Labidochromis caeruleus-Yellow neuspesny vyter :(

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Labidochromis caeruleus-Yellow neuspesny vyter :(

Poslaťod Matej » Str 18. Jan 2012 9:49:59

jusko píše:
pigeon píše:
jusko píše:Jednoznačne vyklepané mladé musia byť samostatne - nesmie tam byť ani prísavník, ak sú v sietke, lebo ich cez sieťku zožerie.
Takéto malé nemôže byť problém dochovať. Mne sa stávalo, že vyklepaná ikra nemala ani očká a ani chvostík a dokázal som ju v pohode vychovať až do predaja. To sa stáva, keď Ti v jednodruhovom akva nosí napr. 10 samíc a ty pri vylovovaní chytíš tú, čo je najkratšie vytretá a vypľuje Ti ikry do sítka.
Ale vyklepávam už roky a v pohode - ako tvrdím, ušetríš tým samičku a moje vyklepané mladé v dospelosti v pohode donášajú zdravé a pekné mladé.
Tak, a teraz sa do mňa pustite ,,nevyklepávači,,. :lol:

jusko ja s tebou suhlasim,pred tym som ani ja nevyklepaval,nehaval som samice donosit,no teraz som zistil ze vyklepanim ako hovoris usetris samicu a pod a mlade vyklepane rybky su skoro rovnake ako tie donosene,lisia sa len velkostou....
ina je to super pocit vydiet ako sa z ikry vyvija mala rybka,ja to mam teraz moznost sledovat pri mojich sciaenochromisoch

Nemyslím si, že by vyklepané boli menšie ako donosené - z akého dôvodu?

Sak tie mlade su mensie, este nestihli dorast, nemyslim ze hovoril o dospelych rybach v buducnosti :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod terrible » Str 18. Jan 2012 9:54:49

jusko píše:Jednoznačne vyklepané mladé musia byť samostatne - nesmie tam byť ani prísavník, ak sú v sietke, lebo ich cez sieťku zožerie.
Takéto malé nemôže byť problém dochovať. Mne sa stávalo, že vyklepaná ikra nemala ani očká a ani chvostík a dokázal som ju v pohode vychovať až do predaja. To sa stáva, keď Ti v jednodruhovom akva nosí napr. 10 samíc a ty pri vylovovaní chytíš tú, čo je najkratšie vytretá a vypľuje Ti ikry do sítka.
Ale vyklepávam už roky a v pohode - ako tvrdím, ušetríš tým samičku a moje vyklepané mladé v dospelosti v pohode donášajú zdravé a pekné mladé.

Neviem prečo som bol presvedčený, že som v nejakom inom tvojom príspevku čítal, že ty ryby nevyklepávaš, asi som si to pomýlil s niekym iným. Inak myslím si, že vyklepávanie by nemalo mať vplyv na to, aby potomstvo nevedelo donosiť mladé. To čo sa vyvýjalo milióny rokov a možno desiatky miliónov generácií sa nestratí za pár vyklepaných generácií.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Nawi » Str 18. Jan 2012 12:38:56

jusko píše:
pigeon píše:

jusko ja s tebou suhlasim,pred tym som ani ja nevyklepaval,nehaval som samice donosit,no teraz som zistil ze vyklepanim ako hovoris usetris samicu a pod a mlade vyklepane rybky su skoro rovnake ako tie donosene,lisia sa len velkostou....
ina je to super pocit vydiet ako sa z ikry vyvija mala rybka,ja to mam teraz moznost sledovat pri mojich sciaenochromisoch

Nemyslím si, že by vyklepané boli menšie ako donosené - z akého dôvodu?

myslel som male ryby,zalezi v kolkych dnoch nosenia vyklepes samicku,ale rozdiely tam urcite su....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod jusko » Str 18. Jan 2012 13:02:45

Ja som to pochopil tak, vyklepaná ryba nemá v dospelosti takú veľkosť ako riadne donosená.
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod jusko » Str 18. Jan 2012 13:04:34

terrible píše:

Neviem prečo som bol presvedčený, že som v nejakom inom tvojom príspevku čítal, že ty ryby nevyklepávaš, asi som si to pomýlil s niekym iným. Inak myslím si, že vyklepávanie by nemalo mať vplyv na to, aby potomstvo nevedelo donosiť mladé. To čo sa vyvýjalo milióny rokov a možno desiatky miliónov generácií sa nestratí za pár vyklepaných generácií.

S niekym si si ma pomýlil - ja sa k vyklepávaniu ,,hrdo ,, hlásim.
Viem že Kofola je proti vyklepávaniu - asi si myslel jeho.
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod kofola » Str 18. Jan 2012 14:55:59

Nie som vyslovene proti vyklepavaniu. Obcas sa stane, ze mlada samicka velmi urputne nosi a pocas toho vyslabne tak, ze ju aj ja v 18dni vyklepem, ale ak vsetko funguje tak ako ma, tak to radsej necham donosit az do konca. Pride mi to take prirodzenejsie. Tiez tvrdenie, ze vyklepane samice nevedia donosit mlade sa mi v praxi vyvratilo. Mozno im trva trochu dlhsie kym sa naucia donosit az do konca, ale urcite aj vyklepane samice vedia donosit. Potvrdil som si to u seba, taktiez to ma overene Jusko a nie sme sami.
Co sa mi vyslovene nepaci je to, ked sa zamerne vyklepavaju nie mlade rybky, ale uz ikry tesne po vytere za ucelom co najvyssej produkcie.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Kojtus » Str 18. Jan 2012 18:45:58

Tak vidim ze na to mate kazdy iny nazor, este by ma.zaujimalo, ak vyklepavat, tak po kolkoch dnoch najskvor? a od kedy to ratate? od kedy ma ikry v tlame alebo od kedy vidiet uz male v tlamke? a ak nie vyklepat, tak po kolkych dnoch by som ju mal odchytit do sietky. nech je tam co najkratsie?
Kojtus

Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Str 18. Jan 2012 19:19:03

Tak čo ja viem tak Jusko vyklepávanie nikdy nepopieral.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Kojtus » Štv 19. Jan 2012 10:28:35

A viete mi poradit po kolkych dnoch mam samicu odlovit? pripadne po kolkych ju mozem bezpecne vyklepat? Dakujem.
Kojtus

Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Štv 19. Jan 2012 12:13:31

Kojtus píše:A viete mi poradit po kolkych dnoch mam samicu odlovit? pripadne po kolkych ju mozem bezpecne vyklepat? Dakujem.

cca 20 dni nosia mbuny i ked mozu byt aj vynimky,povedzme ked samicu oddelis na 18ty den od vyteru tak by to malo byt fajn,ja vyklepavam ako kedy niekedy na 13ty den od vyteru alebo tesne pred vypustenim resp. ako tusim pisal kofola ked uz vydim ze je samicka velmi vysilena,urcite nevyklepavam samice hned po pareni.........
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Predchádzajúci

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia