Prosím o pomoc proti pjaviciam

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Prosím o pomoc proti pjaviciam

Poslaťod Neolamprologus » Uto 10. Apr 2012 15:48:27

Dobrý deň prajem, potrebujem pomôcť s pjavicou. Zavliekol som si ju novou kúpenou rastlinou, ktorú som dezinfikoval v save aj v manganistane draselnom a nič nepomohlo. Bodom varu ich nemôžem zlikvidovať čo, by bol dobrý nápad, ale ani to nepomohlo pri prevareni štruku a dekorácii. Lezie mit to biele tenké max 4 mm čudo po stenách, keď zasvietim alebo slniečko zasivety. Nie je to nálevnik je to len tyčinka ktorá sa mecie. Vypadá to ako kožný červ gyrodactylidea. Pomôžte mi ako sa jej zbaviť, či použiť ektopur + s baktopurom alebo dáky sera med tremazol alebo napíšte mi, čo je na nu dobré. Použil som aj prípravky z Meďou ale asi to bude chcieť ešte višiu koncentráciu. ďakujem za skúsené rady.
Neolamprologus

Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Prosím o pomoc proti pjaviciam

Poslaťod Neolamprologus » Uto 10. Apr 2012 15:51:47

Použil som ozón a momentálne som radšej použil UV lampu ta to zabije keď prejde ňou, čo je len malé množstvo.
Neolamprologus

Poslaťod bobo242 » Uto 10. Apr 2012 17:42:19

podla popisu by to mohli byt len ploskulice, skus sa preluskat tu:

Kód: Vybrať všetko
http://www.akva.sk/viewtopic.php?t=961

alebo nezmar:

http://www.akva.sk/ako-na-nezmara-t3786.html
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Peter304 » Uto 10. Apr 2012 18:19:07

kúp si toto
http://www.akvaobchod.sk/no-planaria-p-3064.html?cPath=52_79
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod stiff » Uto 10. Apr 2012 18:48:12

Soľ, veľa soli...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Neolamprologus » Uto 10. Apr 2012 20:21:39

Dobrý večer prajem písal som, že mám problém s pjaviciami, ale na základe dobrých rád dole nišie. Som zistil podľa obrázkov, čo to valstne mám v akváriu a možno, aj ako tohto parazita zlikvidovať. No zistil som, že tam mám Chobotnatku rybiu Piscicola geometra a odporúčajú mi, že dobrý je prípravok No Planaria likviduje do 72 hodín ploštenky a iné červy. Je vraj biologické a bezpečné ale aj, či pre ryby keď je to určené pre račiky.Obsahuje rastlinný extrakt (Areca catchecu). No som veľmi zvedaví ako to zapôsobi proti tomuto parazitovy. Prosím Vás o možné rady ako zlikvidovať tochto parazita. Ako som napísal UV lampa ho zabije ale ostatné je nemožné savo, manganistan draselný a prevarenie nie je až tak učinné lebo sa po určitej dobe regenerujú. Ešte skúsim tu meď mimo rýb, čo to spravý pri vyššej koncentrácií a potom ten No Planaria. ďakujem všetkým.
Neolamprologus

Poslaťod Peter304 » Uto 10. Apr 2012 20:35:18

Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Neolamprologus » Str 11. Apr 2012 6:21:44

No boužial je to ona, ale tam vypadá dosť veľká v tom skličku a pohybuje sa rovnako s timi uchytkami na konci. To je asi dospelí jedinec alebo iný druh na tom vydejku na youtube. Napísané je, že dorastajú do 30 -40 mm. Tak mi prosím niekto odpíšte kto má skúsenosti zlikvidovať tochto parazita z prípravkami No Planaria. Včera som odchytil tochto parazita do odmerky a použil som od Dajana Algicid ktorí obsahuje roztok chloridu sodného, pentahydrát a sýran meďnatý a zabylo ho to do 5 min. Najprv sa zvíjal a nakoniec prestal sa hýbať. Ale neviem či sa s neho nevyrojili vajička tak čakám čo bude za pár dní.
Neolamprologus

Poslaťod Neolamprologus » Str 11. Apr 2012 14:21:49

Máte pravdu je tam aj ta motolica. Dnes na slnku som ju tam spozoroval, ale mám tam aj tu chobotnatku rybiu. Prosím Vás, o mudre rady nie pozerať ,čo je dobré a čo nie, na likvidáciu a či je to on alebo nie. Ja potrebujem napísanú radu od skúseného človeka ktorí to už likvidoval, Rád, by som zlikvidoval tohto parazita do 2 dní Ďakujem. Odporučte mi niejaké 100% prípravky na likvidáciu tohto parazita.
Neolamprologus

Poslaťod KlimO » Str 11. Apr 2012 14:33:55

Síce som v tomto absolútny laik,ale ako to čítam prečo nevybereš všetko z akvária.ryby dáš niekam inam a akvárium kompletne vyčistíš spolu so všetkým ostatným prípadne dezinfikuješ?
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia