jaro píše:treba aj zohladnit velkost AQ a velkost molitanu, napr. ja v mojom 40 L odchovnom AQ cistim molitan kazdy tyzden, nakolko mlade krmim min. 2x denne, a aj mrazenou potravou a voda sa dost zanasa, pricom v nom kazdy druhy den menim cca 30% vody....
Naproti tomu v 440 L AQ, kde mam podstatne vacsi molitan a za nim filtracnu vatu a valceky cistim iba raz za 6mes. (v pene je podla mna najviac uzitocnych bakterii, ktore cistia vodu), ale zase vatu vytahujem min. raz tyzdenne, tu poriadne prepieram a za penou na valcekoch tiez ciastocne odsajem kal (pozn.vzdy pri tom vypnem cerpadlo/hlavu!!), s tym ze cca tyzdene menim max.20% vody.
Samotne cistenie peny robim tak, ze ju dam do vedra a cca 5x napustim 1/2vedra cerstvou mierne teplou vodou a zakazdym penu poriadne vyplakam - na ten 5.krat je uz voda z peny temer uplne cista. ale uplne cista nie je nikdy, uplne cistit sa neoplati pre uchovanie aspon casti uz spominanych bakterii....
Takto sa mi to dlhodobo svedcilo
Jaro a tú vatu akú mám dať? mám dať ako prvé a potom už molitan?
Ja teraz mám 500 l aqua, mám zabudovaný filter a média mám nasledujúce: idem od spodu
najprv mám zeolit (ináč od admina), potom mám 10cm molitan, potom vrstva siporaxu (valčeky) na tom zas 2x10 cm molitanu a na to navrch mám dať vatu? akú hrubú? kde ju zoženiem?
díky ináč každému kto sa vyjadril