od Walcott » Str 06. Jún 2012 13:20:05
Čaute mám pár otázok. Na zemi pod stojanom pod akva mám penu asi 2cm hrubú, no keďže panelákové podlahy sú krivé ako keby ich robili bez vodováhy, akvárko časom kleslo dopredu asi o 1cm čiže penu vpredu spučilo úplne a vzadu nie, chystám sa ho narovnať že tam podložím nejaké doštičky, rozmýšľam že pri čistení vypustím viac vody, tak 70% a zdvihákom na auto ho podvihnem a podložím, robil to už niekto podobne? Nie je to veľké akva, odhadujem že po vypustení tej vody bude mať tak 200-250kg, ale radšej sa chcem poradiť či nemáte lepší nápad.
Čo sa týka rýb, tak je všetko v pohode, neskôr pridám aj aktuálne fotky, len taká zaujímavosť, zmizli mi ancitrusy a aj jeden sumček od pigeona, už ich nevidlo asi 2 mesiace, predtým som ich stále niekde zahliadol, je možné že ich zožrali ostatné ryby, alebo gibbiceps?
A ešte posledná otázka, idem prerábať priateľke akvárko, lebo momentálne tam má nevhodné ryby, filtráciu, osvetlenie, vlastne všetko. Chcem tam kúpiť čerpaciu hlavicu + molitan, rozmery 70x35x40 cca 100l, aký výhon čerpadla by sa tam hodil, budú tam nejaké neonky, razborky a pod...