co to vlastne chovam?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: co to vlastne chovam?

Poslaťod paloi » Štv 12. Apr 2012 22:08:07

Jéj, moje obľúbené nigrofasciatky :-)

Tiež som ich kedysi dostal, od švagra, keď rušil akva, tiež som netušil, čo je to za vzácnu rybku. Aj sa im v akváriu veľmi páčilo. Nie a nie uhynúť, trvalo to tuším 5 rokov....
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Poslaťod s.e.d.o » Štv 12. Apr 2012 22:28:05

no a si agresivne alebo ako je to snimi rad b som akvarium doplnil o nieco farebne...prisavnikov nebudu sa kynozit :D
s.e.d.o

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Walcott » Štv 12. Apr 2012 22:32:15

Prísavníky môžeš v pohode, v 200 l by sa dali chovať 2-3 páry ak poriadne rozčleníš terén aby si každý vytvoril svoje teritórium. Oni sú agresívne ako každé cichlidy, ak im poskytneš vhodné podmienky sú to mierumilovné rybky, ale ak ich budeš tlačiť v malom akva pozabíjajú sa.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod s.e.d.o » Štv 12. Apr 2012 22:42:51

no teraz je tam cca 14 kusov nasadil som ich kked boli rovnako stare avsak niektore maju uz 4-5cm ale najdu sa aj 1,5cm je vhodne tam dat este ten jeden dva pary prisavnikov a nejake farebnejsie ryby??nebude to moc prerybnene??? a ak tam este nejake mozem dat ake by to mohli byt....vopred dakujem
s.e.d.o

Poslaťod Walcott » Štv 12. Apr 2012 23:01:42

4-5cm to sú ešte mladé rybky, zatiaľ tam môžu byť, keď podrastú a vytvoria sa páry ostatné dáš preč, prísavníky ťažko trafíš páriky ale asi si to myslel ako počet, ak myslíš klasické ancitrusy tie tam môžeš dať, ja by som dal tak 3ks. A čo sa týka iných druhov, je ich kopa na výber no to by tam bolo tých rýb už priveľa, takže ak chceš aj iný druh nechal by som si tak 8 kusov (ostatné niekomu daruj, alebo predaj) a dal by som tam 6ks nejakých thorichthysov, poprípade nejaké akary a pod., to ti poradie lepšie ostatný.

Ešte by ma zaujímala filtrácia tá je pri cichlidách dôležitá aký tam máš filter?

A nakoniec by som tam pridal nejaké drevo a rastliny.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod s.e.d.o » Pia 13. Apr 2012 4:31:30

urcite by som rad pridal nejaku zelen a korene filter mam atman aquaclear 70 a minuli tyzden som menil vodu bolo setko pokne ale uz mi zacinaju zelenat steny akvaria co s tym?? Staci to len zoskrabat tou magnetickou kefkou alebo existuje nieco co zabrani dalsiemu mnozeniu riasy??
s.e.d.o

Poslaťod Walcott » Pia 13. Apr 2012 8:06:23

Ako často meníš vodu a odkaluješ? Ja vždy ked odkalujem poutieram sklo hubkou na riad (tou penovou, drsnejšou časťou) ide to pekne dole, magnetickou škrabkou si ľahko poškrabeš sklo stačí jeden malinký kamienok a je prúser.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod perchess » Pia 13. Apr 2012 8:19:40

Walcott píše:Ako často meníš vodu a odkaluješ? Ja vždy ked odkalujem poutieram sklo hubkou na riad (tou penovou, drsnejšou časťou) ide to pekne dole, magnetickou škrabkou si ľahko poškrabeš sklo stačí jeden malinký kamienok a je prúser.

No keď sa ti ten kamienok dostane pod hubku, tak je to to isté.... Treba jednoducho pri dne byť veľmi opatrný.
Čo sa týka rýb, pri tých rybách a ich počte - okrem ancistrusov by som už nič nepridával :shake . Ešte budeš vyberať.... A určite by som pridal korene a/alebo kamene na optické rozčlenenie akvária, aby bolo čím viac úkrytov pre ryby.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod s.e.d.o » Sob 14. Apr 2012 7:22:37

no odkalujem 1x tyzdenne pricom odcerpam 1/4 vody kt. hned vymenim koren by som urcite chcel a tak isto nejake korene len nvm ako to tam ulozit...
s.e.d.o

Poslaťod s.e.d.o » Sob 14. Apr 2012 8:14:50

filter je ATMAN AQUACLEAR 70 je mozne ze zeleny povlak na sklach sa robi v dôsledku slabeho filtra??
s.e.d.o

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 83 hostia