Ako rozmnožiť africké cichlidy.

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Ako rozmnožiť africké cichlidy.

Poslaťod Karpatska » Štv 24. Dec 2009 17:23:45

jusko píše:Alebo si bol pri tom, keď išli tvoje rybičky ,,na svet,, ?

Skôr by sa dalo polemizovať kedy vyklepávajú lebo jasné, že vyklepávajú väčšinov to robia ako prácu, čiže musia zarábať aj vyklepávať len v ako štádiu rybku vyklepú. To je otázka.

btw. admin. Podľa mňa je horšie rybku preloviť ako ju vyklepať lebo je veľká možnosť, že už ju nikdy do spoločenstva nevrátiť aj keď u malawiek som s tým nemal problém aj rybku vrátiť. Predstav si trofíka vrátiť po mesiaci a pol naspäť :D.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Rostratus » Štv 24. Dec 2009 18:45:17

Presne tak u malawiek sa to dá. Ale pri tropheusoch a im podobným určite nie. Pri nich je veľká pravdepodobnosť, že odlovenú samičku zabijú... a po ďalšie si neviem predstaviť samostatne v nádrži samičku Tropheusa... Ešte k tomu vyklepávaniu : každý má svoj názov či vyklepávanie je správne alebo nie. Čo mňa osobne serie je to, že keď niektorý veľkochovatelia vyklepávajú a do očí vám povie, že nie. To len na okraj. Či dotyčný vyklepáva alebo nie je mi to v podstate jedno pokiaľ to robí šetrne a nezatajuje že to robí!
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Marek » Štv 24. Dec 2009 19:45:59

je to smutne a zaroven aj zabavne ako niektory nevedia citat a iba sa blbo navazaju.... ja som nepovedal ,ze navyklepavam, ale kedy (po uplnej inkubacii ikier) a pokial viem ,tak to robi aj najvacsi chovatel cichlid na Slovensku, iste pri velkom pocte ryb sa ti obcas stane ,ze vyklepes aj skor, ale nerobi to zamerne a podla toho poznas dobreho chovatela....
Marek

Poslaťod Marek » Štv 24. Dec 2009 19:53:38

jusko píše:Ako čítam, tak tomu ,,asi,, rozumieš - ak sa možem opýtať, kde si kúpil svoje ryby, lebo ako viem, tak asi všetci malí a aj veľkí chovateľia cichlíd vyklepávajú - a to ich poznám veľa.

sklamem ta ,momentalne vsetky ryby ,co su v chovni su iporty z jazera tanganyika
Marek

Poslaťod Rostratus » Štv 24. Dec 2009 20:03:38

Marek píše:je to smutne a zaroven aj zabavne ako niektory nevedia citat a iba sa blbo navazaju.... ja som nepovedal ,ze navyklepavam, ale kedy (po uplnej inkubacii ikier) a pokial viem ,tak to robi aj najvacsi chovatel cichlid na Slovensku, iste pri velkom pocte ryb sa ti obcas stane ,ze vyklepes aj skor, ale nerobi to zamerne a podla toho poznas dobreho chovatela....

To máš pravdu on to tiež robí a aj o ňom píšem, že "vyklepávanie" zatajoval. Väčšina z vás vie o koho sa jedná. Ten kto nevie tak to nieje podstatné. Teraz sa k vyklepávaniu priznal len je to nefér voči zákazníkom. Nebudem to tu viac rozvíjať aby sa zbytočne neobnovili "staré" spory. Preto ani nespomínam o koho ide. Ale dotyčný si to určite prečíta.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Marek » Štv 24. Dec 2009 20:55:34

admin píše:
Marek píše:je to smutne a zaroven aj zabavne ako niektory nevedia citat a iba sa blbo navazaju.... ja som nepovedal ,ze navyklepavam, ale kedy (po uplnej inkubacii ikier) a pokial viem ,tak to robi aj najvacsi chovatel cichlid na Slovensku, iste pri velkom pocte ryb sa ti obcas stane ,ze vyklepes aj skor, ale nerobi to zamerne a podla toho poznas dobreho chovatela....

To máš pravdu on to tiež robí a aj o ňom píšem, že "vyklepávanie" zatajoval. Väčšina z vás vie o koho sa jedná. Ten kto nevie tak to nieje podstatné. Teraz sa k vyklepávaniu priznal len je to nefér voči zákazníkom. Nebudem to tu viac rozvíjať aby sa zbytočne neobnovili "staré" spory. Preto ani nespomínam o koho ide. Ale dotyčný si to určite prečíta.

Hmm,ale to sme sa nepochopili, kazdy klepe, ale ide o tom kedy a ja si myslim ,ze ten o kom sa bavime to robi dobre... ja som to chcel vysvetlit juskovi, ked sa zacal navazat
Marek

Poslaťod jusko » Štv 24. Dec 2009 20:59:25

Aj tak by som bol rád keby mi niekto vysvetlil, aký je kvalitatívne rozdiel medzi cichlidou,ktorú vyberiem z tlamky napr. po 10 dňoch a cichlidou, ktorú samička donosí v tlamke? Vychoval som už nespočetné množstvo rýb-napr. vyklepané ryby v dospelosti nosia pravidelne 30 až 40 mladých a nemali žiadnu chorobu- takže vo vyklepávaní nevidím problém a nikdy som sa netajil tým že vyklepávam. Skor si myslím, že tým chránim samičku pred návratom do spoločenskej nádrže pred ubitím. V súčastnosti mám 27 druhov cichlíd a každý týždeň vyklepem dosť samíc, takže viem o čom píšem a vyklepávam mladé v roznom štádiu vývoja.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Štv 24. Dec 2009 21:25:17

Marek: na teba som nenarážal iba na toho dotyčného z Bytče, že nechcel priznať, že vyklepáva

Jusko: podľa mňa nieje žiadny rozdiel medzi nimi. Dokonca som si všimol, že vyklepané "rýchlejšie" rastú ako prirodzeným odchov. Ale možno sa mi to len zdá.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Marek » Pia 25. Dec 2009 21:21:07

Ja mam zase skusenost s mladymi, ktore boli odchovane v umelej tlame a moc sa im mlade nechcelo donasat a nie len jednu skusenost... A co saom sa bavil s viacerimi maju na to taky isty nazor. A co sa tyka tej imunity ,tak tlama matky obsahuje vselico ,pokial sklenna nadoba nic... Nechajme nech sa kazdy rozhodne ssam comu da prednost, ale ja si osobne radsej priplatim za kvalitne ryby.
Marek

Poslaťod magnus » Sob 26. Dec 2009 9:10:41

mne je jedno ci ludia vyklepu alebo nie. kazdeho je to osobna vec.
Obrázok užívateľa
magnus

Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia