivacieho traktu. Vsetko ostatne je vecou vkusu kazdeho z nas. ;)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Peter304 » Pon 04. Jún 2012 18:45:30

trochu dosť rýchla zmena nie? vieš čo chceš?
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 19:08:07

Peter304 píše:trochu dosť rýchla zmena nie? vieš čo chceš?

jasne ako som pisal ma mi prist 1000l akva takze amerika poputuje tam takze vsetko je v max pohodke. a ano chem aj ameriku aj afriku pretoze oba biotopy ma zaujimaju a rad by som skusil oba ved preco nie? rybam to neublizi a mylsim si ze zmena je zivot:D

keby prislo na naozaj stnu paniku to by vyzeralo trochen inak:D a okrem toho akvarko je stale prazdne takze neni problem stym ze tam napustim len ameriku:D skaly lahko odstraniM:D
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 19:20:33

popripade.co by sa dalo chovat v takomto akvariu? okrem afriky? len sa pytam..
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod gogi » Uto 05. Jún 2012 17:55:57

Podla mňa si treba ujasniť,či to má byť okrasné akva s minimálnou udržbou?Alebo chcem zaujímavé ryby?Chcem veľké ryby?Dravé?Dosť otázok,napíšem čo by som tam dal ja kebyže mám takéto akva.Jednoznačne klas.Skaláre(nie tie hnusné krížence devil,závoj.,atd)+Akary hnedé+niečo na dno,alebo varianta africká napr.:Tetra konžská+Motýlkovce+Ctenopomy+Perovce+Hrbohlavce afr.+Ostriežiky červ.(to sú moji favoriti),možností je veľa.(nezískam si týmto veľa fanúšikov ale nedá mi,napíšem to čo som už radil na inom webe,kde chlapík chcel rušiť zaujím.roh.akva a prejsť na Malawi:"Nahádžte tam hnusné biele travertíny+biely piesok a gýčové modré a žlté ryby")Nechcem tým povedať že malawi je zlé,aj tu ja mnoho klenotov vkusne zariadených,fungujúcich,len osobne si myslím že mnoho ľudí narýchlo zbúcha niečo podobné čo som napísal,lebo chce mať v akva pekné veľké farebné ryby(popritom im uniká krása iných rýb,ktorú nieje vidno u predajcu,kde sú zväčša ml.jedince,nevyfarbené,len malý príklad:Gurama perleťová -dosp.domin.samec s dlhými plutvami a červ hrdlom,alebo Akara modrá,Ostriežik červ.atd.Ďakujem za pozornosť :lol: ešte nakuknem ako ste sa rozhodli :wave:
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times

Poslaťod terrible » Uto 05. Jún 2012 18:03:19

S výberom rýb to máš ťažké, každému sa páči niečo iné, na začiatku to býva takmer vždy tak, že ako prvé sú na rade farebne atraktívne druhy. Potom neskôr akvarista objaví aj krásu iných, farebne nie tak zaujímavých rýb. Niekto má rád tetry, niekto guramy, niekto akary a niekto tie modré a žlté gýče. No a potom aj niekto, kto má rád rôzne potvory typu aligator gar. :D
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia