l_lacova 500-ka

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
29
94%
2
1
3%
3
0
Nehlasovalo
4
1
3%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 31

Re: l_lacova 500-ka

Poslaťod l_laco » Uto 07. Feb 2012 19:54:23

Ten jeden diel navyše som bral práve preto, lebo som si nebol celkom istý tým ohýbaním. Niekde na nete som sa dočítal, že za pomoci teplovzdušnej pištole a narezania pozadia zo zadu sa to "dá". Nedá, aspoň nie toto, nevadí. Ten 1 ks s rozmerom 50 x 50cm sa dá rozrezať a zlepiť z neho klasický hranatý komín ... teda čelná a bočná časť s rozmerom cca. 12 x 12cm, čo by malo stačiť na zakrytie nasávania do filtrov, molitanu alebo aj zvonu na CO2 či ohrievača ... ale to budem riešiť až potom keď bude akvárko napustené, vtedy presne uvidím čo naozaj treba zakrývať a čo nie... netvrdím že sa snažím o úplne čistý vzhľad akvária, niektoré veci fungujú lepšie ak sú odokryté a o funkčnosť ide v prvom rade.
Pravdu povediac mal som trochu inú predstavu o farbe toho pozadia... a teraz mám vážnu dilemu aké kamene tam použiť - farbu.
Dnes som sa bol pozrieť v jednej lokalite tu kde bývam, kedysi som tam videl podobné kamene ale mýlil som sa. Štruktúra je podobná ale farba nie a čo je najhoršie, majú príliš ostré hrany a dosť ľahko sa drolia takže sú nepoužiteľné. No nič, zatiaľ sa akvárko bude musieť rozbehnúť bez kameňov a neskôr ak na nejaké vhodné natrafím doložím.
Ohľadom osádky ... niekde som už spomenul že mi padli do oka Geophagusi. Problem je v tom že je ich dosť veľké množstvo a všetky majú niečo do seba. No mnohé sú nedostupné, iné príliš drahé a keďže akvárko má byť hlavne pre radosť, zvolím niektorý druh cenovo a zohnateľne dostupný. Veľmi mi v tomto pomáhajú Stiff a Belial a tak na nich spolieham že to spoločne nejako rozbehneme a ja ssa dopracujem k mojim vytúženým "geofúzom". Doplniť by som to chcel niečím z rodu Heros a to pre úplnú odlišnosť od Deo tvarom tela. myslím že pár kúskov Notatus by sa tam pekne vynímalo. No a ak sa podarí tak ako chuťovku by som tam chcel mať jedného dňa niekoľko Biotodoma cupido alebo wavrini... tieto rybky na mňa pôsobia úplne magicky.
Stiff vraví aby som tam dal nejaké Crenicichly reganii na dno .. tak uvidím či ich zoženie ;)
No a ak by sa mi to zdalo málo farebné, šupnem tam nejaké tetričky, prípadne iný "hmyz" z Južnej Ameriky :) Samozrejme Corydoras... asi doplním sterbai o pár kúskov, no a nejaké prísavníky .. ale to je už tak povediac doplnkové.
Plány sú, ale všetko záleží na financiách ktorých je po týchto počiatočných investíciach mizerne málo. :cry
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod ivca161 » Uto 07. Feb 2012 22:02:08

Ahoj laci už od začiatku sledujem túto diskusiu a musím tí povedať že táto tvoja fototéma je priam úžasná. Veľmi sa mi páči, že všetko fotodokumentuješ od samého začiatku. Je to pre mňa vždy zaujímavé čítanie, pozeranie a vždy sa teším na pokračovanie :-) držím ti palce, nech všetko dopadne podľa tvojich predstáv.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod perchess » Str 08. Feb 2012 15:30:55

l_laco píše:Ohľadom osádky ... niekde som už spomenul že mi padli do oka Geophagusi..... Veľmi mi v tomto pomáhajú Stiff a Belial a tak na nich spolieham že to spoločne nejako rozbehneme a ja sa dopracujem k mojim vytúženým "geofúzom". Doplniť by som to chcel niečím z rodu Heros a to pre úplnú odlišnosť od Deo tvarom tela. myslím že pár kúskov Notatus by sa tam pekne vynímalo. No a ak sa podarí tak ako chuťovku by som tam chcel mať jedného dňa niekoľko Biotodoma cupido alebo wavrini... tieto rybky na mňa pôsobia úplne magicky.

Tak to už sa teším kedy ti tam budú plávať. Stiff a Belial sa vyznajú, môžeš sa na nich spoľahnúť :talk
Čo sa týka Biotodom, ja som ich dával do akvárka ako "doplnkový" druh, ale tak sa mi svojou povahou a správaním zapáčili, že svoje rozhodnutie neľutujem.
A ako sledujem, máš ten istý problém ako väčšina z nás. Malú nádrž :chuckle . Lebo na to všetko čo si vymenoval by si potreboval oveľa väčšiu. Respektíve asi budeš musieť niečo z toho zoznamu vynechať.... Takže isto nebudeš mať dilemu či ešte doplníš tetričky alebo corydorasov. Budeš tam mať dosť rýb, ktoré ti budú prehrabávať piesok. Nemusíš sa báť, nájdu naozaj všetko krmivo :mrk
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod l_laco » Str 08. Feb 2012 17:10:30

Prvý kontakt s vodou
20120208 01.jpg

ide to rýchlo, takmer plné
20120208 02.jpg

plné :rofl
20120208 03.jpg

Akvárko som sa rozhodol skúšobne napustiť. Ako vidno, nie je v ňom okrem pozadia nič.
Napustil som ho hlavne z takej vlastnej neistoty ako na tú váhu zareaguje stojan, nakoľko som si až po tom, ako som ho doniesol do izby uvedomil, že som ho mal urobiť trochu inak. A tak som si povedal ..ak bude nejaký problém, ľahšie sa mi vypustí len voda a akvárko ostane prázdne. No zatiaľ ...hodinka po napustení, všetko drží a tvári sa zodpovedne.
Dal som dnu len dva staré filtre aby sa miešala voda, či to má nejaký význam neviem, ale myslím že pohyblivá voda je lepšia ako stojatá :-)
Jeden som otočil hore dnom kde má nasávaciu mriežku. Keďže na hladine pláva nejaký prach, skúsim ho týmto spôsobom odfiltrovať ...
P1060903.jpg

Zajtra budú hotové aj krycie sklá... sakra to je pálka ..40,- eur ... nuž čo už :-( a na víkend som si naplánoval premytie štrku ktorý pôjde dnu a prípadne aj jeho vloženie do akva. Koreň by som tam tiež už rád hodil nech sa močí celý, lebo teraz je len v detskej vaničke a každý deň ho otáčam. No potreboval by som ho nejako vydrhnúť .. do väčšiny špár sa nedostanem ani zubnou kefkou ... myslíte že niekde kde umývajú autá by mi ho vapkou vystriekali????
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod nimho » Str 08. Feb 2012 17:49:26

ja si myslim ze ti to spravia v pohode, popripade tam nechas nejake drobne, ja som takisto takto riesil vsetky kamene co mam v akva, behol som kamaratovi co ma rucnu umyvarku, so silnou wapkou mi to vystriekal a boli este krajsie ako pred tym, potom som ich oplachol uz len a dal do akva,,,tusim aj s kuskami lisajnikov a vsetko je ok! ziadne kefovania, varenia a podobne veci...
Obrázok užívateľa
nimho

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod peca » Str 08. Feb 2012 18:21:18

Kokso ty makáš ako šrób..... :chuckle Čo ty nechodíš do roboty ? Kedy to stíhaš ? :D
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Lithops » Str 08. Feb 2012 19:38:27

Choď na Zapotôčky na pumpu Agip a tam za 50 centov si ten koreň vystriekaš sám..... :think:
Obrázok užívateľa
Lithops

Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rasto_2001 » Str 08. Feb 2012 21:21:32

no už keď tam máš tu vodu tak už by som nešpekuloval veľmi, máš tam filtre, tak že si myslím že AQ sa ti môže pomali zabehávať teda aspoň čo sa vody týka akurát neviem či to pôjde keď že tam nemáš žiadneho nájomcu :-D, preto si myslím že by bola škoda dať do neho močiť koreň a potom tu vodu vypustiť do odpadu ale je to na tebe,
zatiaľ to vyzerá super. :muscle :yes
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Walcott » Str 08. Feb 2012 21:41:43

Napustené sa mi to páči ešte viac, pozadie už nemá taký ružovkastý nádych pôsobí prirodzenejšie :yes
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod perchess » Štv 09. Feb 2012 17:59:52

Keď plánuješ koreniace rastliny, mal by si ich zasadiť čím skôr, aby stihli zakoreniť. Geophagy s obľubou bagrujú hlavne v okolí kameňov, koreňov a zasadených rastlín. Takže keď budú zakorenené, už ich nevyhrabú.
No a čítam, že plánuješ aj zvon na CO2. Ak máš v úmysle pestovať rastlinné "koberce" typu Hemianthus, Micranthemum, Glossostigma, Urticularia a pod., tak na ne rýchlo zabudni. Buď koberce, alebo geophagy.
A to pozadie je podľa mňa pekné, neviem čo sa ti na ňom nezdá. Pokiaľ iba farba, tak sa neznepokojuj, tá bude vplyvom svetla, vody a rias úplne iná ako má "na sucho".
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 25 hostia