Stero malawi... ( Stero)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
26
93%
2
1
4%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
1
4%

Celkom hlasov : 28

Stero malawi... ( Stero)

Poslaťod Rostratus » Pia 28. Aug 2009 20:42:14

Obrázok

Názov nádrže: Stero malawi...
Biotop nádrže: Malawi / Afrika
Rozmery nádrže (d x v x h): 180 x 50 x 50
Hrúbka skla: Belgické sklo značky Glaverbel 10mm
Objem nádrže : 450 L
Dekorácia v nádrži:
Pozadie je vlastnej výroby z polistirénu 50mm a 80 mm vrstvami na sebe nalepenými až na 150 mm. Tri nátery Epoxid 1200 spolu zmiešane z práškovou farbou a dva nátery Epoxid 1200 čisté. Po každom nátere nasypaná vrstva kremičitého bieleho piesku frakcie 0,1 – 0,3 mm.
Ako dekoráciu som ďalej zvolil potočne kamene prevažne bielo- sivej farby rôznej veľkosti o celkovej váhe 100 Kg tak aby sa vytvorilo množstvo úkrytov Piesok je kremičitý biely o veľkosti 0,4 – 0,8 mm
Filtrácia nádrže: Biologická filtrácia je zabezpečená vonkajším filtrom Enheim 2036 výkon 750l/h
Mechanická filtrácia je zabezpečená biomolitanom vo vlepenom sklenenom filtri za pozadím o objeme 15 l a čerpadlom o výkone 1300l/h.
Osvetlenie nádrže: Osvetlenie som vyrábal sám pozostáva z 2 ks Lineárnych žiariviek radu Starcoat o výkone 2 x 36W , 2 ks žiariviek ktoré svietia v namodralom spektre typu CORALSTAR o výkone 36W a z diódovej 300mm trubice modrej farby k nočnému osvetleniu pôvodom slúžiacej k osvetleniu PC. Svetlá ovládajú digitálne časovače automaticky a to :
Od 07 45 do 08 00 nočné svetlo
Od 08 00 do 20 30 modré svetlo Coral star
Od 09 00 do 20 00 biele svetlo Starcoat
Od 20 30 do 21 00 nočné svetlo
Ohrievanie nádrže: Ohrievač s termostatom 200W umiestnený za pozadím v komore filtra
Stojan pod nádržou: Murovaný 3 podpery po 300 mm a výške 800 mm z ytongov na vrchu pracovná kuchynská doska.
Vpredu zasúvacie dvierka z laminátu
Kryt nádrže: Kryt vyrobil stolár na zákazku o veľkosti 1800x 200x500 z dvoma klavírovými pántmi
Ryby v nádrži:
Pseudotropheus demasoni
Cyrtocara morori
Sciaenochromis fryeri
Labidochromis caeruleus
Aulonocara stuartgranti red flash
Aulonocara sp Fire Fish Dragon blood
Pseudotropheus socolofi snow white (albino)
Kŕmenie rýb: Rataj Colour, Florami, Mix, Sera Cichlids Sticks, Sera Vipan granule Sak green, Sak Mix kŕmim 2-3 krát denne
Výmena vody: Výmena vody 1/3 každých 10 dni
Čistenie molitanov podľa potreby Vodu upravujem jedlou sódou, morskou soľou a sera mineral salt
Poznámka k nádrži: PH 8,0 – 8,4 Celková tvrdosť vody 7 NO2 nenamerateľné NO3 do 50 mg/l Teplota 25 C
Video: http://www.youtube.com/watch?v=MZLsA9xyKAI
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Stero malawi... ( Stero)

Poslaťod Rostratus » Pia 28. Aug 2009 20:49:18

( presunuté zo starého fóra)

Administrátor:

Veľmi pekné akvárko. Páči sa mi ako si pekne zladil pozadie s kamenmi v nádrži. paráda

romco

tak tak pekne zladene akva.......a aj super prezentacia napisana...nech sa dari...

Administrátor

Aj video nádrže je pekné. Vložil som ti ho aj do videogalérie na tomto portáli. Teraz už máš pozadie aj kamene zariasené?

stiff

pekne prirodzene zariadena nadrz

Stero

Ďakujem Vám za Vaše reakcie. Som potešený že sa Vám aq páči . Mojou snahou bolo prispôsobenie pozadia aby ladilo ku kameňom. Preto som pri postupe výroby pozadia išiel svojou vlastnou cestou a to tak že som si najprv z polystyrénu vyrezal hrubý profil kameňov ( ako vzor mi slúžili kamene ktoré som mal pripravené do aq - vydno ich na obr. poly) a potom šmirgľom obrúsil na obliny také ako majú skutočné kamene. Následne som ich lepil na polystyrén ktorí slúžil ako základ. Zároveň je vo vnútri medzi umelými skalami a základom vytvorená sieť jaskýň. Tak isto som vytvoril jeden väčší kameň ktorý som zamýšľal umiestniť tak že budú pod nim môcť ryby plávať( oprel a prilepil som ho o pozadie a na spodok o dno). Vďaka tomuto sa mi podarilo vytvoriť v aq dva teritória. V ľavej strane dominuje samec Cyrtocara morori a na pravej samec Sciaenochromis fryeri. Je to super keď sa spolu stretnú a skúšajú na seba kto má väčšie plutvy. Pre potočné sivé kamene som sa rozhodol z dvoch dôvodov za prvé nechcel so tam kamene s ostrými hranami aby som čo najviac eliminoval možnosť poranenia a za druhé bol by som rád keby mi obrástli pekne riasou na čo sa mi videla bielo sivá farba najvhodnejšia. No v súčasnosti tam mám UV lampu lebo sa mi začala tvoriť riasa ale žiaľ hnedá. Budem musieť zainvestovať do žiariviek v inom spektre vyžarovania. No najviac ma teš že sa mojim krásavcom dar. Za tri mesiace čo je aq v prevádzke mam doma potery Cyrtocara morori a Labidochromis caeruleus a pred 4 dňami som vylovil a premiestnil do chovne dve samičky Aulonocara red flush jednu Aulonocara Fire Fish a jednu Cyrtocara morori. Majú plné tlamy ikier. Tak že sa teším
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Rostratus » Pia 28. Aug 2009 20:51:24

( presunuté zo starého fóra)

Administrátor

No paráda v takom akvárku ako máš ty by bolo čudné, keby sa im nedarilo... Koľko máš mladých Cyrtocara moori?

Stero

1x samica Cyrtocara moori 72 ks
2x samica Labidochromis caeruleus spolu 61ks

Normálne som nechápal kam sa jej do tej tlamky všetky popchali

Administrátor

Tak to je parádička. Gratulujem !

romco

Stero:tak ty si to riadne rozbehol.....ake mas velke tie odchovne nadrze a kolko??nech sa dari aj nadalej,aj si planoval ze budes odchovavat??

Stero

Plánovať som to neplánoval ale bolo mi ľúto nastavajúceho potomstva a naskytla sa mi možnosť kúpiť od chovateľa set akvárií v stojane ( 6x 150 L) Síce nie sú pre cichlidy úplne ideálne ( predtým v nich choval diskusii ) ale bolo to za dobru cenu a ako sa hovory NO NEKÚP TO + mám k tomuto akva ešte jedno staré 330 L a nejaké malé ako karanténe . K tomu jednu vzduchovú pumpu nejaká ta vodárenská trubka biomolitan a mal som hotovú aj filtráciu. No a dnes som zistil že už aj druha samica Cyrtocara morori mixuje v tlame ikry.

romco

ved ano...treba to skusit....ak mas na to miesto preco nie...ja budem rad ked budem mat jedno akva 180x60x60...mozno keby som mal mat mlade tak mam jedno doma 60x30x30 ale to by im asi nebolo moc vhodne....a inak to je super ze budes mat dalsie mlade...len tak dalej ked to mas kde mat....

Administrátor

Len to pekne rozbehni a potom budeme k tebe chodievať kupovať ryby
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod slamo » Pia 11. Sep 2009 20:12:33

pekne utulne akvarko. Chvalim.
Obrázok užívateľa
slamo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Pia 06. Nov 2009 7:51:59

To osvetlenie ma inspirovalo k jednemu napadu :idea: . Skusim to zrealizovat a ak bude fungovat podla predstav, tak sa podelim 8-) . Vdaka.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Stero » Uto 15. Dec 2009 0:45:36

kofola píše:To osvetlenie ma inspirovalo k jednemu napadu :idea: . Skusim to zrealizovat a ak bude fungovat podla predstav, tak sa podelim 8-) . Vdaka.

Teší ma že som ťa inšpiroval ale prezraď ako ? :?:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kofola » Uto 15. Dec 2009 11:18:27

viewtopic.php?f=17&t=139

ten druhy prispevok
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Stero » Str 16. Dec 2009 19:18:51

Moje AQ po 8 mesiacoch a zopár mojich odchovancov :D
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Str 16. Dec 2009 23:09:13

Aj po pár mesiacoch je stále pekné ;) Aj tie zábery sa mi páčia. Chválim ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Karpatska » Sob 26. Dec 2009 23:40:02

Dal som ti za 1 máš to pekné a o rybkách ani nehovorím :D
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia