"Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

"Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Poslaťod Rostratus » Str 16. Máj 2012 21:12:17

Tak si tu sedím a rozmýšľam nad zmyslom portálu ako zdrojom informácií pre akvaristov. Bolo už všetko povedané, napísané? Nemohol som si nevšimnúť, že ubúdajú príspevky nielen na tomto portáli, ale všeobecne aj na iných zahraničných portáloch. Je to už len forma foto - video prezentácie? Málokto dnes niečo poradí, napíše... Odozvy sú rôzne, preto sa takémuto vývoju už ani nečudujem. Pomaly nadobúdam pocit, že v dnešnej dobe je "virtuálna" akvaristika na ústupe.. Tým nemyslím akvaristiku ako takú, ale web - fórum a jeho primárne funkcie pre fanúšikov akvaristiky. Pripadá mi to, akoby tieto akvafóra už mali svoj vrchol definitívne za sebou. Zaujímal by ma Váš názor - názor diskutujúcich. Preto som založil túto tému - má zmysel plánovať tieto veci do budúcna, alebo to nechať len tak, jednoducho plynúť...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: "Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Poslaťod Matej » Str 16. Máj 2012 21:54:31

Az tento tvoj prispevok mi pripomenul ako davno som tu nebol a nieco nenapisal :(

Vseobecny trend na webe je k jednoduchosti, hodit obrazok a zdielat ho, dat par debilnych komentarov ... asi treba nejaky update a zapracovat socialne siete, facebook "like" a podobne ... komunity ziju, existuju a su potrebne len sa meni forma.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod bobo242 » Štv 17. Máj 2012 6:39:38

Za mna len tolko - dufam ze je to len tvoj pocit resp docasny stav.. pomer textovych prispevkov a foto/video je mozno iny ako predtym, ale obidve zlozky fora maju svoj zmysel a vyznam. Ak by sa malo forum uberat tymto smerom, tak sa tomu asi treba prisposobit, ako napr v cichlid-forum.com, sutaz fotka mesiaca, roka, nadrz mesiaca apod. A urcite ma zmysel pokracovat dalej. Pre mna a dufam ze aj pre drvivu vacsinu ostatnych je toto forum skvely zdroj informacii, samozrejme vzdy su rezervy, kde sa da podelit o radost a niekedy aj zabavit..

ps1. tiez tu mam nejake resty, slubil, a nezavesil..

ps2. fejsbuku nerozumiem a nikdy nebudem. tymto smerom prosim nie..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod jaro » Štv 17. Máj 2012 7:37:23

Zaujimavy postreh....
Mozno mas pravdu, ze je to za vrcholom, ale vzdy bude mat tento portal vyznam pre novych, zacinajucich akvaristov (co som bol aj ja tak 3roky spat, aj ked nie celkom, lebo som sa len vratil k mojej zalube z detstva, kedy som ani nemal take moznosti ako dnes a ani avarista, sortiment ryb a aq doplnkov nebol taky), ale aj pre nas tzv. skusenych, ci uz viac, alebo menej, lebo aj my menime zostavu ryb z afriky na ameriku, zakladame dalsie AQ, alebo ich menime a vtedy je vzdy velmi po ruke takyto portalik...
Ja osobne sem chodim vzdy ked zapnem doma pc a checkujem, ci nepribudlo nieco zaujimave, aj ked reakciami ma mnoho krat predbehnu ini...
Myslim, ze zmysel a navstevnost sa nevytraca, len sa meni vo vlnach zaujmu....
Takze klud Admin - dobra a zmysluplna praca :yes :yes :yes :yes :yes
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod Aaron » Štv 17. Máj 2012 7:59:37

Toto nieje problém len akvafór, ale aj iných fór ktoré bežia už dlhšie a stagnujú lebo vačšina problematiky je zodpovedaná. I keď na tomto fóre je ešte dosť priestoru, ale málo záujmu o danú oblasť. Mňa hlavne zaujímajú západoafrické trpasličie cichlidky o ktorých som aj napísal zopár článkov. Ale ako vidíš nieje o ne veľký záujem. Všetko ma stúpajúcu a klesajúcu tendenciu, a dúfam že snáď o niekoľko rokov bude zas záujem. :blush
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod terrible » Štv 17. Máj 2012 8:06:30

Matej píše:Az tento tvoj prispevok mi pripomenul ako davno som tu nebol a nieco nenapisal :(

Vseobecny trend na webe je k jednoduchosti, hodit obrazok a zdielat ho, dat par debilnych komentarov ... asi treba nejaky update a zapracovat socialne siete, facebook "like" a podobne ... komunity ziju, existuju a su potrebne len sa meni forma.

Ja som rád, že toto je ešte stále jedna z mála stránok, ktorá ma neotravuje facebookom a jeho lajkami a nutnosti konta na FB ak chceš pridať príspevok, takže prosím aj ja, týmto smerom sa radšej neuberajme. Za pochopenie ďakujem. :)

A pre admina: fórum stále zmysel má, možno teraz má trošku "uhorkovú sezónu", ale zasa sa časom nájde nejaká zaujímavá téma takže ja by som sa toho nebál, pre mňa je to stále zaujímavý web.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod ata » Štv 17. Máj 2012 8:31:37

ahojte :) ,aj ja si myslim,ze tento portal mi vela pomohol a tak isto moze pomoct aj ostatnym,ktory chcu ci zacat s akvaristikou alebo aj tym ktory nevedia ako dalej,Co neznamena ze nemoze pomoct aj mne.Viem ze ste ma tu nevideli casto,ale je prevda,ze sa zabudam prihlasit,ked si prezeram nove veci od vas.Vdaka vam a tejto stranke sa mojim rybkam dobre dari a mam ich coraz viac.Takze myslim si,ze tato stranka ma velky vyznam pre nas ,ktory mame tuto nadhernu zalubu a myslim si tiez, ze vzdy sa moze vyskytnut nieco z cim sa tu moze hocikto z nas obratit a poprosit o radu.
ata

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod perchess » Štv 17. Máj 2012 8:56:15

terrible píše:Ja som rád, že toto je ešte stále jedna z mála stránok, ktorá ma neotravuje facebookom a jeho lajkami a nutnosti konta na FB ak chceš pridať príspevok, takže prosím aj ja, týmto smerom sa radšej neuberajme. Za pochopenie ďakujem. :)

A pre admina: fórum stále zmysel má, možno teraz má trošku "uhorkovú sezónu", ale zasa sa časom nájde nejaká zaujímavá téma takže ja by som sa toho nebál, pre mňa je to stále zaujímavý web.

To admin: S týmto plne súhlasím. Všade je to ako na hojdačke, raz hore - raz dole. Spomeň si - nedávno bola vyhlásená "virtuálna stretávka" či záťažový test portálu či ako sa to volalo. Bol si prekvapený, rovnako ako ja, že sa zapojilo málo ľudí. A tu, z ničoho nič, v úplne obyčajný deň (11. 05. 2012) bol dokonca prekonaný rekord v počte naraz prihlásených užívateľov. Postrehol si to? Takže záujem je, ale tým že na portáli už veľa informácii je, záujem spočíva vo vyhľadávaní už napísaného.
Keď sa vešajú na portál fotky, je to super. Sú tu na portáli viacerí členovia ktorých fotky sú na vysokej úrovni. No ku každej fotke je iba pár komentov a tam to končí, môžeš pridať ďalšiu, o ktorej sa bude diskutovať. Čo sa však u každého z nás mení je nádrž/nádrže a ich osádka. Či už dorastá, mení sa a dopĺňa alebo redukuje. Z rôznych dôvodov. Alebo keď má niekto nejaký problém alebo potrebuje radu, zopár ich dostane a téma zapadne prachom. Ale či sa problém podarilo vyriešiť sa dozvieme málokedy. No a tu je práve priestor pre moderátorov fóra, aby tieto témy svojimi otázkami oživili, lebo nikdy nevieme, komu z nás sa to môže v budúcnosti zísť. Viem že ty máš toho na hlave veľa, ale práve na toto sú moderátori fóra. Naši sú akosi neaktívni, resp. málo aktívni. Stero je vraj niekde v zahraničí, ale zvyšní dvaja sa občas na fóre objavia.... ale len občas. Tam by si mal podľa mňa smerovať svoje úsilie - o ich aktivitu ako moderátorov.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod paloi » Štv 17. Máj 2012 10:08:38

Admin, nostalgia Ťa chytá... ale aj mňa, ale iná.

Keď si spomeniem na obdobie spred nejakých 10-15 rokov, tak si vravím, ako je to dnes super! Choval som prakticky len astronotusy. A nevedel som, čo by sa k nim hodilo. Žiadny internet, žiadne informácie. V časopisoch/novinách informácií ako maku, knihy "nekompletné" (aspoň tie slovenské & české). Až s internetom som sa posunul ďalej. Vyčmuchal som pár ľudí, ktorí ma do toho nakniec "zatiahli až po uši". Najprv som im len opatrne písal maily, potom ma dotiahli na portál, navštívil som ich, dnes si aj zavoláme... To by bez internetu nešlo. Podľa mňa to nezakape, len doba je hektická a napr. ja som na tom podobne ako BOBO242 - mám resty - sľúbim a nezavesím. Joj, ako dávno som chcel nafotiť vstupenku na Cichlidentag v Duisburgu... A dodnes som neurobil. Aj teraz nemôžem dopísať všetko, čo som chcel.... musím fičať. Snáď dopíšem neskôr...
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod RobsonX » Štv 17. Máj 2012 11:45:22

Starí, skúsení akvaristi sa uz mozno zamyslaju nad zmyslom tohoto a jemu podobnych portalov, pretoze uz o akvaristike "vsetko" vedia, ale pre mna, zaciatocnika, je obrovskym zdrojom informacii. Nebyt takychto portalov, mali by sme zaciatky velmi tazke ... Takze tento portal urcite ma zmysel. Toť moj nazor :)
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 47 hostia