Modré svetlo - nerobí náhodou problém?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Modré svetlo - nerobí náhodou problém?

Poslaťod Lubomire » Pia 20. Jan 2012 17:12:16

Mám 300 l aqua, do ktorého som urobil LED osvetlenie.
2 m studenej bielej a 1 m modrej. Zo starého osvetlenia som nechal 1 neónku.
A teraz problém, keď zasvietim len tú modrú, tak všetky rybeny, ako na povel zalezú pod skaly, alebo sa zdržujú len pri dne a len spolu. :head
Keď tú modrú zasvietim spolu s tou neonkou, tak nie je žiadny problém.
Zvyknú si, alebo nie?
Dajte vedieť.
Obrázok užívateľa
Lubomire

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Modré svetlo - nerobí náhodou problém?

Poslaťod Rostratus » Pia 20. Jan 2012 17:46:55

Ahoj určite je to tým svetlom. Či si zvyknú ti neviem povedať, ale podľa mňa nieje zrovna najvhodnejšie svietiť len modrým svetlom. Aj keď to určite zapínaš len určitý čas, predsa len pre ryby táto farba nieje prirodzená. Modrú farbu máš na vyfarbenie rýb a skôr pre teba, aby sa ti "naoko" tie ryby viac páčili. Pre ryby je zase lepšia tá biela - napodobenie denného svetla.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Lubomire » Pia 20. Jan 2012 18:26:22

Samozrejme, že som chcel modré svetlo používať len na krátko, takú hodinu pred úplným vypnutím svetla. Akože imitácia hlbočiny pri západe slnka. Teraz používam to svetlo len spolu s tou neonkou na lepšie vyfarbenie rybeniek.
Ten nápad s modrým svetlom som našiel na tomto portály, tak rekuže to skúsim.
Rybenky ma asi nepochopili. :sad
Obrázok užívateľa
Lubomire

Poslaťod Shellinka » Pia 20. Jan 2012 18:51:14

Ja mam 2m LED pas modrej,zapina sa na hodinu pred studenou bielou a vecer na 2hodinky.Prvy den sa ryby chovali tak ako tvoje,druhy pozerali po sebe,ake farby maju v tej modrej-aulonocary priam fosforeskovali a teraz -po tyzdni su uplne zvyknute.Pomahal som im tak,ze som nechal zapnute aj svetlo v izbe.
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod mato121212 » Pia 20. Jan 2012 18:54:12

Tak ja mam na akvariu pas zelenej a pas bielej spolu to vytvara nadherny kontrast a rybkam to vobec nevadi!!!
mato121212

Has thanked: 0 time

Poslaťod Razor » Ned 12. Feb 2012 19:07:04

Mne po modrej žiarivke začali nekontrolovane rásť riasy na prednom skle aj na piesku, a rastliny nerástli. Dal som ho preč a vymenil za biele teplé svetlo. Teraz je to OK Je to pekné, ale radšej klasika.
Obrázok užívateľa
Razor

Been thanked: 1 time

Poslaťod Rado » Pon 13. Feb 2012 7:06:34

V mojom akva svietim modrým pásom cca pol hodky pred hlavným svetlom(3pásy studenej bielej) a hodinu po zhasnutí bielej. Rybám to nerobí žiadny šok. svetlá sa prekrývajú vždy asi 10min.Ale uvidíme čo bude s rastlinami. Na led som prešiel pred mesiacom. Zatiaľ nevidím ani rozdiel v riase, či rastení anubiasov.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod peca » Pon 13. Feb 2012 22:14:24

Rado píše:V mojom akva svietim modrým pásom cca pol hodky pred hlavným svetlom(3pásy studenej bielej) a hodinu po zhasnutí bielej. Rybám to nerobí žiadny šok. svetlá sa prekrývajú vždy asi 10min.Ale uvidíme čo bude s rastlinami. Na led som prešiel pred mesiacom. Zatiaľ nevidím ani rozdiel v riase, či rastení anubiasov.

mas LED pasy SMD3528 alebo 5050 ? Zrovna sa na to chystam aj ja, a chcel by som tri ks studenej bielej a jeden pas modrej, ale ja by som tym chcel svietit naraz(biela+modra spolu)...... inak kde si to kupoval a co ta to vyslo ? Dosla mi teraz jedna ponuka ale 87 € sa mi zda prehnana cena....... dik :yes
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod nimho » Uto 14. Feb 2012 9:21:20

najlacnejsie to je z ebayu, sak vacsina ludi co to predava tu tak to je odtial... niekde som tu aj nieco uz pisal...tam to vychadza hadam do 40e aj so zdrojom, to som mozno prehnal cenu aj
Obrázok užívateľa
nimho

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 43 hostia