Čierny silikon

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Čierny silikon

Poslaťod hladkyp » Str 18. Jan 2012 9:47:21

nemusíš mať absolútne žiadne obavy, tento stojan by udržal v pohode aj oveľa väčšie akva.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Lithops » Str 18. Jan 2012 9:49:16

Ak myslíš materiálom, tak hej, ale mne ide skôr o umiestnenie tých nôh...
Obrázok užívateľa
Lithops

Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod hladkyp » Str 18. Jan 2012 9:54:16

Je to v poriadku, tie nohy sú zarezané a držia aj zo spodu aj z boku. Nemaj obavy. Ak chceš zober kladivo a poriadne všetky zvary ešte oklep. Ak ti neodpadnú celé húsenice tak je to ok.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Lithops » Str 18. Jan 2012 10:00:56

Ešte rozmýšľam nad nohami, stojan má 6 nôh, v každej nohe je navarená matka a do nej ide našroubovať rektifikačná noha. Nepovolí ten závit pod ťarchou akvária? Bude ten stojan stabilný? :shock:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Lithops

Poslaťod Shellinka » Str 18. Jan 2012 10:06:51

Ahoj,podobné úvahy som aj ja riešil,mám 828litrové akvárium vyrovnané 10 skrutkami,držia cca 1500kg a absolútne žiaden problém.Počítal mi to kofola,pozri tému "zakladám 828litrov Malawi",tam sú aj fotky.
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod hladkyp » Str 18. Jan 2012 10:16:27

ku tomuto sa ti nevyjadrím , ale ja osobne by som to tam nedával, to vy podloženie by som robil nejakými kúskami pásoviny
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kofola » Str 18. Jan 2012 11:11:45

Ahoj, podla obrazkov a pribliznej mierky odhadujem, ze to budu skrutky M10 alebo M12. Vobec sa toho neboj, mne to drzi tiez na takych skrutkach 600 litrove a co sme robili ku kamosovi do chovne, tak 4 skrutky M12 nesu stojan s priblizne 3,5 tonami, takze uplne v pohode.
Ten zvar som si podla popisu predstavoval trochu inak. Takto je to v poriadku a nemusis nic prerabat. Ide o to, ze v tej stojke je vyrez do ktoreho je vsadena "horna platna" - tym je stojka ciastocne namahana aj na tlak (tah) nie len na šmyk. Zaroven sa tymto systemom predlzili dlzky zvarov, co tiez hra v tvoj prospech. Takze moj verdikt je, ze ak zvarac nemal v sebe liter borovicky ked to robil, tak to bude uplne v pohode. :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod hladkyp » Str 18. Jan 2012 11:26:52

kofola píše:Ahoj, podla obrazkov a pribliznej mierky odhadujem, ze to budu skrutky M10 alebo M12. Vobec sa toho neboj, mne to drzi tiez na takych skrutkach 600 litrove a co sme robili ku kamosovi do chovne, tak 4 skrutky M12 nesu stojan s priblizne 3,5 tonami, takze uplne v pohode.
Ten zvar som si podla popisu predstavoval trochu inak. Takto je to v poriadku a nemusis nic prerabat. Ide o to, ze v tej stojke je vyrez do ktoreho je vsadena "horna platna" - tym je stojka ciastocne namahana aj na tlak (tah) nie len na šmyk. Zaroven sa tymto systemom predlzili dlzky zvarov, co tiez hra v tvoj prospech. Takze moj verdikt je, ze ak zvarac nemal v sebe liter borovicky ked to robil, tak to bude uplne v pohode. :lol:

Tie zvary z tých obrázkov vyzerajú obstojne, aj keď by som ich ešte kladivkom poproboval.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Lithops » Str 18. Jan 2012 12:05:29

kofola píše:Ahoj, podla obrazkov a pribliznej mierky odhadujem, ze to budu skrutky M10 alebo M12. Vobec sa toho neboj, mne to drzi tiez na takych skrutkach 600 litrove a co sme robili ku kamosovi do chovne, tak 4 skrutky M12 nesu stojan s priblizne 3,5 tonami, takze uplne v pohode.

Ale si ma potešil!! Ale vážne - skúr mi ide o to, že tá bočná noha nie je úplne v rohu, ale je odsadená 17 cm dovnútra.
Posledný dotaz: Je nutné stojan ukotviť aj do steny? Rozmýšľal som, že navaríme kúsok jokloviny s pásovinou, v ktorej bude diera na šrób. A ten pôjde do steny do hmoždinky. Asi si myslíte, že mi hrabe, ale bývam na 4. poschodí, tak chcem, aby bolo všetko na 1.
Obrázok užívateľa
Lithops

Poslaťod kofola » Str 18. Jan 2012 12:12:22

Myslim si, ze ukotvenie do steny nie je nutne. Je to relativne nizky stojan a pri tom pocte noh bude torzna pevnost uplne v pohode. Ak to ale chces spravit pre lepsi pocit a kludnejsi spanok, tak to kludne urob. Navrtat par dier je rychlovka - ak to samozrejme nebudes robit rucnou vrtackou :D :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 89 hostia