Astronotus occelatus albin - oko ma velke ako polka hlavy

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Astronotus occelatus albin - oko ma velke ako polka hlavy

Poslaťod Gregor » Sob 02. Jún 2012 19:58:41

mam albina astronotus occelatus...uz davnejsie som si vsimol ze na lavom oku ma akusi hrcku. po dnesnom prichode domov som sa zdesil OKO MA TAKE VELKE AKO POLKA HLAVY...VYPULENE OBUCHNUTE....co to je moze to byt infekcia alebo nebodaj nejaka rakovina?? nerad by som onho prisiel.
:shock: :? :?
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: POTREBUJEM SURNU POMOC

Poslaťod Gregor » Sob 02. Jún 2012 19:59:13

srry to malo byt do americkych cichlid pardon.
Obrázok užívateľa
Gregor

Re: Astronotus occelatus albin - oko ma velke ako polka hlavy

Poslaťod Rostratus » Sob 02. Jún 2012 21:46:48

Osobne som to v nádrži ešte nemal, podľa mňa je to spôsobené naekou baktériou. Čo som narýchlo "vygoooglil" je, že to môže byť spôsobené zvyšenými "N" látkami vo vode ( zhoršenou kvalitou vody). Skús vymeniť časť vody a kúp si niečo na baktérie. Napr. Sera Backtopur. Ak má s tým niekto iný skúsenosti dajte vedieť. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aaron » Ned 03. Jún 2012 11:15:56

Túto chorobu som už mal. Ako píše admin, príčinou je veľké nahromadenie dusíkatých látok vo vode z prerybnenia a slabá filtrácia. Pokiaľ je to v pokročilom štádiu tak už to nevyliečiš /teda aspoň mne sa už nepodarilo/. Oko je paralizované a nevidí naň, v prípade že sú postihnuté obe oči tak to sa už môžeš rozlúčiť s rybou. Je dobre tomu predchádzať častou výmenou vody a kvalitnou filtráciou.
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Gregor » Ned 03. Jún 2012 19:59:55

dakujem za rady ale je uz NESKORO :/ :/ :/ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
dneska po prichode z prace som nasiešl astronota rozkatovaneho s prasknutym okom a dotrhaneho od inych ryb...dufam ze zomrel rychlo a netrapil sa dlho..:(

co sa filtracie tyxka na330L akvarium mam 2filtre FLUVAL PLUS 800L/H a shark max 600l/h okyslicovanei z filtrov...co moze teda psosobit tolke dusikate patky??? ked aj pravidelne menim vodu 1/3 2x do mesiaca a 1/5vody raz za 2mesiace..pls pomozte mi poradte. nechem prist o dalsie ryby aj ked sa to prejavilo iba u albina
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod paloi » Ned 03. Jún 2012 20:36:32

Celkom nerozumiem tomu, že meníš 1/3 2x do mesiaca a 1/5vody raz za 2mesiace. Načo meníš 1/5 vody po 2 mesiacoch, keď meníš 1/3 každé 2 týždne.

Neviem, aké veľké tam teraz máš tie astronotusy, ale ja som pri astronotusoch (v spoločnej nádrži s inými rybami) menil 1/3 a niekedy dokonca 1/2 vody každú sobotu. V piatok večer už ryby lapali po kyslíku. Nedávno som astronotusy odlovil a čuduj sa svete, v piatok večer ešte úplná pohoda medzi rybami. Podľa mňa astronotus okrem toho, že má veľa výkalov, robí aj z potravy viac odpadu ako iné ryby. Rozdrví granulu a niečo vypustí cez žiabre von. To už zostáva vo vode. U iných druhov to v takej miere nepozorujem.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Gregor » Ned 03. Jún 2012 21:10:21

no tak mne ryby po kylsiku nikdy nelapali apson teda nevsimol som si a ani neprejavju nejake znamky stazenehio dychania

mno co sa tej vody tyka.moze byt ze to sposobuje aj drevo v nadrzi?....pretoze som si vsimol ze ked som naposledy menil vodu bola krasne cista prietracna ale po tyzdni je zase hneda jak kaluza...skusim vylovit nejaky koren a jedine tak asi zstim ktory tajk kali vodu...co sa osetrenia korenov tyka presne tak ako sa psie v navode kupel slany nalev a td stale dookola az pokial vona neosz´tan esicta. n neviem co to moze sposobit...vidim ze budem nakoniec prdsalen prestavat nadrz toho albina mi je strasne luto lebo u nas v PB sa tazko zhanaju:/ a ked uz su su bud zdeformovane alebo prilis malicke na to aby som ich umiestnil do nadrze...:(
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod paloi » Pon 04. Jún 2012 6:53:47

Pokiaľ chceš nejakého albína, skús napísať Ferkovi, pozri jeho príspevky, je niekde od Púchova, on ich mal nedávno ešte dosť. Možno by pustil nejakého do dobrých rúk ;)

Otázne ale je, či by nebolo lepšie vyčkať na väčšiu nádrž, aj ja tak čakám :lol:
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod stiff » Pon 04. Jún 2012 8:14:55

Kľudne môžeš meniť aj polovicu vody týždenne, ak tam máš veľa rýb, vynechať krmivá, ktoré špinia vodu a kvalitne filtrovať. Ak rybe vytlačí oko, treba ju odloviť preč od ostatných, aby jej ho nevydrapli.. Ak je to oko len nafúknuté, ešte číre, nezakalené je tam šanca na úspech aj keď malá. Je to bakteriálneho pôvodu, čiže zlá voda. Už je síce neskoro, ale do budúcna..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Gregor » Pon 04. Jún 2012 8:42:41

dakuuem pekne...asponm som do buducna mudrejsi a to som si myslel ze pre svoje ryby robim to najlepsie...citim sa jak blbec:/
Obrázok užívateľa
Gregor

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia