Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Poslaťod Aldebaran » Uto 22. Dec 2009 23:33:48

no, tak to by mozno slo...len budem musiet dufat, ze si aj sadnu tie styri ryby a ze nakoniec nebudem mat styroch individualistov...Kedy sa priblizne formuju pary? Tie ryby co mam moznost dostat maju vraj tak 4-5 cm.

EDIT: dalsie hrabanie na nete odhaluje, ze tito savoryi su podobne ako princezny dost agresivne ryby, ktore hlavne v case trenia kludne zaberu cele akvarium a vytlacia/vyzabijaju vsetko dookola :(

Takze asi ani tieto tam nedam...A co tie caudopunctaty? Ci tie by sa mohli s multikmi krizit?
dofrasa, uz mi z toho seriozne sibe...Ja uz fakt neviem, ci julidky, calvusy caudopunctaty alebo co este...asi si hodim mincu a na zaklade toho sa rozhodnem :D
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod LaciP » Str 23. Dec 2009 14:43:27

Caudopunctaty sa ti s multikmi urcite nepokrižia. Ak máš trošku voľnej vody určite nebudeš mať problém ja som konečne doplnil stav a už mám 2 kompletne pary ktore si pripravili neresisko, možno z toho nakoniec aj niečo bude :)
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Karpatska » Str 23. Dec 2009 16:25:01

julidky skús tie sú pekné a bude to len jeden pár nakoniec, tak ani toľko bordelu nenarobia. /detritu/
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod LaciP » Str 23. Dec 2009 18:04:53

Tak si to zhrňme:
- tvoje akva hrubý objem 126 l
- rozmery dna 80x35
- výška 45

základná zostava čo chceš dať:
1. Neolamprologus multifasciatus - šnekáč (ak dáš 4 - 5 párov máš plné dno)
2. Julidochromis tušim transcriptus (ideal toto je jeden z menších druhov) potrebuje pre svoj život zhluk skál a pre rozmnožovanie úkryty

váhaš nad doplnením:
3. Neolamprologus caudopunctaus + využije časť voľnejšej vody i keď nie je to typická ryba voľnej vody drží sa skôr pri dne, pre rozmnožovanie potrebuje neresisko teda nejakú časť voľného piesku pri skale
4. Neolamprologus brichardi - trošku väčšia ryba cca 10 cm, a pomerne dravšia ako šnekáči, potrebuje viac skál a najlepšie nejaké skalnaté pozadie - využije stred vody
5. Altolamprologus calvus alebo compressiceps - potrebuje určite úkryty (u mňa sú výlučne celý deň zalezený akonáhle zakrmím spasú čo sa dá a okamžite zase zmiznú v jaskyňkách) toto je priamy predator pre mladých šnakáčov, moje dospelé si poradili s dospelou samičkou n.mutlifasciatus.

No a rozhoduj sa. Moja osobná skúsenosť N.multifasciathus + N.caudopunctatus + J.transcriptus (+ ja mam ešte L.ocellatus) = celkom vyvážené akva julidky berú stred a vrch akva + skaly, multíci majú svoje územie rovnako aj oceláti a medzi tým sa v strede pohybujú caudopunctáti. :lol: ej moc som neporadil co :D
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Karpatska » Štv 24. Dec 2009 11:32:34

Laci presne to teraz riešim ja, Dokonca som zabudol napísať, že mám aj Alto. compressiss 3 ks/samec sa dvorí samičke, keby sa dalo by som nechal pár/ s julidkami a multákmi ale o tých som sa nerozhodol, či ostanú. Plocha 90*30

Laci čo si o tom myslíš 90*30

Multákov teraz 18 ks / redukcia len neviem do akej miery/
1 pár julidky ornatus
1 pár alebo nechať trio Alto. commpressiss

dik za odp.

Pripojiť sa samozrejme do debaty môžete aj ostatný.

V druhom akva chcem nechať ako som písal hlavne

L. meleagris 4ks zaťial podľa mňa to jeden možno neprežije
1 par julidochromis trans
plocha 60*43
/ešte mám jednu možnosť do obidvoch akva, že si nechám narásť telmatochromis burgeoni teraz majú cca 2 cm a sú celkom priebojné.

btw. Laci rozmýšľam, či mám počkať na teba kým sa ti podarí rozmnožiť julidky a mať ich od teba, myslíš, že to je reálne, či len snívam?
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Rostratus » Štv 24. Dec 2009 11:53:07

