Tak nejaký update, akva si žije svojím životom, riasa sa ustálila ani nepribúda ani neubúda takže pohoda, už som musel prerieďovať aj rastliny lebo sa začínajú rozrastať, už vyháňajú nové listy rýchlejšie ako sa na nich stíha tvoriť riasa, takže časom budú úplne bez rias.
Čo sa týka rýb pekne rastú, zatiaľ sa neprejavuje ani nejaká agresivita, sem tam dominantný samec ostatných popreháňa ale nič strašné.
A všimol som si že zmizli obrázky zo začiatku tak tu nejaké pridám, bolo to niekedy začiatkom augusta 2011.
Na fotke, kde je celé akva, dala tomu tá riasa pekný look ... ale pri pohľade z blízka ma až striaslo. Riasu síce beriem ako neoddelitelnú súčasť vodného prostredia, ale až tak by som ju nechcel. Meral si niekedy hodnoty NO3?
No je pravda že na tých fotkách to vyzerá ako keby som sa o to akva nestaral, ale pri pohľade naživo to vyzerá inak. Mne sa vždy páčili také zarastené akvaria, nebol by problém skaly po jednej povyberať a vydrhnúť ale to by som nikdy neurobil. Inak čo sa týka NO3, nikdy som ho nemeral, len ph, GH, KH. Podľa mňa tej riasa hlavne pomáha priame slnko ktoré tam tak 1-2 hodky denne svieti. Pre mňa je prvoradé že sa darí rybám, ak by im tá riasa vadila po zdravotnej stránke letela by cez zavreté okno
Čaute, teraz tak pozerám na akvárko, ryby pomaly rastú, je podľa vás veľa 8ks octofasciatov, 6ks elliotov, asi 10 ks nigrofasciatov (maličké tak do 3cm) a tri prísavníky na moje akvárko, teraz nemyslím z hľadiska znášanlivosti tam problémy niesú, tie ryby sú staré tak rok (7-12 cm), ale z hľadiska prerybnenia? Viem že keby mám afriku tak mi tam pláva aj 30 ks a je to v pohode ale tu si nie som až tak istý.
osobne by som nechal páru octo. - ellioti (už dlhšie sa tak nevolajú platné meno je maculipinnis . ale na to si sa nepýtal ) je im lepšie v skupine tak by som nechal všetky -nigro. by som vymenil (moc mi tam nepasujú) za napr. páru multispinos alebo ešte lepšie pasionis ale tie tak ľahko nezoženieš