riasa v akvariu

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: riasa v akvariu

Poslaťod perchess » Štv 05. Apr 2012 10:33:45

tak zníž prúdenie vody v akváriu. Na fotke v pozadí vidím vzduchovanie. Pokiaľ ti vývod z filtra čerí hladinu, vzduchovanie nepotrebuješ. Vypni ho, vymeň časť vody a sleduj či ustupuje.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod l_laco » Štv 05. Apr 2012 16:08:46

perchess píše:Veď je nádherná....

:shock: to snáď nemyslíš vážne? Ešte mi povedz že si ju pestuješ vo svojom akva? :puke brrrrrrrrr je to najhnusnejšia riasa akú poznám, nepočítam sem sinice ....
Ale rada so znížením prietoku je dobrá. Vzduchovanie na ňu nemá žiadny účinok, radšej by som ho nechal bežať, pretože viac kyslíku vo vode zabezpečí lepšiu účinnosť filtra ... myslím biologické filtrovanie.
S touto riasou sa bojuje ťažko, najmä ak v akva nie sú rastliny ... nepoznám ryby ktoré by ju žrali, myslím tým ryby ktoré by sa živili výhradne ňou .. SAE - mrenka siamska ju vraj požiera, no po skúsenosti s touto rybou môžem povedať že ak v akvárku kŕmiš iné ryby radšej sa príde nažrať s nimi vločiek alebo granuliek ako by mala okusovať riasy ... rovnako ako prísavníky. Taktiež žiadne iné rastlinožravé a riasožravé druhy rýb ju neobľubujú a žerú ju len v čase maximálneho hladu ... aby prežili. Takže skús zmerať NO2 a NO3, možno zistíš niečo čo nebude celkom OK a skúsiš sa od toho odpichnúť.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod perchess » Štv 05. Apr 2012 20:03:20

l_laco píše:
perchess píše:Veď je nádherná....

:shock: to snáď nemyslíš vážne? Ešte mi povedz že si ju pestuješ vo svojom akva? :puke

Nehovorím že ju vyslovene pestujem, ale nesnažím sa ju likvidovať, keď sa vyskytne v akva. Na dreve v prúde vody vyzerá perfektne. Z času na čas sa u mňa objaví na dreve a potom zasa zmizne.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Wajko » Štv 05. Apr 2012 21:45:35

mozno ked sa z casu na cas objavi tak ok (v malom mnozstve) ale ja ju mam stale a celkom dost =D
Wajko

Has thanked: 13 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Walcott » Pia 06. Apr 2012 17:48:49

Pozri si moje akva ;) ja jej mám tiež požehnane, navyše skombinovanú so zelenou riasou, a každý kto ku mne príde a uvidí ju povie, jéééj to kde si kúpil ten mach, a keď im poviem že to tam samo narástlo neveria mi :chuckle Asi je sem tam dobré keď nie je každé akvárium až príliš "čisté" (bez rias). Ako jasné že keby jej bolo trošku menej nenahnevám sa myslím tejto tmavej, zelenej by som sa nechcel vzdať.

Inak teraz som si uvedomil že ja som nikdy nedal ani gram soli do vody, je to pre ryby potrebné?
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Wajko » Pia 06. Apr 2012 18:04:45

ja som to s tou solou tiez nikdy neskusal....a tiez by ma to silno zaujimalo :geek:
Wajko

Has thanked: 13 times
Been thanked: 0 time

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 72 hostia