Čím kŕmite ocellatov? Prečo vypľuvajú krmivo?

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Čím kŕmite ocellatov? Prečo vypľuvajú krmivo?

Poslaťod bobo242 » Str 25. Jan 2012 7:54:57

Nesmies ich brat napr ako psov.. tie musia dostat nazrat kazdy den. Drave ryby su na tom v tomto zmysle uplne inak. Nemusi sa im podarit kazdy den nieco ulovit, cize raz za cas chytia nejaku korist - napchaju su a zase nejaky cas nezeru a a tak dokola. Cize ich traviaci system je v podstate prisposobeny na narazove prijatie vacsieho mnozstva potravy a naslednej hladovky. Je to uplny protiklad k napr tropheusom, ktori sa pasu na riase kazdy den v kuse od rana do vecera. Pri tychto rybach sa z tohto dovodu odporuca krmit viackrat za den malymi mnozstvami. Absolutne nemaj problem s tyzdnovou hladovkou a len im tym prospejes. A nauc ich na file - podla mna by malo byt zakladnou zlozkou ich krmiva, k tomu obcas nejake premiove pelety - so spirulinou.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod aswad » Str 25. Jan 2012 12:51:18

No, ja neviem ci je to dost ortodoxne riesenie hodne nasledovania, mne nechceli zrat to co som daval ostatnym rybam (uz neviem co to bolo, su to roky) tak som skusil macacie granule. Mam teraz len jedneho, ten sa tym krmi asi 7 rokov, narastol takych 20 cm, a vyzera v pohode. Ked ma zbada pride k hladine, hodim mu to rovno pred nos, a on to schlamstne, pochrume, a zhltne. Ako to dokaze neviem, tie granule su tvrde, ze sa daju rozdrvit iba kliestami. Ked bol mlady isiel za tym ako besny, ked som namocil do vody prst, skocil po nom a zakusol. Teraz je to uz starsi pan, a asi horsie vidi. Preto mu to musim davat tak aby to zbadal. Ak sa to nehybe nezbada to a necha to tak.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
aswad

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod bobo242 » Str 25. Jan 2012 13:03:47

Ja som svojim obcas na spestrenie - ked mali cca 20 cm a viac - daval psie granule - Eukanuba large breed :wasntme , cca 1,5 - 2 cm a isli sa za tym pozabijat, krmil som v prsiplasti. Vzhladom na neisty povod zloziek takychto krmiv, zevraj kuracie maso, obsah tukov atd, som im to daval cca len raz za mesiac. Bolo to davno a teraz uz by som im take veci vobec nedaval. File a rybacie pelety, hotove.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod aswad » Str 25. Jan 2012 13:21:31

Obcas dostane rybacie maso, ked robime rybu, granule kupujem drahsie - vydrzi to veky - hlavne je na nich napisane co je vnutri, minimum tukov, maso bohvie z coho, rastlinne zlozky to ma tiez, takisto vitaminy. Vodi sa mu dobre, mraucat ako macka doteraz nezacal, takze zatial ostavam pri tom. Tym nechcem povedat, ze by to mal niekto nasledovat, ale ja mam s tym uspech. Rozmnozovanie neriesim, mam len jedneho, v rodine zaujima miesto podobne ako nas kokerspaniel, volame ho Rudo. Akurat s mim nemuim chodit von. Faktom je ze tyzden, dva bez jedla mu necini ziadny problem, z toho dovodu ho cez dovolenku nedavam krmit susedom. Tu chybu som urobil ren raz.
aswad

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Pain » Pia 02. Mar 2012 21:53:33

Podľa mňa ich môžeš kŕmiť trouvitom podľa veľkosti rýb si urči veľkosť granúl a môžeš si vybrať rôzne krmivá ale tak ako napísal stiff veľkosť krmiva podľa veľkosti rýb ja také25 30cm trouvit 6 až 8 veľkosť. :)
Obrázok užívateľa
Pain

Images: 12
Been thanked: 3 times

krmenie ocellatov

Poslaťod ferko2 » Uto 06. Mar 2012 20:39:12

zohnal som mojim ocelátom mrazenú STYNKU a mrazené KREVETY.70g za 0,80centov.vedel som že sú nenažraný,ale toto predčilo moje očakávanie.to bol doslova žraločí útok.bolo to úžasné pozorovať to divadlo. :D
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod bobo242 » Str 07. Mar 2012 11:33:12

no vidis :yes , rybky a krevety - nic lepsie pre ne neexistuje. staci ti krmit obden a spucuju vsetko. k tomu obcas nejake pelety s rastlinnou zlozkou a malo by to byt uz OK.
Obrázok užívateľa
bobo242

Predchádzajúci

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia