JBL CristalProfi e1501

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

Re: JBL CristalProfi e1501

Poslaťod tomato » Pon 05. Mar 2012 19:18:31

ta voda je podla mna uplne v pohode.
kumne ked niekto pride tak uplne zasne aku mam cistu vodu (hlavne admin ze :) ) a tiez ked sa pozriem zboku tak voda je zelenkava, ono totizto tazko je udrzat vodu uplne priezracnu, podla mna to ani nieje ok.
navrhol by som ti daj si do filtru ako posledny stupen najjemnejsi filtren tak 2cm platok, to ti pomoze viac precistovat vodu ale ze bude krystalova to neocakavaj :)
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Rasto_2001 » Pon 05. Mar 2012 21:55:34

dik chalani
nejde mi oto aby voda bola číra jak z vodovodu to som aj spomínal hneď na začiatku, písal som tuto tému lebo mám pocit že pri zmene filtram sa mi zmenila aj kvalita vody tak som chcel vedieť či stým má niekto skúsenosť.
zhrniem to tada:
- vodu neriešim parametre mám OK aj keď dnes mi trocha vyskočila hodnota NO2 na 1ml/L zatiaľ je to OK ostatné hodnoty sú vrámci normi
- pri najbližšej konrole upravím trocha filtračné média - vymením predfilter ze menej pórovitý a za hrubšiu kocku, a jeden koš s guličkami presypem do druhého a do toho dám jemný molitán

potom Vám dám vedieť či to malo nejaký efekt na kvalitu - čistotu vody.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod tomato » Pon 05. Mar 2012 23:00:06

ako som hovoril nejako tu farbu neovplyvnis vyrazne filtrom, tym odstranis hlavne necistoty ktore vo vode plavaju.
ale mas to aj tak o.k. tym by som sa netrapil
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Belial » Uto 06. Mar 2012 19:54:26

Rasto_2001 píše:dik chalani
nejde mi oto aby voda bola číra jak z vodovodu to som aj spomínal hneď na začiatku, písal som tuto tému lebo mám pocit že pri zmene filtram sa mi zmenila aj kvalita vody tak som chcel vedieť či stým má niekto skúsenosť.
zhrniem to tada:
- vodu neriešim parametre mám OK aj keď dnes mi trocha vyskočila hodnota NO2 na 1ml/L zatiaľ je to OK ostatné hodnoty sú vrámci normi
- pri najbližšej konrole upravím trocha filtračné média - vymením predfilter ze menej pórovitý a za hrubšiu kocku, a jeden koš s guličkami presypem do druhého a do toho dám jemný molitán

potom Vám dám vedieť či to malo nejaký efekt na kvalitu - čistotu vody.

Skús medzi molitany dať filtračnú vatu. Bude sa ti síce rýchlejšie zanášať, ale odfiltruje ti jemnejšie čiastočky ako molitan.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 11. Mar 2012 21:47:03

Vatu som tam dal už pred časom , no moc to nepomohlo, dnes som rozobral filter, bo som čistil AQ tak som sa pustil aj do filtra, ten som trocha upravil:
z jedného koša som porozsypoval guličky do druhého koša a zvyšok k tym valečekom, do prazdneho filtra som dal molitan
vypral som aj tie originálne predfiltre a zamenil som ich za väčší molitan
tak uvidím snáď to k niečomu bude,

akurat pozorujem že sa mi meni farab vody ... teraz ma taky nádych skôr do biela (sindrom novozaloženého AQ - niečo podobné teda)
uvidím ako sa to vyvynie, potom dam foto nejake keď sa to bude dať odfotiť.
Rasto_2001

Poslaťod tomato » Pon 12. Mar 2012 12:31:12

ak si chces porovnat, s podla mna uplne normalnou a relativne cistou vodou, tu su foto mojeho aq. spredu a zboku.
je to cerstvo po krmeni, takze tam plava nejaky bordel, a bocne skla necistim, to nechavam na prisavnikoch.
kvalita tiez nieje nic moc, lebo nemam prave najlepsi editor /windows paint :D /
to je len pre predstavu filtre mam dva: fluval 405, a juwel bioflow 8 po mensej uprave.
vatu nepouzivam len molitany.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod peca » Pon 12. Mar 2012 12:41:44

tomato píše:ak si chces porovnat, s podla mna uplne normalnou a relativne cistou vodou, tu su foto mojeho aq. spredu a zboku.
je to cerstvo po krmeni, takze tam plava nejaky bordel, a bocne skla necistim, to nechavam na prisavnikoch.
kvalita tiez nieje nic moc, lebo nemam prave najlepsi editor /windows paint :D /
to je len pre predstavu filtre mam dva: fluval 405, a juwel bioflow 8 po mensej uprave.
vatu nepouzivam len molitany.

Tomato: Nemas tam nejako malo ryb ? To je to akva kde ti odislo tak vela tropheusov ? :shock:
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod tomato » Pon 12. Mar 2012 12:52:21

nie, toto nieje to akva, ano nato ze je to 450litrov tu je malo ryb to je pravda ale momentalne to neriesim planujem do nejakeho 1/4 roku robit nejake zmeny, pridat nejake to akva a v tretom akva mam uz nachystanych 27 tropheusov ktore sem pojdu len treba zeby trochu podsrastli, to su vlastne vsetko decka od tychto rodicov. a ti pojdu prec.
preto som to akva este ani neprezentoval, snad v buducnosti :) /teda urcite ale az po zmenach/
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Rasto_2001 » Pon 12. Mar 2012 21:37:32

nooo tak to máš oveľa čistejšie ako ja :-D
upravil som filter ako som vyššie písal tak uvidím ako to nepomôže vyhodím z filtra keramiku a dám tam len čisto molitán tak ako som to mal pred tým, ešte uvažujem že kupim menšiu hlavicu a pichnem do toho kocku malitánu.
uvidím teraz len sledujem ako sa upraví voda keď že momentálne je tak ako keby nie do zelena ale do biela

no uvidím
Rasto_2001

Predchádzajúci

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia