Fluval FX5....vonkajsi filter

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Fluval FX5....vonkajsi filter

Poslaťod Walcott » Pia 27. Apr 2012 10:31:53

Potom môžeš napísať nejakú recenziu, resp. postrehy z toho filtra.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Reklama

Poslaťod romco » Pia 27. Apr 2012 19:48:54

l_laco píše:O Fluval FX5 som kedysi uvažoval, no dospel som k názoru, že pre moje akva by to bol zbytočne silný filter s vysokou spotrebou.
No v tom období som natrafil na stránku kde si tento filter jeden chlapík celkom pekne upravil. Zvýšil filtračný objem a verím že aj účinok filtra, nakoľko v pôvodnom stave sa mi ten ich systém pretekania vody obvodom do stredu vôbec nepáči. Tu je to:

Kód: Vybrať všetko
http://www.innovationlandscaping.com/fx5/internalmod.html

ide vam ten link rad by som si pozrel to vylepsenie ked uz som taky filter kupil...ale odkaz nefunguje....dik
Obrázok užívateľa
romco

Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod l_laco » Sob 28. Apr 2012 5:47:37

:-( stránka už nejde
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod romco » Sob 28. Apr 2012 13:04:38

l_laco píše::-( stránka už nejde

skoda :cry:
neviem ci sa oplati menit ten biely molitan co je origos za modry...je to ta ista kvalita?ale skusim vyrezat pasy hrube 5cm a dat tam tie,origos maju hrubku 3cm skusal som tam vlozit jeden taky pas a uplne v pohode to pasovalo ak by to fungovalo bolo by tam skoro raz tak viac filtracnej naplne....
Obrázok užívateľa
romco

Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod l_laco » Sob 28. Apr 2012 16:16:31

nešlo tam len o výmenu molitanu ako takého ..jasné že na farbe nezáleží... išlo o to že ten chlapík z toho filtra vyhodil všetko, hlavne tie koše. Urobil to proste tak že na spodok toho hrnca - myslím tým samotný obal filtra, dal nejakú kruhovú podložku aby vytvoril na spodku od dna asi 3 cm medzeru aby sa voda dobre dostala ku čerpadlu, na to dal jemný molitan ktorý bol vyrezaný v tvare kruhu a hrúbke asi 5 cm ten bol ako posledná filtračná vrstva, na to nasypal Siporax, len tak voľne do celej plochy na to dal zas nejaký hrubší molitan, na ten zas nejakú keramiku a potom to celé uzavrel molitanom znovu v tvare kruhu, to bol ten najhrubší. No a zavrel to vrchnákom filtra. Len tam kde vteká voda bolo treba vyrezať nejakú priehlbinu do molitanu aby sa pritekajúca voda rozptýlila na väčšiu plochu. Veľmi sa i to páčilo z dôvodu, že využil maximálne objem filtra. Nechcem klamať, už si to nepamätám presne ale myslím že objem košov je 6 l a on tam napchal asi 12 l Siporaxu ... takže rozdiel podstatný. Ide o to že tie koše sú fajn na vyberanie z filtra ale pri pôvodnej zostave vzniká medzera medzi molitanom a stenou filtra, taktiež medzi molitanom a košmi a to je v podstate nevyužitý priestor. Samozrejme že pri takej zostave sa mu znížil aj prietok filtra, písal tam presne aj o koľko L/h to kleslo no bol s tým spokojný ... ale tak časom aj sám prídeš na to ako sa dá z toho filtra vymačknúť maximum výkonu a objemu. Nie vždy je to čo ti dodá výrobca to najlepšie ... treba rozmýšlať sedliackym rozumom a nájdeš si nejaké finty a nápady ako ho vylepšiť. Silný prietok nie je to najdôležitejšie.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 81 hostia