Tak som sa predsa len dočkal.
Dnes, na MDD - asi k sviatku, mi zazvonil telefón a chlapík, ktorý mi vybavoval reklamáciu predradníka mi oznámil, že má pre mňa aj vyreklamovaný predradník aj reflektory na T5 trubice
Tak som doma kompletoval.
Takto vyzerajú reflektory... tenký materiál, nejaký ohybný plast na jednej strane potiahnutý zrkadlovou fóliou. Mal by vdržať aj teplo ktoré trubice budú vyžarovať .. som zvedavý. Výhodou je že sa dá natočiť a tým smerovať svetelné lúče. Nevýhodou, že sa trubica musí prepchať cez tie dierky v prepážkach. Uvidím ako budú fungovať
P1070828.jpg
A takto nejako to vyzerá kompletné. Pravá polovička krytu:
P1070829.jpg
P1070834.jpg
P1070835.jpg
Sú tam 2 hlavné trubice T5, každá má 39W, jedna má farebné spektrum 865 a druhá 840. Plus je tam jedno malé 13W kuchynské svietidlo ktoré budem zapínať len keď budem čistiť akva a budem mať otvorený kryt. Vtedy vnútorným vypínačom vypnem hlavné trubice aby mi zbytočne nepleštili do očí a to malé svietidlo bude svietiť do akvárka aby som tam niečo videl.
A naozaj to svieti...
P1070836.jpg
P1070831.jpg
Tak .. konečne mám pocit že to akvárko je kompletné. Škoda len, že rastliny už pomaly končia a tak neviem či bude nutné aby som svietil takými silnými trubicami. Možno nechám len 2 ks .. v každej polovici jednu. Predsa len tá elektrika niečo stojí
P1070837 (2).jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.