Malo by to vydrzat, ale budeš si musieť dávať pozor pri údržbe akvarka, každý vyšplechnutý kúsok vody môže doska nasiaknuť, hlavne v spojoch, pri vyschnutí jemne napučí a stráca pevnosť...bacha na to.........
Ak aj ta zadna stena skrinky podopiera vrchnu dosku, tak takto sa vlastne robia skrinky pod akv a malo by to byt OK. Samozrejme sa nesmie namacat ako pise peca, aj ked uplne sa tomu neda vyhnut. V tomto smere su lepsie kovove stojany resp murovane podstavce.
ja mam pod akvarkom 16mm dosku a spredu a zboku mi licuje akvarko avsak zo zadu mi precnieva o cca 3-5 cm. predpokladam aj tak ze na podlahe mas listy a teda skrinka nebude presne k stene pritisnuta a teda aj povedies tadial hadice z filtra takze nijako to zo zadu neprekaza a teda opiera sa mi to o stenu. mne to vyhovuje aspon nepada nejaky "bordel" za skrinku akvarka ale udrzi na doske ktoru dokazem napr. povysavat ponad akvarko inak by som mal blby pristup (moja vyska akvarka je 60 cm + cca 8 cm kryt).
..Ja mam podobny nazor,ako admin,mal som jednym casom 112l nadrz polozenu na drevotrieske,po cca 1 roku sa zacala prehybat,tak som nadrz radsej prelozil..pri tejto kubature(526l),co sa skutocne kludneho spania tyka,ja by som od takehoto riesenia radsej ustupil..