Tanganyika 385L - kombinácia cichlíd

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Tanganyika 385L - kombinácia cichlíd

Poslaťod Boris » Pon 27. Feb 2012 14:38:33

Čaute ,
pomaly sa mi plní sen a doma budem zakladať 385litrovú tanganyiku rozmerov 160x60x40 . Doteraz som bol skôr rastlinkár , ale tanganyika mi proste učarovala.
Dostávam sa k otázke čo tam nakoniec vypustím . Mám v hlave také 2 možnosti :
1. možnosť :
Julidochromis transcriptus
Neolamprologus tretocephalus
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus cylindricus
Neolamprologus daffodil
Lamprologus ocellatus gold

2. možnosť :
Tropheus ikola
Tropheus memba
Neolamprologus leleupi
Lamprologus ocellatus gold
____
Sú tieto kombinácie v poriadku? Doteraz som sa priklánal k prvej možnosti , ale akosi sa mne aj rodine začala pozdávať práve ta druhá možnosť. Asi aj zo mna bude další tropheofil :wasntme
Obrázok užívateľa
Boris

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Tanganyika 385L

Poslaťod bobo242 » Pon 27. Feb 2012 16:16:52

ak sa rozhodnes pre 2.moznost - mala poznamka - mne sa neosvedcila kombinacia trophs a snekaci. snekaci vzhladom na svoju velkost boli dost v strese a aj napriek ich bojovej povahe pri raketach typu trophs dost trpeli a ocividne im prilis velky rozruch okolo ich ulit vadil. leleupi, julidky a pod boli s trophs pri dostatku skal v pohode. takisto s trophs neplanuj altolamprology. pre zaciatok by som zacal s duboisi + neolamprology a julidky a v podstate by si dostal kombinaciu obidvoch moznosti, ktora by mohla fungovat. len si treba vybrat a neprerybnit to.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Been thanked: 26 times

Re: Tanganyika 385L - kombinácia cichlíd

Poslaťod Nawi » Pon 27. Feb 2012 20:45:05

suhlasim z bobom,na zaciatok zacni z kombinaciou co ti bobo odporuca a potom ju casom mozes zmenit
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod tomato » Pon 27. Feb 2012 21:56:26

altolamprologus a tropheus mozu byt v pohode spolu...len treba trochu strazit
odskusane,
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Boris » Pon 27. Feb 2012 23:01:33

No , diki za rady .
Takže predbežný plán po zabehnutí by bol takýto:
po mesiaci tam dám 8ks Lam. ocellatus a 10ks Neolam. leleupi
a po čase pridám cca 20ks tropheusov
Keby sa tá kombinácia so šnekáčmi naozaj nevyplatila , tak im možem spraviť samostatnú 80litrovku. ;)
Či? :think

Inak pri akej velkosti stráca tropheus "detské" sfarbenie?
Obrázok užívateľa
Boris

Poslaťod Rado » Uto 28. Feb 2012 7:01:35

Boris píše:No , diki za rady .
Takže predbežný plán po zabehnutí by bol takýto:
po mesiaci tam dám 8ks Lam. ocellatus a 10ks Neolam. leleupi
a po čase pridám cca 20ks tropheusov
Keby sa tá kombinácia so šnekáčmi naozaj nevyplatila , tak im možem spraviť samostatnú 80litrovku. ;)
Či? :think

Inak pri akej velkosti stráca tropheus "detské" sfarbenie?

Čo sa týka dubákov, tak ešte aj u ročného kusa sa vyskytujú "detské" bodky. Ale žltý pás mu badať už oveľa skôr. A tiež ide o to či je to chlapec/dievča a dominantný samec sa ti začne vyfarbovať rýchlejšie. Moje sa začali vytierať asi okolo roku. Mladý dubák je najkrajšie sfarbená rybka :mrk
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Been thanked: 14 times

Poslaťod bobo242 » Uto 28. Feb 2012 8:08:38

tomato píše:altolamprologus a tropheus mozu byt v pohode spolu...len treba trochu strazit
odskusane,

tomato, napisal som to preto, lebo tato kombinacia mi nefungovala - s podobneho dovodu ako so snekacmi, akv bolo 580 l, dostatok skal. Napriek tomu altaci chradli, malo zrali, a aj ked nieco stihli zobnut, tak bud vegetarianske vlocky alebo cyklop.. proste mi z toho vyslo: ku trophs nepatria ryby s vahavou, kludnou povahou, ktore potrebuju kvalitnu masitu zlozku v potrave, cize altaci. Viem si to predstavit (ale velmi tazko) len v mega akv, kde by sa trophs krmivom odlakali na jednu stranu a altakom by sa dali patentky na druhej strane tak, aby si to trophs nevsimli.. Alebo krmit gupkami :think .. Inac je to stale len o nejakom kompromise, ktory nevyhovuje bud jednej alebo druhej strane. Ak vies nejaku fintu, aby takato kombinacia fungovala, rad sa poucim.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Rado » Uto 28. Feb 2012 11:51:10

tomato, napisal som to preto, lebo tato kombinacia mi nefungovala - s podobneho dovodu ako so snekacmi, akv bolo 580 l, dostatok skal. Napriek tomu altaci chradli, malo zrali, a aj ked nieco stihli zobnut, tak bud vegetarianske vlocky alebo cyklop.. proste mi z toho vyslo: ku trophs nepatria ryby s vahavou, kludnou povahou, ktore potrebuju kvalitnu masitu zlozku v potrave, cize altaci. Viem si to predstavit (ale velmi tazko) len v mega akv, kde by sa trophs krmivom odlakali na jednu stranu a altakom by sa dali patentky na druhej strane tak, aby si to trophs nevsimli.. Alebo krmit gupkami :think .. Inac je to stale len o nejakom kompromise, ktory nevyhovuje bud jednej alebo druhej strane. Ak vies nejaku fintu, aby takato kombinacia fungovala, rad sa poucim.[/quote]

Súhlasím s tebou s tým, že compresáci sú pohodoví a pri trops sa k vločkám dostanú pomenej. Ja sa mojim snažím spestriť jedálniček mimo mrazeného cyklopu a artémie, tak, že som dal do akva pár ulít , no a pridávam im tam multíkov. Tí sa mi reprodukujú až až. Sytkom ich prinesiem až k ulitám, tam sa hneď zašijú a potom sledujem lov.Alebo striehnu na poter trops. Nemám ryby na chov. Iba ak potrebujem. Tak preto tam mám compresákov. Majú však iné potravinové nároky, to máš bobo 100% pravdu.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Been thanked: 14 times

Poslaťod Boris » Uto 28. Feb 2012 13:37:54

A nebudu vznikať nejaké vačšie bitky keď ich pridám postupne? Najprv lamprologusy a až mesiac , mesiac a pol nato pridám tropíkov?
Obrázok užívateľa
Boris

Poslaťod bobo242 » Uto 28. Feb 2012 13:49:53

vsetky tieto ryby si budu vybavovat veci vacsinou medzi sebou v ramci druhu, takze to by nemal byt problem
Obrázok užívateľa
bobo242

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia