Yellovka asi v strese vypustila vajíčka:-(

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Yellovka asi v strese vypustila vajíčka:-(

Poslaťod Veve23 » Sob 02. Jún 2012 20:43:23

Úvodom sa chcem ospravedlniť. neukamenujte ma. Chovám cichlidky len rok a prvýkrát som našla samičku s vajíčkami v tlamke. Kedže jej ostatné ryby robili zle,vždy ked vyšla z úkrytu,rozhodla som s aju dať do pôrodničky. Neviem,kedy sa so samcekom vytreli, nakolko som asi dva týždne nepozorovala akva.Sťahujeme sa a sama sa chystám na pôrod.:-( no kedže nejdla,tlamka nafúknutá a ostatní jej už okúsali chvostovú plutvičku..myslela som,že to bude lepšie.. no už som sa medzičasom odčítala,že sa samička odlovuje až keď ma mladé v papulke. Každopádne, hneď tak do 5min mi moja prvorodička vyplula vajička na dno nádržky a teraz sa bojím,že je všetkému koniec,... dakujem za pochopenie a hlavne rady...
Veve23

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Yellovka asi v strese vypustila vajíčka:-(

Poslaťod Rasto_2001 » Sob 02. Jún 2012 21:08:44

To že ti vypustila vajičko nemuselo byť len zo stresu, ak ich tam má viac ako zvláda keď že vajíčka zväčšujú svoj objem ....
ak boli oplodnené tak sa potomstva dočkáš ale je aj možné ak je to prví krát tak z toho nebude nakoniec nič, ale aj tak držím palce nech sa darí
aj tebe
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod kofola » Ned 03. Jún 2012 17:05:52

Ak si dodrzala to, ze v druhom akvariu bol zabehnuty filter, prostredie s ukrytom a voda z povodneho akvaria, teda voda rovnakych parametrov a teploty, tak ich vyplula pravdepodobne zo zlaknutia z odlovovania a z noveho prostredia. Daj jej este cas, niekedy to trva aj niekolko pokusov, kym sa to ryba aj chovatel naucia.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Veve23 » Ned 03. Jún 2012 19:54:30

kofola píše:Ak si dodrzala to, ze v druhom akvariu bol zabehnuty filter, prostredie s ukrytom a voda z povodneho akvaria, teda voda rovnakych parametrov a teploty, tak ich vyplula pravdepodobne zo zlaknutia z odlovovania a z noveho prostredia. Daj jej este cas, niekedy to trva aj niekolko pokusov, kym sa to ryba aj chovatel naucia.

Kofola aj Rasto, velmi pekne dakujem. Ja som ju odlovila do plastovej porodnicky a chapem,ze sa zlakla. Vodu,teplotu aj okyslicenie mala rovnake.. len sa jej urcite nepacilo,ze bola vybrana z jej ukrytu..dnes na obed som ju opat pustila medzi ostatnych,zda sa mi strasne sklesnuta.... vyzera,ze je to s nou velmi zle.. je nejaka bleda, slaba a ostatní ju stále napádajú..schováva sa do svojho úkrytu, no ja sa bojím,že o samičku jednoducho prídem. Asi sa to stáva... len mne je to moc luto. Je mi luto každej jednej rybky a umrtie som tu uz velmi dlho nemala...
Veve23

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 17:01:49

u africkych cichlid je to bezne ze samec napada samicu pokial sa nechce triet
taktiez ked je po vytere a strazi v tlamke ikry a nasledne mladata.
vacsina ryb v akvariu totiz vie ze co mlada to dobry a vyzivny obed o kotry sa treba pokusit. pokial by si mala v akvariu len jednodruhovu komunitu tak sa netreba bat ze by samicka dopadla tak ako opisujes cize napadana otrhana a na pokraji smrti.
zalezi to aj od veku a skusenosti ryb netreba zabudat ze kazda cichlida je svojsky charakter a ze ako aj ludia su typy co sa nechavaju sikanovat alebo naopak su sikanermi, v prirode je to bezne sretnes sa stym dokonca aj u zivorodiek alebo tetier co je uplne ina kategoria:D

netreba sa bat ak je to prvorodicka ikry si bud pusti a a nešcha ich na pospas alebo ich zozerie sama casom sa to vylepsi. drzim ti palce ak ches aby mala pekny vyter a aj mlade neprelovuj ju ale skus samicu oddelit v prostredi kusom skla tak aby sa k nej nedostali ine ryby najlpeia je sietka alebo jemne dierkovane plexisklo. vela zdaru. :yes :mrk
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod kofola » Pon 04. Jún 2012 18:40:39

Ak ju nechavas v povodnej nadrzi v sietkovanej alebo inej porodnicke je to jedna z moznosti. Len daj pozor na to, ked ich samica vypusti. Musis ich potom co najskor prelozit, pretoze dospele ryby dokazu zozrat poter aj ked je v jemnej sietke.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia