Syndróm novozaloženého akvária

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Syndróm novozaloženého akvária

Poslaťod miXalsky » Štv 19. Apr 2012 19:33:39

Ahoj cichlidmani, tak aj ja ako nováčik som si založil moje prvé 200L malawi. Akvárium je napustené cca 2 týždne a je mliečne a celé "mega" zariasené. 12 hodín denne filtrujem (TetraTec EX 700). Ale tak ako som sa dočítal malo by to pomaličky ustupovať, ale mám taký pocit, že to vôbec neustupuje :cry: ...no ale, ešte som v čakacej dobe. Počkám ešte 2 týždne a uvidíme. Už som si kúpil aj odkalovač od Sery a Sera BIO Nitrivec. Môžem už vymeniť nejaké percento vody a pridať Nitrivec?...
Obrázok užívateľa
miXalsky

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod romco » Štv 19. Apr 2012 19:47:48

nemal by nahodou bezat filter stale...
Obrázok užívateľa
romco

Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Walcott » Štv 19. Apr 2012 20:01:32

12 hodin denne filtruješ to čo znamená? Dúfam že filter beží non-stop, inak každých 12 hodín dostávaš do filtra bordel a ďalších 12 hodín (keď je vypnutý) to v ňom hnije a na druhý deň to všetko pustíš do akva. A takto sa to opakuje a znásobuje, ale verím že tých 12h som len zle pochopil.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod frodo » Štv 19. Apr 2012 20:09:06

filter musi ist nonstop, inak nema vyznam filtrovat tak ako napisal Walcotanit ...
ak mas vodu mliecnu a je to horsie kazdy den, tak to bude nalevnik, na to je najlepsie silno vzduchovat a zakryt akva aby sa do neho nedostalo svetlo...
a aku tam mas riasu?
Obrázok užívateľa
frodo

Images: 0
Been thanked: 0 time

Poslaťod miXalsky » Pia 20. Apr 2012 12:30:23

Walcott píše:12 hodin denne filtruješ to čo znamená? Dúfam že filter beží non-stop, inak každých 12 hodín dostávaš do filtra bordel a ďalších 12 hodín (keď je vypnutý) to v ňom hnije a na druhý deň to všetko pustíš do akva. A takto sa to opakuje a znásobuje, ale verím že tých 12h som len zle pochopil.

priznám sa, že to je len 12 hodín denne nastavených na časovači. Som nevedel no, hanba mi :oops:
Ale hneď to napravím. Ďakujem za info.
Obrázok užívateľa
miXalsky

Poslaťod miXalsky » Pia 20. Apr 2012 12:33:08

frodo píše:filter musi ist nonstop, inak nema vyznam filtrovat tak ako napisal Walcotanit ...
ak mas vodu mliecnu a je to horsie kazdy den, tak to bude nalevnik, na to je najlepsie silno vzduchovat a zakryt akva aby sa do neho nedostalo svetlo...
a aku tam mas riasu?

frodo po celom akváriu je taká zeleno-hnedá riasa. Taký "sliz" :sick:
Obrázok užívateľa
miXalsky

Poslaťod Walcott » Pia 20. Apr 2012 13:36:51

Takže 90% tvojich problémov bude spojených s vypínaním filtra, a zvyšok bude súvisieť s klasickým zábehom.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod radpe » Pia 20. Apr 2012 18:15:49

ja som tiež zriadoval nové tiež sa mi vytvoril nálevník vyčistilo sa to cca o 3týždne ryby som dal až po štyroch týždnoch. najlepšie je dať len piesok a skaly bez rastlín vzduchovať a nesvietiť vodu vymeniť 1/2 nádrže až ked sa to vyčistí týžden počkať až potom dať rybky
Obrázok užívateľa
radpe

Has thanked: 2 times

Poslaťod miXalsky » Sob 21. Apr 2012 14:20:37

Tak dnes som odstránil riasy z kameňov, odkalil dno, vymenil skoro 1/2 vody v nádrži, sieťkou som pozberal ešte riasy čo plávali a pridal som nitrivec. Teraz už len počkať. Filtrujem už non-stop. Vzduchovanie na plný výkon. Uvidíme čo sa z toho vykľuje :mrgreen: neskôr dám vedieť či zabralo...
Obrázok užívateľa
miXalsky

Poslaťod Ondro777 » Sob 25. Aug 2012 6:59:06

Ja mám tiež ten istý problém. Napustil som akvárium a hneď na druhý deň sa voda začala zakalovať. A o 4 dni neskôr to už bola fakt katastrofa čo som nevydržal a celé akvarko som vypustil, vyumýval a včera som ho opäť spustil. Zatiaľ je to OK len sa mi na prednom skle začali robiť akési ''sliské'' usadeniny (neviem ako presne by som to nazval), proste som z vonku vidno. Filter beží stále (typ FAN-2 plus, 100-150L), akva je odkryté.
Akvárko je 112L. Väčšina mi hovorila že to záleží aj od potravy ktorá zostáva na dne a časom z toho je pekný bordel. Mám v ňom zatial len 3 yellowky. Snáď som na nič nezabudol. Poraďte
btw, ako často sa musí meniť voda ? Každý druhý deň aspoň 1/4 je správne ? ...
Ondro777

Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 62 hostia