Tak ja si tiez planujem zalozit akvarium, mam starsie akva ktore nema idealne rozmery 960x560x430 dxvxš pouzival som ho na zimovanie malych koi kaprov.Kedze voda nebude az povrch tak počitam ze bude mat tak 200l je to naozaj malo pre cichlidy. Planujem donho dať: Pseudotropheus zebra 6ks, melanochromis auratus 6ks a labidochromis chisumulae mbweca 3x. Zatial kým urobym stolik a drevenný obklad mam ich v 112l akva a nato ze su to dost agresivne druhy tak zatial sa znasaju dobre akurat samce auratus sa zacinaju prefarbovat a sem tam sa nahanaju. Spominali ste tu ze 160l je na cichlidy malo, to pre 15 ryb nestaci 200l
akvarium ak sa vytvori viac úkrytov? Co som situ vsimol tak v 600l nadrziach tiez mate 60-65 ryb co je 10l na 1 rybu aj ked je pravda ze maju omnoho viac priestoru. Ja som pred 10r choval Ocelatusov asi 8ks v 160l akvariu a kazdy mal do 20cm a nemal som pocit ze im to akvarium bolo male aj ked oni nie su tak teritorialne. Mna by zaujimalo ci pre tych 15 ryb co som uviedol bude tych 200l dost.