Peacock Bass Fishing with Live Bait

Diskusia o videách s americkými cichlidami

Peacock Bass Fishing with Live Bait

Poslaťod Rostratus » Pon 09. Apr 2012 19:44:28

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fS_RVWhjtbo[/youtube]

Popis videa: Takto sa lovia divoké Peacock bass do naších akvárií.... ale nie robím si srandu, ale je sranda pozerať ako takúto rybku lovia a majú ju bežne v riekach, zatiaľ čo my ich máme v akváriách.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Peacock Bass Fishing with Live Bait

Poslaťod perchess » Pon 09. Apr 2012 19:53:04

Pekné a zaujímavé video. Zaujímavé hlavne preto, že rybárčia metódou "chyť a pusť". Ja osobne poznám iba jedného takého rybára, klobúk dolu! Všetci ostatní zastávajú metódu "chyť a zožer"....
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod jancibie » Uto 10. Apr 2012 9:46:25

Mne sa to video moc nepáči,tá cichla po vypustení nevypadá moc šťastne.
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod paloi » Uto 10. Apr 2012 11:33:10

perchess píše:Pekné a zaujímavé video. Zaujímavé hlavne preto, že rybárčia metódou "chyť a pusť". Ja osobne poznám iba jedného takého rybára, klobúk dolu! Všetci ostatní zastávajú metódu "chyť a zožer"....

Pokiaľ ja mám dobré informácie (nie som rybár), tak na Slovensku platí, že môžeš chytiť max. 2 ryby a tie si môžeš odniesť. Pokiaľ chceš chytať tretiu, musíš jednu z ulovených pustiť. Takže metóda "chyť a zožer" celkom neplatí, resp. platí. ak chytíš max. 2 a končíš.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod jaro » Uto 10. Apr 2012 11:51:00

Mne sa ta navnada nepaci, lebo vyzera ako Moba :cry:
Inak v poho, chlapci to zvladli dobre aj nad a pod vodou...
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod perchess » Uto 10. Apr 2012 12:35:26

paloi píše:
perchess píše:Pekné a zaujímavé video. Zaujímavé hlavne preto, že rybárčia metódou "chyť a pusť". Ja osobne poznám iba jedného takého rybára, klobúk dolu! Všetci ostatní zastávajú metódu "chyť a zožer"....

Pokiaľ ja mám dobré informácie (nie som rybár), tak na Slovensku platí, že môžeš chytiť max. 2 ryby a tie si môžeš odniesť. Pokiaľ chceš chytať tretiu, musíš jednu z ulovených pustiť. Takže metóda "chyť a zožer" celkom neplatí, resp. platí. ak chytíš max. 2 a končíš.

To áno, ale ja poznám rybára,čo púšťa všetko. Chytí, odmeria, odváži, odfotí a pustí.
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod Matej » Uto 10. Apr 2012 21:05:26

To pustenie trosku nezvladli, je lepsie tu rybu trosku pohybat dopredu a zase nazad aby sa jej cez ziabre presuvala cista okyslicena voda, rychlejsie by sa prebrala, predsa len je to sok.

Ja chytam skoro vzdy chyt a pust system, obcas si nejaku rybu necham ale ozaj malo kedy a poznam viacerych ktori to takto robia, poslednou dobou sa to viacej rozmaha co je len dobre :)

Inak tie pravidla u nas su trosku inak, je tam denny limit v ks a vahe, rata sa kazda zasietkovana ryba, ak sa tento limit dosiahne musi sa ukoncit lov, neda sa dalej chytat systemom chyt a pust, takisto nie je mozne menit ryby ktore uz su zasietkovane - vsetky treba hned zapisat - vynimka su plevelne biele ryby.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod bobo242 » Str 11. Apr 2012 9:32:44

Suhlasim s Matejom a doplnam - tiez pustam vsetky ryby, obcas urobim vynimku (2-3 ks za rok)..je to tak ako pise - ked chytis napr kapra co ma lovnu mieru, musis ho hned zapisat ak si ho chces nechat, a takisto aj druheho - v tom pripade ti konci v ten den lov. Ak by si ho ale hned pustil, nemusis ho zapisat a mozes chytat systemom chyt a pust cely den. Cize mozes chytat dalej, ale v sietke mozes mat len jednu rybu, resp jednu rybu na jedneho rybara, ak ste viaceri. Samozrejme sa to nedodrzuje a existuju nenazrani masiari, ktori po zahajeni sezony chytia aj 30ks kapra za den a napchaju si mrazaky a vychytaju za prve tri dni z jazera 80% nasadenych ryb . Potom neskorsie nadavaju, ze neberu..Keby to bolo na mne, uzakonim, ze min 5 rokov sa nesmie zobrat ani supina. Kto je hladny, nech ide do teska.

Inac ked chalani (na videu) chcu pustat ryby, tak by si mali nosit podberak resp aspon nejaku malu rybarsku podusku a nie ich drat na sucho po kameni. To vypustanie, tiez nic moc.. ale hlavne ze ju pustili. Nadherna ryba, dik za video.
Jaro, navnada je ziva rybka, je to najucinnejsi sposob lovu dravych ryb a tiez je tendencia tento sposob zakazovat z dovodu utyrania nastrahovej rybky na haciku.. Sportovejsi sposob je vlacenie s umelou nastrahou - blyskac, vobler..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49

Poslaťod perchess » Str 11. Apr 2012 10:06:45

Pravidlá pre rybárčenie na Slovensku poznám, sám som kedysi rybárčil. Ani nemám nič proti tomu, ak si rybár vezme domov ryby, ktoré chytí v rámci dovolených pravidiel. O to viac obdivujem ľudí, ktorí dodržiavajú stanovené pravidlá, investujú do výstroje, krmiva, rybárskeho lístka, pohonných hmôt nemalé peniaze, a napriek tomu chytené ryby pustia. Sú to takí rybárski fanatici ako my sme akvaristickí fanatici :sun
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod bobo242 » Str 11. Apr 2012 11:33:40

ano je to nieco podobne.. uz davnejsie som zistil, ze ryba ma najviac bavi kym je na udici.. potom ked ju treba zabit a pitvat uz to nie je ono. ovela lepsi pocit je ju pustit. to nie je fanatizmus, ale postoj k veci. ide o ten zazitok, nie o 3 kg masa "zadarmo".
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49

Ďalší

Späť na Videá s americkými cichlidami

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia