Ako cistit akvarium ked je tam piesok ?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Ako cistit akvarium ked je tam piesok ?

Poslaťod peto_bs » Ned 11. Mar 2012 14:58:55

Nazdat chlapi, chcel by som si kupit piesok do mojo malawi akvaria , ale mam par otazok . Ako cistit akvarium ked je tam piesok ? a čím?
mozem tam dat piesok aj ked mam vnutorny penovy filter? Dakujem vam za odpovede a rady.
peto_bs

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Piesok

Poslaťod Belial » Ned 11. Mar 2012 15:26:38

Ahoj, čistenie nieje poroblém. Existuje taká vecička- volá sa to odkaľovací zvon a tým to pôjde bez problémov.Ja používa zvon od firmy Marina- je pomerne dlhý a dobre sa s ním pracuje. No a s vnútorným penovým filtrom to nebude problém
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Re: Piesok

Poslaťod Teebee » Ned 11. Mar 2012 18:07:23

ahoj ja som kupil piesok pre moje rybky v mounfielde za 10e 25kg balenie prepral som ho kym nesla z neho cista voda a co sa tyka cistenia tak pouzivam odkalovac sera oval fakt velka spokojnost za par drobnych
Teebee

Has thanked: 4 times

Re: Ako cistit akvarium ked je tam piesok ?

Poslaťod tonky48 » Ned 11. Mar 2012 22:02:46

Ja ked odkalujem tak aj ked sa mi dostane do vedra piesok tak ostane na dne a bordel sa vyleje a piesok potom vratim do akvaria.
tonky48

Has thanked: 0 time

Poslaťod Teebee » Pon 12. Mar 2012 8:49:52

ja co mam odkalovac tak som velmi spokojny je to sera oval a este sa mi nestalo,ze by som co len jedno zrnko piesku scucol.Jediny minus je to ze davaju prilis kratke hadice aspon podla mna to je moj nazor
Teebee

Has thanked: 4 times

Poslaťod l_laco » Pon 12. Mar 2012 10:22:27

Ja mám síce takýto, ešte predpotopný odkalovací zvon :
images.jpg

no funguje a tak neni dôvod ho meniť.
Odkalujem tak, že mám priamo na neho nastrčenú záhradnú hadicu s priemerom diery 13mm a dlhú tak aby mi dočiahla do pivnice o poschodie nižšie kde voda tečie najskôr do 25l vedra. V ňom sa usadí odsatý piesok, ktorý následne vrátim do akvárka. Zo starej hadice na sprchu som odrezal koncovku so závitom. To je nasadené na konci hadice, potom to len naskrutkujem na vodovodnú batériu kde sa pripája sprcha a tou istou hadicou napúšťam akva ... žiadne kýblovanie :tmi
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod perchess » Pon 12. Mar 2012 14:46:02

Ja mám tiež taký odkaľovač ako l_laco, je to nezmar, slúži už dlhé roky. Keď mením vodu, tak hadicu natiahnem až do kúpeľne, do sprchového kúta. Koniec hadice strčím do "špeciálneho akvaristického zachytávača odsatého piesku" - litrovej plastovej priesvitnej fľaše od mlieka. Alebo môžeš použiť aj inú, dôležité je široké hrdlo. Fľašu položím na ležato. Voda vteká do fľaše. Ak náhodou nasaje piesok, ten sa usadí na spodu fľaše, a voda odteká povedľa hadice hrdlom fľaše von.
Po výmene vody hadicu nasadím na vodovod a napúšťam. Keďže mám pákové batérie, hadica sa len tak nedá nasadiť, preto používam "špeciálnu akvaristickú plastovú redukciu batéria/hadica" - odrezané hrdlo z fľaše od jupíku aj s vrchnákom - sosáčikom. Odrezané hrdlo nasadím na batériu a na sosák nasadím hadicu.
No a po napustení akvárka vsypem piesok naspäť a s tou fľašou zároveň zoberiem z hladiny prípadné plávajúce nečistoty. Takže je to zároveň aj "špeciálny akvaristický mechanický hladinový zberač nečistôt".
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod stiff » Pon 12. Mar 2012 15:14:07

perchess píše:..."špeciálneho akvaristického zachytávača odsatého piesku" ..... "špeciálnu akvaristickú plastovú redukciu batéria/hadica" .... "špeciálny akvaristický mechanický hladinový zberač nečistôt".

:D :rofl :rock :yes :yes :whew :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod kofola » Pon 12. Mar 2012 16:45:23

Perches :yes za tvoje "specialne akvaristicke" zlepsovaky :lol: Som sa dobre pobavil.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod nobody » Pon 12. Mar 2012 16:57:01

ja to cistim tak ze poviem mojim rybam piesok nabok oni ho v papuli poprehadzuju potom povysavam a prikazem im poupratovat kedze si ho odhadzali. oni potom ako sialene makaju a upratuju si obyvacku :)
PS: ide to v pohode dokonca ja nemam kupeny ziadny odkalovac ale vyrobeny zvon z JUPIKA :D (sladka voda pre deturence pre tych co nemaju deti) odrezane dno a napojene na plastovu tycku ani neviem z coho ju mam a samozrejme hadicu. Odsava to lepsie ako zvon z akvaristiky. 8-)
inac napustanie riesim napojenim zahradnej hadice na vanovu bateriu na vytok sprchy. je tam zavit v zahradkarstve alebo hocikde vodoinstalacnym materialom kupis prechodku na hadicu/vodovodna bateria ide o nejaky priemer teraz netusim ci je to 1/2" alebo aky ale je to v pohode nasrobujem a pustim sprchu a frci to (to percheess)
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 72 hostia