Máš pravdu Janči, je tam dierová choroba -ja som dal zámerne túto fotku urophthalmy.. Už som si myslel, že si to ani nikto nevšimne Od včera rána je v nádrži entizol (1 tab/40 litrov), zajtra ráno pridávam ďalší.. K tomu som včera pridal aj baktopur na tie vredíky - dnes môžem povedať, že je to lepšie. Z dvoch postihnutých urophthalm jedna už nemá skoro nič a tá druhá (s dierou) má tie vredíky oveľa menšie.. Aj jeden flowerhorn čo to mal, je ok. Starosti mi ale robí dierová choroba - myslím, že som ju dotiahol s Emilovým samcom festae. Tomu sa objavili diery teraz, rovnako ako uroptalme.. Preto som ryby ani nedával do karantény a budem liečiť celú nádrž, hoci to bude drahé. Ostatné ryby sú ok, hoci si myslím, že niektorí slabší budú tiež napadnutí.
Pietro:5-7 dňová karanténa na toto určite nepomôže. Možno tak 30-40 dní aj to si nemôžeš byť istý, že sa to tej rybe nevráti naspäť. A dávkovanie entizolu opisuje každý ináč.. Kto má pravdu? neviem Máš pravdu, chorôb rýb je veľa a niekedy sa diagnóza ani nedá (nestíha) určiť a potom je to skôr pokus - omyl. Neviem či sa to oplatí liečiť niekedy, ale mne ide hlavne o to, aby som zbieral skúsenosti do budúcna, preto sa mi to oplatí vždy..