chcem zalozit akva.....526L-neake rady

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

chcem zalozit akva.....526L-neake rady

Poslaťod romco » Str 21. Mar 2012 17:36:35

Tak chcel by som v blizkej dobe zalozit konecne moje prve velke akva z afrikou.....
ale priestor nedovoluje vela ako to uz byva v byte :(
rozmer ktory chcem je 135x60x65vyska...vyska je preto viac ked dam kryt aby som mohol mat naozaj aspon tych cca60cm hladinu,ked uz to je mensie akva nech neberiem dalsi objem.....co som posielal ponuky tak vsetci poslali ze akva vyrobia z 10mm skla,ci dost neviem ale tak asi vedia profici co robia....
filter rozmyslam Eheim 2080 alebo 2078e...skuste poradit...aj vy ci dobre ci nie....
ryby by som chcel Duboisi pravdepodobne pocet neviem poradte??priblizne kolko kusov??
kryt planujem objednat od firmy Zekia v UH....
akva bud Seha alebo akvaobchod....
stolik pouzijem obyvackovu stenu..dam sem foto...tuna je trosku problem skrinka je pevna ale je siroka len 50-51cm...chcel by som na nu polozit dosku 60cm a neviem ci to nebude problem...mala by to byt zadna stena ktora bude na tom previse...rozmyslal som ze by to nemuselo byt take zle bude tam pozadie z polystyrenu..tak tam by nemala byt taka vaha ako v dalsej casti akva kde bude voda a piesok....neviem??
trosku som sa rozpisal ale chcem sa poradit skor ako objednam veci.....
Obrázok užívateľa
romco

Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: chcem zalozit akva.....526L-neake rady

Poslaťod Jules » Str 21. Mar 2012 22:25:11

Od firmy Zekia kup aj kryt aj akvarko. Je to investicia na dlhu dobu a kvalita je dost podstatna. Tu su hrubky skla, podla litraze akvaria
Kód: Vybrať všetko
http://www.zekia.cz/akvarium-standard.php
. Posielaju aj na slovensko zavolaj tam su ochotny. Skrinku pod akvarko si ako predstavujes? Myslis ze budes kludne spat, ked to polozis na obyvackovu stenu? Urcite budes potrebovat aspon kovovu konstrukciu, ktoru potom mozes zakryt doskamy z tej steny alebo mozes spravit murovany podstavec, tiez mas vela moznosti popozeraj na akvaria tu na fore. Filtrov mas kopec po celom nete, ale doporucujem overene znacky cize ten Eheim je kvalitny, cena trochu vyssia, Fluval hagen kvalita poorovnatelna a cena nizsia. Je toho kopa staci popozerat po fore a nete. Cize najprv treba to akvarko mat doma, poriadne ulozene, samozrejme pouzit podlozku /polystiren, styrodur alebo kupenu/ pod akvarko, poriadny stojan. Potom skusobne napustenie akvaria. A az tak mozes rozmyslat o dalsich krokoch. Proste pomaly dalej zajdes. Kludne sa na vsetko pytaj tu na fore a hlavne vela citaj a vela sa dozvies. Drzim palce :yes
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Jules » Str 21. Mar 2012 22:31:04

Popozeraj sekciu Vase nadrze. Najdes tam dost inspiracie, staci si najst nadrze podobneho objemu ako chces ty a uvidis ako to maju iny :whew
Obrázok užívateľa
Jules

Poslaťod Shellinka » Štv 22. Mar 2012 7:00:37

Ja by som len pridal poznámku ohľadom rozmerov,lepšie by bolo mať širšiu plochu dna na úkor výšky,ak ti to priestorové rozmery izby dovolia.Celé akva v pohode bude atakovať 700kg váhy,udrží to aj skrinka z drevotriesky,ak je stavaná presne na to.Ale ak je to len časť obývačkovej steny,to by som nespal kľudne ako píše Jules.Ale ak by si ju veľmi chcel použiť,tak z dnu poriadne vystužiť priečkami,tá šírka 50cm nevadí,ak doska bude trochu prečnievať.
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod romco » Štv 22. Mar 2012 7:32:52

no ja viem ze plocha dna je lepsia ale toto je naozaj max co mozem mat aby to aj neako normalne vyzeralo......skrinka je si myslim pevnejsia ako ta ltoru by vyrobili napriklad v zekii alebo kde....na svoju dlzku su tam 4priecky a to si myslom ze nema kazda.....spodna vrchna a bocne steny su hrube asi 35mm a tie dve co su ako stredne su 20mm hrube tie priecky....skrinka ako taka je vysoka asi 35cm tak neake bocne naklony asi pri jej vyske nehrozia....ved ked pridem domov dam foto....
a este som sa nespytal ci mozem mat filter vedla akva?alebo musi byt priamo pod akva dany.....
Obrázok užívateľa
romco

Poslaťod bobo242 » Štv 22. Mar 2012 9:15:46

ta obyvackova skrinka by mohla byt problem, mam drevenu skrinku pod 1000 l akv, ale bola vyrobena na tento ucel.. skus dat tu fotku, podla popisu ked to ma priecky, mohlo by to stacit. len ci tie priecky podopieraju vrchnu dosku a nie su len zboku. ja by som to urcite neriskoval a isiel do poriadnej skrinky pod akv. resp stojana. inac ta tvoja otazka ze vzadu bude polystyrenove pozadie a tym padom bude akv vzadu lahsie je samozrejme blbost. mozes to dat na 60 cm siroku dosku, ktora bude precnievat, a cela vaha sa potom rozlozi na celu jej plochu. podla mna si daj vyrobit na mieru skrinku pod akv a budes mat v pohode vyriesenu jej nosnost, ziadne precnievanie, das na nu len polystyren a hotovo, do nej supnes filter (moze byt aj zboku, ale lepsie vyzera ked je schovany) a mozes kludne spavat. myslim ze za tie peniaze vsetky tieto vyhody stoja.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod romco » Štv 22. Mar 2012 10:45:39

tak priecky podopieraju vrchnu dosku....to som pozeral hned ako som nad tym rozmyslal....keby boli z boku moc by som sa netesil....dam tu foto aj s hrubkou dosiek....
Obrázok užívateľa
romco

Poslaťod Jules » Štv 22. Mar 2012 16:43:27

Pri tvojom akvarku doporucujem pouzit externy filter a to kupeny alebo homemade. A hod tou nejake fotky tej skrinky a uvidime :D
Obrázok užívateľa
Jules

Poslaťod romco » Štv 22. Mar 2012 21:04:25

tak tu je ten stolik :D
trosku som sa ponahlal tak vyzera to strasne ale pre predstavu.....dufam staci....tie nohy by som dal dolu nech je to cele polozene na podlahe.....
aku hrube lamino potrebujem na to podlozenie??
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
romco

Poslaťod tomato » Štv 22. Mar 2012 21:10:14

nohy tam v klude nechaj. ba dokonca asi to bude aj lepsie.
na toto kludne mozes polozit take akva absolutne bez problemov, len daj tu dosku pod nim, to ze bude kusok precnievat nevadi.
jedine co by som mozno urobil, ale asi to nebude treba, ze by som naskrutkoval zozadu dve dosky niekde v 1/3 a v 2/3 skrinky aby sa nahodou nerozkyvala do boku padnut by nemala ked su po strane skrine..to je cele.
ja mam pod cca 700kg akva skrinku z 18mm hrubej drevotriesky a je to pohoda.
to len admin sa vzdy cuduje a obava ked pride, vsakze?
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Been thanked: 5 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 61 hostia