Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Poslaťod Belial » Str 09. Dec 2009 20:25:02

Je pravda že to akva je na cyprichromisy malé. Aj ja som nad nimi premýšľal, ale mám ten istý problém ako ty - malé akva. Takže som tiež zostal pri dnovej osádke...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod Karpatska » Str 09. Dec 2009 20:40:48

Aldebaran píše:vyska je 45cm.

V pohode, ja viem, ze mam blbe napady, viac menej vymyslam, lebo rodina dajak nevie stravit myslienku na vysostne dnovu osadku akvaria. Aspon ich mozem ubezpecit, ze to naozaj tak musi byt :D
Do akva chcem v prvom rade multikov a julidky, to ostatne uz len vymyslam. Vdaka za uzemnenie :)

No to je škoda lebo ešte aj rozmery máš naopak sa nečudujem, že tam chcú aj rybky,čo sú do hornej časti akva, ja mám výšku 70cm :D viem o čom hovorím :D. btw. môžeš urobiť takú vec,že nastavaš viac kameňov do výšky aby boli dosť. Potom je šanca, že rybky obsadia aj vrchné pozície kameňov.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Str 09. Dec 2009 21:22:42

Tak vies, moje doterajsie akva ma tak 60l a tiez taky strasne hlupy rozmer, ze 60x28x45, takze to je asi moje prekliatie :D

Toto je pomerne velky posun(dvojnasobok litraze v podstate) a dalo trocha prace vobec nasich presvedcit, aby mi vacsie akva odobrili, navyse mam dost malo miesta a nie som si isty, ci by tam 45 cm na sirku vobec voslo. A jasne ze som chcel co najvacsiu plochu dna, ale nic sirsie som nenasiel a myslim, ze na dlzku 80 cm sa standardne robi sirka 35 cm (aj vsetky osvetlovacie kryty su 80x35), potom je az 100x40x50 tusim a to uz je zase prilis dlhe...skratka, som rad ze sa mi podarilo aspon toto vykecat :D

To s tymi kopovitymi kamenmi nie je zly napad, uvidime co sa podari poskladat, ale ist by to mohlo. Vdaka za tip :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Karpatska » Str 09. Dec 2009 22:34:47

Ja ti rozumiem :D. Ja som rád, že mám to čo mám ale tiež to nebolo na začiatku ružové ale stačilo mi aj to. Teraz funkčné akva mám 3 jedno hlavné 490l a podním mám 90*30 *30 a jedno menšie,ktoré idem dokonca týždňa alebo v dohľadnej dobe vymeniť za 60*43 plocha výška 33 /pôvodné ale nieje moje 50*26*30/, čiže mám dve minitanganiky:D aj keď jednu tvoria len mladé, ktoré som si odchoval :D a tam mám aj mladé cyprichromisy ale raz ich prelovím do veľkého.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Ned 20. Dec 2009 23:03:23

pri surfovani som nahodou narazil na rybky rodu Aplocheilichthys, konkr. Aplocheilichthys pumilus (
Kód: Vybrať všetko
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=9676
).

Nie su to sice cichlidy (celad Poeciliidae), ale su z Tanganiky, su male a plavu vo vrchnych castiach akvaria, co by mohla byt dobra alternativa cypiek pre malicke akva.
Problem je v tom, ze som o nich nikde nepocul ani som ich nikde nevidel...Ma/vie o nich niekto nieco, resp. daju sa vobec niekde zohnat?

Predpokladam ze nie, ale tak pre zaujimavost sa pytam :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Uto 22. Dec 2009 18:40:07

Mňa napadlo, že by si k Julidochromisom a Lamprologusom mohol dať pár kusov: Neolamprologus brichardi. Sú síce tiež adresívne, ale Lamprologus a Julidochromis taktiež. Také princezny ako sa tiež nazývajú by ti tam mohli pasovať. Ale maximálne 4 ks. Ale každopádne smola je, že nemáš o niekoľko litrov väčšie akvárium. Tak by bolo omnoho viac možností.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod LaciP » Uto 22. Dec 2009 20:47:49

Tie brichardi sú fajn len sa obávam že oni potrebujú viac skál, najlepšie skalnaté pozadie. (nemám osobné skúsenosti) a podľa ohlasov sú to naozaj dravci, multíci by to pri nich mali naozaj ťažké.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Uto 22. Dec 2009 20:51:56

S tým treba počítať, že im treba narobiť úkryty. Možno 4 ks by nerobili toľko problémov. Inak ma už nenapadá žiadna iná možnosť pri takomto objeme nádrže do vrchného vodného stĺpca.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Aldebaran » Uto 22. Dec 2009 21:24:13

neviem, tie princezny mi velmi nerezu, mozno este tak daffodily, ale neviem. Bojim sa ich tam dat, lebo su dost velke...Ked uz, tak skor caudopunctaty ma lakaju, ale tie zase nikde neviem zohnat.

Este mam moznost dostat sa k neolamprologus savoryi (
http://www.gcca.net/fom/Neolamprologus_savoryi.htm
,
http://www.cichlidae.com/article.php?id=353
), vyzeraju ako taky mix calvusa a princezny, pisu ze velkost max okolo 3" (asi 7,5 cm), akurat ze zase je dost vraj bojazliva a treba jej vela ukrytov, kde stravi vacsinu casu, tak neviem... uz zacinam nadavat na to, ze mame tak malo miesta v byte...Mozno by som riskol jeden par tych savoryi, len musim potom dozbierat este kamene. Myslite, ze by ryby mohli aj to pozadie co mam vyuzit ako ukryt? (lebo v to som dost dufal, ked som ho robil...) A ked uz kamenne ukryty, aka velka kopa kamenia je pouzitelny ako ukryt?
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Uto 22. Dec 2009 21:59:57

Určite aj pozadie využijú ako úkryt. Pred pozadie naukladaj väčšie kamene a bude to OK. Aj tieto ryby by mohli ísť. A kľudne 4 ks. 2 ks je málo podľa mňa.
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia