Puknute sklo

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Puknute sklo

Poslaťod Kolakao155 » Str 08. Feb 2012 18:50:12

Ahojte,
dnes som si vsimol asi vaznejsi problem, v zadnej casti akvaria na spodnom skle pri okreaji je asi 4cm puklina, zacina pod silikonom a konci mierne vnutri akvaria. v tom mieste je aj silikon trochu vyduty. Neviem ci to moze byt vyrobna chyba, je to akvarium juwel, takze kvalita asi nic moc extra. nezda sa mi, ze by to mohlo byt padom nejakeho kamena, to by sa sklo asi rozbilo inak, puklinky by sa rozbehli do vsetkych smerov. no mozne je vsetko. Zatial sa zda, ze akvarium netecie, neviem kedy puklinka vznikla, dnes som si ju vsimol prvy raz. Neviete niekto ci sa to da opravit aj za pochodu? nemam to kam vsetko spratat, rybiek je dost vela a prosperuju, luto by mi bolo zlikvidovat cely chov. Vaka za rady.
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: Puknute sklo

Poslaťod Rasto_2001 » Str 08. Feb 2012 21:28:26

nooo ja by som asi kľudne nespal ... puknuté sklo nič moc radšej by som to začal riešiť skôr ako ti strelí celi blok, ryb by bola škoda to je jasne, dostať kúpiť také plastové boxy aj s celkom dobrým objemom tak ako dočasné riešenie by to stačilo ak by si ich nemal kam dať.
v sume určite by som to riešil výmenou skla a nenechal by som to kým sa to nejak nevymrví - je tu jedna či dve témy kde sa písalo o prasknutých AQ nič moc z tých fotiek čo tam dali....
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Rostratus » Str 08. Feb 2012 21:44:30

Ahoj a je to puklina tak ako píšeš, alebo vzduchová bublina v silikóne? Ak by to predsa len bola vzduchová bublina a nemal by si poškodené sklo, tak to vyriešiš tak, že zvnútra akvária po celej dĺžke týchto spojov znovu pridáš silikón, hlavne aby bolo to miesto zasilíkované. Ale vypusteniu akvária sa aj tak nevyhneš. Na 2-3 dni hádam nájdeš neakú provizórnu nádobu, alebo niečo kam by si ich dal. Krajné riešenie je aj vaňa. Stačí ak ju napustíš do 1/3 a máš celkom slušný objem vody. :wasntme
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kofola » Štv 09. Feb 2012 7:25:15

Ak je to sklo praknute, tak to urcite vymen. O to skor, ak je to v spodnej casti akva, pretoze je tam najvacsi tlak. Vypustit to budes musiet tak ci tak. Ako pise Admin, na dva dni mozes pouzit aj vanu, do ktorej mozes dat aj filtraciu, aby bola v chode. Ked z tvojho okolia zozenies nejakeho lepica akvaria, tak ti to urcite pride spravit domov - sklo vyreze, vaberie a nalepi nove. Skus si obvolat ludi v okoli co lepia akvarka a prekonzultuj to. Daj vediet ako si dopadol.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Pito » Štv 09. Feb 2012 15:51:54

ja si myslim ze staci odrezat pasik skla aspon 5cm siroky dlhy ako akvarko, a nalepit ho silikonom cez hrany. je to jedno ci je to zvnutra alebo zvonku, tlak je rovnaky. pokial akva netecie kludne by som po takej oprave spal. sice to zalezi aj od objemu akva ;)
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod tomato » Štv 09. Feb 2012 22:13:49

jasne, treba zabezpecit aby puklina nepokracovala a staci prelepit kukom skla, ale naj by bolo objavit pricinu toho puknutia...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Kolakao155 » Pia 10. Feb 2012 22:26:45

Dakujem vsetkym za rady, uz som tu pisal asi 7 prispevkov no ziadny mi nevidno, resp raz vidno a raz nie. Takze pojdem asi do opravy zmysle nalepenia kusu skla zvnutra. to mi pride ako najjednoduchsie a najekonomickejsie.
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia