Ja mam 770l na stojanu z jeklu 30*30, tloušťku stěny teď nevim, ale je to v pohodě samozřejmě. Ona by ti to unesla i skříňka z lamina, ale musí být na to vyrobená a musíš mít absolutně rovnou podlahu aby se ti nezkřížila. Jinak je dobře, že sis rozmyslel tu skříňku pod televizi, kolem takového akvária bych se bál projít aby to nespadlo. Prošel jsem celou diskuzi a napadlo mě ještě neco k tomu filtru.
Eheim uvádí v návodu, že horní hrana filtru by měla být aspoň 10cm pod dnem akvária. Z jakého důvodu to je, těžko říct. Nicméně mám takovou teorii. Ten Eheim 2080 je docela slušný drobek, na výšku má snad 66cm. Pokud ho postavíš vedle akvária na nízké skříňce, tak budeš mít dno akvária cca 25-30cm pod horní hranou filtru. Do toho filtru teče voda samospádem a samozřejmě
čerpadlo tím jak vytlačuje vodu ven, tak vytváří podtlak v sací části a voda je nasávána. Pokud použiješ origo trubky k filtru, tak budeš mít sací koš ještě níž, než hlavu filtru. Tam ti toho samospádem moc nenateče a můžeš mít problém při plnění filtru vodou (což musíš dělat při každém čištění). Eheim má takovou pumpu na hlavě, kterou tam tu vodu nasaješ, ale nejsem si jistý jestli to dobře odvzdušníš v tomto případě. Pokud máš filtr hluboko pod akváriem, tlak vody je velký a zaplní celý filtr a vytlačí vzduch. Pokud se pletu, tak mě někdo opravte, ale tento filtr mám doma a vím jak se čistí a napouští a obávám se, že to může být v tomto případě trochu problém.