Ahoj Karpatska, aj keď sa ti tvorí pár u Altolamprologusov, tak by som ich predsa len nechal všetkých troch spolu. Toho tretieho by som oddelil až keď by ho prirodzene vylúčili a napádali. Na tú plochu 90x30 cm by som narobil veľa úkrytov tak aby každá ryba mala svoj priestor. Ja keď som v samostatnej nádrži choval len Julidochromisov tak som v nej mal nahusto naukladaný andezit. Vzniklo tam veľa škár, kde si Julidochromis pekne žili. Pri nich som mal aj párik Altolamprologus, ale tie sa mi nepodarilo rozmnožiť.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Karpatska » Štv 24. Dec 2009 13:30:25

Nechám ich všetkých troch a dúfam, že sa tam utrasie ten pár + multáci a budem šťastný ale keby niečo prelovím ich do hl. nádrže ale radčej by som ich nechal len medzi mäsožravcov nech dostávajú pravidelne mrazené.

dik za radu vydržím ako sa to vyvinie ale každopádne sa vôbec 3 alot. commpressiss nenapádajú skôr to vypadajú dve samičky a samec. Lebo samec je skoro dvakrát taký ako samičky len na okraj.

Ved teraz cez sviatky chcem spraviť nové fotky + krátke video a mohol by som niečo bud o rybkách alebo nádrž popísať, čo si mislýš o tom?

Aj hl. nádrž b y som chcel popísať ale nemám pozadie, tak sa mi do toho moc nechce ale na druhej strane by som rád popísal o Lamprologus meleagris.

Som sa zamyslel, že mám 3 tanganiky a začínal som s malawi, nikdy by som to do seba nepovedal, že pôjdem týmto smerom :D.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod LaciP » Štv 24. Dec 2009 14:12:20

Tak že: ak sa alťáci vzájomne nenapadajú kľudňe môžu ostať spolu ja mám v jednom akva 100l len 5 ks calvusakov, dva dospelé a 3 mladé (pomaličky dorastajú - tí to majú trošku ťažšie) ak by si zaznamenal útoky na niektorého daj ho inde.

Multíci - ak máš na 90x30 18 kusov dospelých myslím že je to veľa, ale sám ich poznáš dobre ak dáš zopár preč stav sa doplní. ja mám 10 dospelých a zopár mladých + 5 L. ocellatus na plochu 160*30 a myslím že je to akurát. Zaujímavé je že vyvedú mladé len 2 páry, ostatné tri vyvedú mladé ale akonáhle sa trošku rozplávu všetky v priebehu pár hodín zmiznú a pritom je to skupina ktorá je uprostred z každej strany chránená ešte ďalším párom ktorý mladé má?? Mám podozrenie že jeden zo samčekov multíkov - jeden je desne agresívny - všetky požerie dokonca aj vlastné. Je to možné??

Julidky - no tak na toto som sám zvedaví či sa podarí strašne by som sa potešil a ak by sa podarilo v momente po dorastení ich máš koľko budeš chcieť :D , ale počítam že to bude skôr otázka šťastia i keď som počul že keď sa raz začnú v akva julidky množiť tak sa ich nezbavíš, to by bolo super :)

Ja chovám rybky už odmalička - popri otcovi, ale to boli skôr tetry a podobne. Pred vyše rokom som sa začal zaujímať o afriku. Chcel som čosi fakt farebné, ale zamiloval som sa do niečoho iného tanganyika. Teraz mám doma 3 :lol: + 1 rastlinkove ktoré som pôvodne chcel tiež prerobiť ale manželke sa to najviac páči a tak som ho len presťahoval a ostalo v pôvodnej zostave :)
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Karpatska » Štv 24. Dec 2009 15:02:37

Vidím, že to máme podobné ale ja som jediné rastlinné zrušil kvôli miestu a urobil tanga. ale mám ešte 250 l pripravené a tam časom možno prelovím 16 ks Tropheusov + chcel by som tam eretmodusy ale tak 10-12 ks a iba toto možno niaky skôst v podobe prísavníka.

btw. samozrejme modlím sa nech ti prežijú krpci ale aj tak ich budeš musieť preloviť lebo dospelý ich budú reflektovať len do určenej veľkosti.

No pravdu ti poviem, že aj mne zmizli mladé a mohol by to aj samček robiť ale nikdy nevieš kto to vlastne požerie. /samička druhá napr/

Každopádne šťastné a veselé :D.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Rostratus » Pia 25. Dec 2009 9:56:23

Ahoj Karpatska kľudne napíš ( ak máš chuť a čas). V prílohe prikladám staršie foto s Julidochromismi a s andzezitom. Na fotke sú vidieť aj mladé Fossorochromis rostratus, ktoré som tam mal dočasne. Sú tam vidieť aj obidvaja Altolamprologusi, ktorý splývajú s andezitom. :)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia