nejaka zelena riasa

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

nejaka zelena riasa

Poslaťod s.e.d.o » Str 18. Apr 2012 13:48:39

zdravim neviete mi niekto povedat ako sa zbavim toho zeleneho povlaku na kamenoch?? dva tyzdne dozadu som kamene vykefoval a ocistil no a dneska su uz obrastene niecim zelenym
dakujem
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
s.e.d.o

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: nejaka zelena riasa

Poslaťod RobsonX » Str 18. Apr 2012 14:02:36

Vyzera to ako to co som mal ja v akva este donedavna, SINICA :? Ak je to naozaj ona, tak je vraj dost tazke sa jej zbavit. Ja som nejaka svetla vynimka, mne zmizla postupne sama :yes
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod s.e.d.o » Str 18. Apr 2012 14:06:38

no svetla tam mam obycajne trubky ziadne specialne akvaristicke moze to byt tym?
s.e.d.o

Poslaťod RobsonX » Str 18. Apr 2012 16:01:18

Ja mam specialne akvaristicke svetla a tiez sa mi spravila, takze tym to asi nebude. Vsade odporucaju zatemnit uplne akvarko na par dni. Ja som to az tak drasticky nespravil, iba som prestal svietit asi na 4-5 dni a samozrejme som pred tym sinicu mechanicky odstranil s kamenou a pozadia. Po tomto sa mi sice tvorila dalej ale uz v mensom mnozstve, takze potom vzdy ked som menil vodu (cca 1x tyzdenne) tak som aj mechanicky oskrabal a odkalil sinicu, aspon z miest kde jej bolo najviac. Behom 1-2 mesiacov sa mi prestala tvorit uplne. Je to divne , ale je to tak.
Ale to ci na tvojich fotkach je na 100% sinica by ti mali este potvrdit aj ostatni, lebo ja nie som velky odbornik :)
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Been thanked: 1 time

Poslaťod s.e.d.o » Str 18. Apr 2012 16:13:02

tak ja som tu drasticku fintu skusal trosku sa to zlepsilo ale za tyzden bolo vsetko ako predtym... a ja to mam na vela kamenoch a davat ich kazdy tyzden von by rybe asi nepomohlo....
s.e.d.o

Poslaťod Jules » Str 18. Apr 2012 20:50:38

Tiez som ju mal, neviem co zabralo, ale zacal som castejsie menit vodu a skratil som dobu svietenia a postupne sama zmizla a uz sa nevratila ...
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Been thanked: 14 times

Poslaťod terrible » Štv 19. Apr 2012 9:25:01

Mne sa tiež vyskytla, začala sa šíriť okolo jednej ulity a keď sa to začalo rozširovať po akvarku tak som rýchlo mechanicky čo najviac pozbieral (ide to ľahko), odstránil som pre istotu tú ulitu, na ktorej to začal,o asi na týždeň som vypol osvetlenie a voilá, sinica zmizla.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Aaron » Sob 21. Apr 2012 13:51:00

Tiež som mal sinicu a to v akva vôbec nesvietím. Iba čo slnko osvieti nádrž počas dňa a aj to iba v poobedných hodinách.
Zbavil som sa jej tak, že najprv som mechanicky odstránil sinicu zo skiel a piesku. Potom som poriadne vyčistil filter a pridal ďalší so vzduchovaním nech sa voda v akva poriadne krúti :D . Ziatiaľ je sinica fuč. Uvidime dokedy

Vcelku mi pomohlo toto vlákno:
Kód: Vybrať všetko
http://www.akva.sk/boj-se-sinici-v-akvariich-t6767.html
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia