Zriadovanie mini-tanganiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zriadovanie mini-tanganiky

Poslaťod Aldebaran » Štv 17. Dec 2009 8:56:44

neoac píše:pekne som napisal :lol: ked je všetko hotove haha som dočital po koniec. takkže rekapitulujem: akva je pekne ale pridal by som možno viac kamenov alebo aspon nejaky vačši. vidim že filter mas nakoniec vnutorny ako som radil na začiatku :) ja som tiež po nom pokukoval ale v mojom okoli tuto značku nikde nepredavali a netu nejak neverim, ja si rad veci pozriem a chitim :P
držim palce nech sa dari.

filter bol v akvasete ktory som kupoval, takze som ho zatial nechal. Som zvedavy, ci bude fungovat a hlavne ci bude dost efektivny, ak nie tak ho za nieco vymenim...
Vdaka za palce :)

Admin: Lenze to pozadie ma ist sikmo cez roh a nie k zadnej stene, co znamena, ze ho musim minimalne na boku prilepit (kedze nemam bocne vystuzne listy, iba zadne). Takze silikonu sa asi nevyhnem nijak raz :cry:
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod neoac » Štv 17. Dec 2009 23:19:18

Aldebaran píše:
neoac píše:pekne som napisal :lol: ked je všetko hotove haha som dočital po koniec. takkže rekapitulujem: akva je pekne ale pridal by som možno viac kamenov alebo aspon nejaky vačši. vidim že filter mas nakoniec vnutorny ako som radil na začiatku :) ja som tiež po nom pokukoval ale v mojom okoli tuto značku nikde nepredavali a netu nejak neverim, ja si rad veci pozriem a chitim :P
držim palce nech sa dari.

filter bol v akvasete ktory som kupoval, takze som ho zatial nechal. Som zvedavy, ci bude fungovat a hlavne ci bude dost efektivny, ak nie tak ho za nieco vymenim...
Vdaka za palce :)

Admin: Lenze to pozadie ma ist sikmo cez roh a nie k zadnej stene, co znamena, ze ho musim minimalne na boku prilepit (kedze nemam bocne vystuzne listy, iba zadne). Takze silikonu sa asi nevyhnem nijak raz :cry:

ale bacha na silikon, daj tam iba akvaristicky nijaky iny by som neriskoval, určite nie sanitarny
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Aldebaran » Štv 17. Dec 2009 23:28:43

neoac píše:ale bacha na silikon, daj tam iba akvaristicky nijaky iny by som neriskoval, určite nie sanitarny

ved to je samozrejme, nieco take by som neriskoval. Zase az taky zaciatocnik nie som ;)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Aldebaran » Pia 18. Dec 2009 21:26:10

no, dnes som akva naplnil a dufam ze uz defintivne zariadil. Mozno doplnim casom nejaku rastlinku este. Pozadie je dost svetle, ale dufam ze zarastie riasou a stmavne.
Snad sa dobre zabehne a teraz je mojou jedinou starostou vymysliet kde zohnat ryby, kedze tu V KE asi akvaristiky vobec netusia, ze existuju okrem malawskych cichlid aj nejake tanganicke :roll:

EDIT: Tak sa mi podarilo skontaktovat so spominanym chovatelom z KE, zatial len predbezny zoznamovaci telefonat, ale chlapik je velmi prjemny a ochotny a vyzera to tak, ze nebude problem pre neho rybicky zohnat, tak sa tesim :)

prikladam dve fotky:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Karpatska » Sob 19. Dec 2009 10:03:24

Ahoj mne sa to páči. Predpokladám, že tam budú multáci a niečo?
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod LaciP » Sob 19. Dec 2009 14:42:18

vyzerá to dobre, keď trošku porastie riasou bude to ešte lepšie :D Pre mulťákov ako stvorené, kdesi si spomínal že prid´ˇas ešte aj nejaké julidky pre tie sú dôležité úkryty. U mňa sa skrývajú v členitom pozadí a v jaskynkách v pozadí.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Sob 19. Dec 2009 19:37:29

Je to dobré možno stačilo ten otvor na výpust urobiť menší. Ale inak ok. Keď to bude zariasené ukážeto inak. Teraz je to bledšie.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 19. Dec 2009 19:46:30

Vdaka za pochvalu...Som sa trosku obaval, co mi na to poviete, predsa len oproti ostatnym nadrziam, co som tu na portali videl, som sa dost hanbil, ale tak asi to nebude az take hrozne :)

Karpatska: Ano, multikov tam hodim urcite, uvidime co k tomu. Rozmyslal som o julidkach, ale uz si nimi niesom taky isty ako som bol, este uvidime. U julidiek sa hlavne bojim toho, ze ich treba aspon 6 na vytvorenie paru a potom vsetky ostatne odlovit, co bude problem, kedze ich nemam velmi kam prelovit...neviem, mozno dno necham len pre multikov a kupim ich tak 12.
Stale ma mataju aj cyprichromis microleptidotus, dorastaju tak max 5-7 cm, a kedze akva ma 45 cm na vysku, mozno by tam vosli. Este to planujem prebrat podrobnejsie s tym kosickym afrikarom, cez ktoreho rybky nakoniec aj vezmem, ale on vravel, ze microleptidotus by mohol v takomto akvariu celkom dobre fungovat.

admin: no, on povodne chcel byt mensi, len pri rezani akysi vypadok koncentracie (rozumej:cumel som a rozpraval sa s priatelkou akurat) sposobil, ze to dopadlo takto a nasucho to nevyzeralo az take velke ako to v skutocnosti je :)

Stale sa obavam, ci to ten vnutorny aquaball bude zvladat, predsa len je dost maly, neviem. Mozno nakoniec cez sviatky prejdem na nejaku inu filtraciu, mozno aj vonkajsi filter.
Mimochodom, kolko asi sody treba na posun pH o jednicku? vodovodna ma pH zhruba 7, nasypal som tam tak 7-8 lyziciek a mam pocit ze stale skoro ziadny posun. Nema soda bikarbona njaky vedlajsi negativny efekt okrem zvysenia pH? Nemala by mat, ale clovek nikdy nevie...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Sob 19. Dec 2009 20:08:26

Aha tak už mi je jasné prečo máš väčší otvor pre výpust z filtra. Ja byť tebou tak filtráciu by som už neriešil razantne ako chceš ty - výmenou za vonkajší filter. Keď tak dokúp si väčší molitan, ktorý sa ti vôjde za pozadie a vymeň ho ( alebo doplň) za ten pôvodný.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 19. Dec 2009 20:33:31

okej, to v podstate rad pocujem, predsa len eurace sa vzdy hodia. Na druhej strane, chcem, aby bolo rybkam dobre. Predsa len, ked uz tak sebecky chcem aby mi robili radost, myslim ze je fer zabezpecit im kvalitnu a cistu vodu. Ak to bude stihat hlava s molitanom, budem len rad :)
Ja som uz ciastocnu vymenu spravil, teda napchal som biomolitan do tych dvoch kosov v aquaballe- tie moje maju snad o 20% vacsi objem ako tie dodane, takze dufam, ze to aspon trochu zlepsi filtraciu, a ten mini molitan co je uplne pod vrtulkou som vymenil za nalamany biopur od sery. Este stale rozmyslam o sera siporax mini (http://www.sera.de/index.php?id=802&L=1), ktory bol specialne vyvinuty pre male vnutorne filtre ako ekvivalent siporaxu pre externe filtre. Ci sa na tie biofiltracne substraty uplne vybodnut a spolahnut sa len na molitan?
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia