ocellatus po roku

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

ocellatus po roku

Poslaťod ferko2 » Štv 05. Apr 2012 7:33:41

ahoj.rád by som sa vrátil k mojim ocellatom.nechal som si v 300-vke štyroch a v 120-tke dvoch.už budú mať rok.zatiaľ neviem v ktorom akvárku čo chovám.ako sa prejavuje párka?ako to vysledovať?.presedím pri ních hodiny a neviem čo je samec a samička.keď som pri ních sú len pri mne a kukajú na mňa.podľa mňa už by sa mala u ních prejavovať náklonnosť k opačnému pohlaviu.ale ako?
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: ocellatus po roku

Poslaťod terrible » Štv 05. Apr 2012 7:35:29

Nastav na ne videokameru, nechaj bežať kým tam nie si a buď to priamo pozeraj vo vedľajšej izbe, alebo nahrávaj a potom pozri, možno sa prejavia keď budú sami. Asi sa pred tebou hanbia. :D
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod paloi » Štv 05. Apr 2012 8:04:41

Podľa mňa, ak by si tam mal dvoch samcov, (už dospelých), tak by sa medzi sebou bili. Aj keď nevidíš útoky v priamom prenose, nemá náhodou niektorá ryba potrhané plutvy alebo poškodené šupiny?

Ale pokiaľ sú to všetko súrodenci, tak sa ani samci medzi sebou nebudú biť. Doteraz som takmer vždy mal súrodencov, vyrastali spolu od malička a fungovali ako stádo bez vodcu. Teraz mám každý kus z inej krvi, reálne si myslím že samcov mám dvoch, občas ich musím oddeliť, lebo vždy do 24 hodín sú v sebe. Inak si neviem vysvetliť, čo by im tak navzájom mohlo na sebe vadiť.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod perchess » Štv 05. Apr 2012 8:31:53

No neviem ferko2 či u ani nie ročných ocelátov rozoznáš pohlavie, keď to je problém aj u dospelých 2-3 ročných jedincoch. Spoľahlivo sa to dá určiť iba v čase trenia podľa tvaru kladielka.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod stiff » Štv 05. Apr 2012 8:52:34

Istotu, že máš pár, budeš maž až potom keď sa vytrú a ikry budú živé. Inak je to len triafanie naslepo. Podľa kladielka sa to dá, ale musíš vedieť ako sa rozlišuje samčie od samičieho. Navyšše oni kladú tak malé ikry, že tie kladielka nie sú veľmi výrazné. Ročné ryby sú ešte veľmi mladé na takéto veci. Ak by si mal párik, budú sa predvádzať aj pred tebou, až to na nich príde. Sú to drzé ryby :).
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod ferko2 » Štv 05. Apr 2012 21:02:44

houbi sa hanbia...keď ma vidia sústavne by žrali.doslova až prosia.naučil som ich žrať pri výskoku.za potravou si vyskočia kus nad hladinu.a Palloi áno badám poškodené šupiny na dvoch.to by mohli byť samci?a to hlavne po noci.neviete si predstaviť čo robia v noci.všade ticho a zrazu neskutočný šplechot.ale to nie vždy.a ráno už vidieť že si to rozdávali.doteraz som si myslel že v noci spia.včera som kúpil nočné svietenie.ak vydržím budem ich pozorovať. :yawn
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia