Štetinková riasa – ako som sa jej zbavil

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Štetinková riasa – ako som sa jej zbavil

Poslaťod AkvaMars » Uto 31. Jan 2012 20:41:29

IVCA161: ho-ho, na mňa musíš ako na blondýnku ... :) som začiatočník. Čo je to Helena? Len pripomeniem, že nie som "echt cihliďák" nakoľko mám skaláre a neónky. Každopádne budem vďačný za každú radu ohladne zbavenia sa tak štetinkovej riasy, ako aj slimákov.
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Images: 7
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod neoac » Uto 31. Jan 2012 22:01:03

mna momentalne tiež trapy, začala sa tvorit na kamennom pozadi a na par kamenoch, je zaujimave že na skle sa začina tvorit zelena riasa, neviem ako očistit pozadie kedže je kamenne a jeho rozmery su 80x40cm čo je dost male na experimentovanie zo solou na mechanicke čistenie kedže pri nasledom odkaleni "možem vytiahnut viac vody" celkovy objem akva je 80L
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod ivca161 » Uto 31. Jan 2012 23:07:43

AkvaMars píše:IVCA161: ho-ho, na mňa musíš ako na blondýnku ... :) som začiatočník. Čo je to Helena? Len pripomeniem, že nie som "echt cihliďák" nakoľko mám skaláre a neónky. Každopádne budem vďačný za každú radu ohladne zbavenia sa tak štetinkovej riasy, ako aj slimákov.

V pohode, jedná sa o slimáka. Volá sa Clea helena, predávajú ho napr. v Hornbachu, v akvaristikách zriedka (aspoň u nás). Tento slimák sa živí inými slimákmi, nie je to hermafrodit, čiže ak máš v akváriu jeden kus, tak sa nerozmnoží.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod ivca161 » Str 01. Feb 2012 14:05:04

ivca161 píše:
AkvaMars píše:IVCA161: ho-ho, na mňa musíš ako na blondýnku ... :) som začiatočník. Čo je to Helena? Len pripomeniem, že nie som "echt cihliďák" nakoľko mám skaláre a neónky. Každopádne budem vďačný za každú radu ohladne zbavenia sa tak štetinkovej riasy, ako aj slimákov.

V pohode, jedná sa o slimáka. Volá sa Clea helena, predávajú ho napr. v Hornbachu, v akvaristikách zriedka (aspoň u nás). Tento slimák sa živí inými slimákmi, nie je to hermafrodit, čiže ak máš v akváriu jeden kus, tak sa nerozmnoží.

Až teraz som si všimla že bývaš na sliači, tak mohol by si skúsiť zohnať helenu v akvaristikách v BB - napr. rizlaci v lazovnej, akvárium na kollárovej alebo občas ju vidno v pet centre v europe. Neviem ti zaručiť, že ju niekde budú mať, ale sem tam ju vidieť vo vyšie menovaných akvaristikách.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod neoac » Str 19. Sep 2012 21:25:55

stale bojujem so stetinkovou riasou vie niekto poradit alebo povedat či je lepšie ju ničit slanym roztokom alebo peroxidom, pripadne ak solu tak kolko PL napr na 0,5l vody? raz sa mi ju podarilo vyničit ale po čase sa znovu pekne rozrastla a obrastla aj filter, je možne je vo filtry a ak ju aj v akva vyničim tak filter mi ju rozožene a stale bude rast? čistit filter moc nechcem
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Walcott » Ned 28. Okt 2012 22:54:29

Tiež jej mám dosť, ale nebojujem s nou mne nevadí. Skôr by som sa zameral na príčinu vzniku (prekrmovanie, slaba filtracia, veľa výkalov...) ako na odstranovanie, lebo inak sa ti bude vracať vždy a skôr či neskôr ťa to omrzí.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia