Čím kŕmite ocellatov? Prečo vypľuvajú krmivo?

Diskusia o kŕmení cichlíd

Čím kŕmite ocellatov? Prečo vypľuvajú krmivo?

Poslaťod ferko2 » Ned 22. Jan 2012 16:39:51

čím krmite ocellatov? ide ma poraziť keď im dám žrať a začnú mi to vypľúvať.celé akvarko je od toho.skúšal som im dať iba raz za deň,ale aj tak.vrhnú sa po tom ako divé a potom to vypľuvajú.mám SERA GRANUAR,CICHLID Stiks a CICHLID RED GREEN.najmenej sa chytajú CICHLID Stiks.a dávam im aj mrazenú patentku.tú majú najradšej.a keď to vypľuje vôbec si toho nevšimne-hľadia hore a čakajú na ďalšie.
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Čím kŕmite ocellatov? Prečo vypľuvajú krmivo?

Poslaťod Nawi » Ned 22. Jan 2012 22:55:43

vypluvaju ti krmivo?tomu sa cudujem ocelatusy su dost pazrave ryby a zozeru skoro vsetko co im padne na hladinu.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod stiff » Pon 23. Jan 2012 9:41:58

Väčšie a veľké ryby necítia v papuli drobné krmivo. Napr. patentka, vezmú celý kus, ten omieľajú a rozdrobia. Väčšiu časť zhltnú, ale ten odpad už potom neriešia. Podobne granula. Rozdrvené časti im z papule unikajú do vody. Preto je potrebné mať kvalitnú filtráciu a robiť masívne výmeny vody. Kŕmiť netreba často, aby filtrácia stíhala pracovať. Stačí raz za deň, alebo aj raz za dva dni, ak sú ryby už veľké. Tiež treba používať granulky, ktoré sa nedrobia (napr. trouvit, pstruhové gran). Namiesto patentky im občas narež nejaké rybie filety, alebo skús krill, ten je väčší ako patentka... Tiež sa zíde na dno nejaký väčší prísavník, ktorý tie zbytky potom vyzbiera. Vtedy môžeš kŕmiť hocičím.. :mrk
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod bobo242 » Pon 23. Jan 2012 16:15:11

svojho casu mi velmi dobre fungovalo file, resp filety ako pise stiff (granule vtedy ani moc neboli) - zmrazene som nakrajal na pasiky akurat podla velkosti, ked boli uplne male tak som to struhal nahrubo - nikdy ziadny problem - spucovali vsetko
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod ferko2 » Uto 24. Jan 2012 4:12:29

áno kým boli menšie tak netrúsili ako teraz.škúšaľ som file ale tie mi nechcú.všetko padlo dolu a viac si toho nevšimli.čo hovädzie srdce?jedni píšu ano a iní že to nie je ich prirodzené krmivo.ale skúsim.prísavníka mám:GIBICEPSA.Už má pres 15cm.darí sa mu.rastie ako z vody.
ferko2

Poslaťod bobo242 » Uto 24. Jan 2012 8:02:44

skus ich nechat tyzden bez krmenia a podla mna dostanu "rozum" :mrk . systemom chces nechces nehaj tak, asi su prilis vyberavi - co ma dost pri tychto rybach prekvapuje (nechcu file??) - a potrebuju trochu lekciu. aki su velki?
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Been thanked: 26 times

Poslaťod paloi » Uto 24. Jan 2012 10:09:57

Jasné, nechať vyhladovať. Pekne budú papkať pangasia. Všetko budú papkať. Možno naozaj prekrmuješ, človeče. Ale na druhej strane - prekŕmiť astronotusa, to musí stáť kopu peňazí. Ako dlho vlastne pozoruješ, že odmietajú krmivo? Nie je to len tak posledný 1 alebo 2 týždne?

Ja keď som prekŕmil astronotusy, ležali 1-2 dni pri dne. Nevedel som, čo im je. Tipoval som to na prekŕmenie (požrali malých karasov z potoka, asi trochu viac ako mali). Na tretí deň už plávali pri hladine a pokrikovali na mňa: Daj žrať! Daj hocičo! Ale veľa!!!
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod terrible » Uto 24. Jan 2012 10:23:12

paloi píše: Na tretí deň už plávali pri hladine a pokrikovali na mňa: Daj žrať! Daj hocičo! Ale veľa!!!

:lol: :D :rofl
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod miroslav2740 » Uto 24. Jan 2012 19:07:22

paloi píše:Daj žrať! Daj hocičo! Ale veľa!!!

Dobre davas :lol: :rofl . Nalada :yes
miroslav2740

Images: 10
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod ferko2 » Str 25. Jan 2012 0:12:35

ano je to tak.okolo 14 dní trvá tento stav.majú 14 až 15cm.normálne to lapne do papule a počuť ako to chrumú a nakoniec to žiabrami alebo papulú vypustí von.dával som im aj 4 krát za deň,ako som sa tu dočítal,ale vždy primerane.krmivo som striedal.skúšal som ich vytrestať.nedal som im jeden deň žrať,ale na druhý deň so to nevydržal a musel som im dať.to by ste neverili ako ma sledovali.boli nacapení všetci na prednom skle.skúšal som na nich fintu.keď boli v predu a videli ma tak so sa im ukryl.po chvíľke keď ma nevideli tak sa rozplávali po akvárku.dva metre od akva som sa im ukázal a okamžite boli všetci v predu.no podívaná...dúfam že sa im nestane nič keď budú dlhší čas hladný.skúsim to. :hi
ferko2

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia